Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jasza napisał(a):
A z daleka?
Rozważacie transport PKP?
Czy to zbyt duża odległość?

Nie, blisko dosyć, tylko trochę zamieszania w przytulisku jest z wydaniem Mai, ale mam nadzieję, ze wszystko się szybko ułoży...

Posted

Andzike napisał(a):
Noooo ;) Muszę jej oddać kolejny dom z ogrodem jeśli mi się jakiś trafi ;)

A kiedy jesteście u nas?:cool3: Tak tylko sobie myślę...:razz:

Posted

Andzike napisał(a):
Noooo ;) Muszę jej oddać kolejny dom z ogrodem jeśli mi się jakiś trafi ;)

Oj tak tak, Suri czeka aż Sabicia sobie pójdzie... :(

Posted

Andzike napisał(a):
Nie, blisko dosyć, tylko trochę zamieszania w przytulisku jest z wydaniem Mai, ale mam nadzieję, ze wszystko się szybko ułoży...

Macie kłopot z transportem?A kiedy jesteście u nas?:cool3:Tak tylko sobie myślę...:razz:

Posted

Romka napisał(a):
Macie kłopot z transportem?A kiedy jesteście u nas?:cool3:Tak tylko sobie myślę...:razz:

Dobrze sobie myślisz, może skorzystamy z takiej możliwości ;)

A co do Neski - nie wytrzymalam i wysłałam dziś nieśmiałego smsa z zapytaniem jak sobie Nesiunia radzi, pani Małgosia oddzwoniła i... uraczyła mnie opowieściami o niuni :)
Najpierw nieciekawe wieści - Neska niespecjalnie chce jeść :( Pani kupuje dobrą jakościowo, ale suchą karmę i Neska marudzi. Na dodatek Bandzia jak tylko zobaczy, że Neska się "zawiesza" nad miską zupełnie niekulturalnie wyjada jej jedzenie - więc karmienie jest pod ścisłym nadzorem. U mnie Neska zjadała wszystko, nie przypuszczałam, że będzie marudzić przy misce...
Poza tym Neska się boi ludzi :( niespecjalnie przychodzi do Pani - w zasadzie przychodzi na głaski tylko jak Bandzia przyjdzie - przy niej jest odważniejsza ...

A teraz pozytywy :)
Neska z Bandzią pokochały się niesamowicie - razem śpią, bawią się, leżą koło siebie ;) Bandzia wszystko Nesce pokazuje i mam nadzieję, że dzięki niej Neska otworzy się bardziej na swoich nowych ludzi...
Poza tym - Neska jest rozczulająca, baaardo inteligentna, rozumie wszystko co się do niej mówi (co z tą wiedzą zrobi to już inna kwestia ;) )
Po tych 4 dniach Pani nie wyobraża sobie domu i ogrodu bez Neski (o Bandzi nawet nie wspomnę), więc możemy zmieniać tytuł - NESKA ZOSTAJE W NOWYM DOMU :)
Pod koniec tygodnia umówiona jestem z Panią na dopełnienie formalności - oczywiście nie będę jechać do niej, bo Nesce się całkiem w głowie pomiesza :(

Więc trzymajcie kciuki, żeby dziewczyna zaczęła normalnie jeść, bo figurę ma już wystarczająco szczupłą...

aikowo - gdzie ja Ci taki dom dla Saby znajdę? ;)

Posted

Super, że się dla Neski taki dom znalazł z przyjaciółką, łatwiej przejdzie aklimatyzację. Będzie dobrze, trzeba jej dać kilka dni.
Jedne psy przyjmują takie zmiany ze spokojem, inne bardzo przeżywają, widać Neska nalezy do tych drugich.

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Super, że się dla Neski taki dom znalazł z przyjaciółką, łatwiej przejdzie aklimatyzację. Będzie dobrze, trzeba jej dać kilka dni.
Jedne psy przyjmują takie zmiany ze spokojem, inne bardzo przeżywają, widać Neska nalezy do tych drugich.

No właśnie wiedziałam, że łatwo nie będzie, bo Neska to mega wrażliwiec... Ułoży się - wszystkim bardzo zależy, żeby się ułożyło, więc się ułoży.

Dawać mi sceniacka!!! :D

Posted

Andzike napisał(a):
Dawać mi sceniacka!!! :D

Mogę Ci dać pięć!:evil_lol: Oprócz Majki....:loveu:

Z Moniką rozmawiałam-jest dom dla.... czterech....:multi:

A z postępów Neski strasznie się cieszę i czekam na zmianę tytułu wątku!:)

Posted

jostel5 napisał(a):

Z Moniką rozmawiałam-jest dom dla.... czterech....:multi:

Booosko !!! Bardzo się cieszę:D :D :D Mam nadzieję, że szybko znajdą domy i na ich miejsce przyjadą kolejne szczyle :)

Posted

Neska musi się do nowego domu przyzwyczaić. Inne zwyczaje i rytuały. Trzeba dać jej czas. Musi zaufać, że nic jej tu nie grozi. Duży plus, że w Bandzi znalazła przyjaciółkę, ona jej pomoże przezwyciężyć "strachy".
Zresztą u Ciebie było podobnie :) Neska patrzyła na Nelkę i od niej się uczyła życia w wielkim świecie.
Będzie dobrze :)

Posted

Andzike napisał(a):
Dobrze sobie myślisz, może skorzystamy z takiej możliwości ;)

A co do Neski - nie wytrzymalam i wysłałam dziś nieśmiałego smsa z zapytaniem jak sobie Nesiunia radzi, pani Małgosia oddzwoniła i... uraczyła mnie opowieściami o niuni :)
Najpierw nieciekawe wieści - Neska niespecjalnie chce jeść :( Pani kupuje dobrą jakościowo, ale suchą karmę i Neska marudzi. Na dodatek Bandzia jak tylko zobaczy, że Neska się "zawiesza" nad miską zupełnie niekulturalnie wyjada jej jedzenie - więc karmienie jest pod ścisłym nadzorem. U mnie Neska zjadała wszystko, nie przypuszczałam, że będzie marudzić przy misce...
Poza tym Neska się boi ludzi :( niespecjalnie przychodzi do Pani - w zasadzie przychodzi na głaski tylko jak Bandzia przyjdzie - przy niej jest odważniejsza ...

A teraz pozytywy :)
Neska z Bandzią pokochały się niesamowicie - razem śpią, bawią się, leżą koło siebie ;) Bandzia wszystko Nesce pokazuje i mam nadzieję, że dzięki niej Neska otworzy się bardziej na swoich nowych ludzi...
Poza tym - Neska jest rozczulająca, baaardo inteligentna, rozumie wszystko co się do niej mówi (co z tą wiedzą zrobi to już inna kwestia ;) )
Po tych 4 dniach Pani nie wyobraża sobie domu i ogrodu bez Neski (o Bandzi nawet nie wspomnę), więc możemy zmieniać tytuł - NESKA ZOSTAJE W NOWYM DOMU :)
Pod koniec tygodnia umówiona jestem z Panią na dopełnienie formalności - oczywiście nie będę jechać do niej, bo Nesce się całkiem w głowie pomiesza :(

Więc trzymajcie kciuki, żeby dziewczyna zaczęła normalnie jeść, bo figurę ma już wystarczająco szczupłą...

aikowo - gdzie ja Ci taki dom dla Saby znajdę? ;)

znajdzie się i dla Sabiny:)
oby taki jak dla Neski :)

Posted

Dzieki Andzike za wiadomosc!
Ufff...kamien z serca. Superowy dom - Neska w koncu to zrozumie i otworzy sie, jak u Ciebie, Bedzie dobrze. Qrcze, juz jest dobrze.
Pozdrow serdecznie jej nową Panią od nas i podziękuj, za serce i wrażliwosc.

Andzike i Tobie śle ogromne podziekowania, gdyby nie Ty, Twoj Tz... Neska wciaż widziałaby swiat zza krat. Daliscie jej nowe życie.
Jestem wdzieczna.

Pozdrawiam.
Edyta

Posted

Również się bardzo cieszę, że taki super, cierpliwy domek trafił się Nesce :)
Na taki kochający ją domek zasługiwała :)
I ma własny ogród i koleżankę do zabaw :loveu:
Otworzy się i będzie w pełni szczęśliwym psem :)

A ja tak skromnie chciałam zaprosić ciotki na wątek Soni, może coś pomożecie, podpowiecie co robić...

Posted

No to już możesz chyba zdjąć ogłoszenia z samochodu :)
Dziś rano koleżanka widząc ogłoszenie, a wiedząc, że Neska oddana pomyślała, że chcesz Nelkę oddać (na zdjęciu w końcu były podobne) :eviltong: ;)
Musiałam jej spokojnie wytłumaczyć, że Nelki to za żadne skarby nikomu nie oddasz :) Ale się ciut dziewczynka wystraszyła ;)

Posted

Igam napisał(a):
No to już możesz chyba zdjąć ogłoszenia z samochodu :)
Dziś rano koleżanka widząc ogłoszenie, a wiedząc, że Neska oddana pomyślała, że chcesz Nelkę oddać (na zdjęciu w końcu były podobne) :eviltong: ;)
Musiałam jej spokojnie wytłumaczyć, że Nelki to za żadne skarby nikomu nie oddasz :) Ale się ciut dziewczynka wystraszyła ;)

Może w piątek widziała ogłoszenia, bo zdjęłam je w weekend - TZ musiał wyszorować samochód w środku, bo na pożegnanie Neska pożegnała się z posiłkiem na tylnym siedzeniu i jeździć się samochodem nie dało:shake:

Nelki nie oddam nikomu i nigdy!!!

Obrobię się w robocie (znaczy się przejrzę wątki...:roll:) i dzwonie do Pani Małgosi, z pytaniem co u Neski słychać ;)

Posted

Może i w piątek, powiedziała mi w każdym razie to dziś, że je widziała :)
A Neska musiała po sobie jakąś pamiątkę zostawić ;)

Posted

Rozmawiałam z Panią Małgosią - mam nadzieję, że tu do nas dołączy, bo poinformowałam o czymś takim jak "dogomania" i o tym, ze Neska ma swój własny prywatny wątek :)
Z Neską z każdym dniem jest coraz lepiej - ma większy apetyt (Pani Małgosia zalewa jej chrupki mlekiem,żeby ją skusić) i nawet sama podchodzi do p. Małgosi na głaskanie. Rano uprawia z p. Małgosią gonitwę po ogrodzie - nie chce dać się zagonić do domu, na czas otworzenia bramy;)

Pani Małgosiu, czekamy na dalsze relacje z życia Neski ! ;)

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Powolutku, powolutku i p. Malgosia zaczaruje swa osobą Neske :) Pies nie umie oprzeć się dobrej duszy.

A dobra dusza dobremu psu ;) I dlatego się odnalazły :D

Posted

Pani Małgosia nie dała się póki co zaprosić do aktywnego działania na wątku, ale przeczytała go od deski do deski i prosiła, żeby serdecznie podziękować i pozdrowić wszystkie osoby zaangażowane w neskowe sprawy :)

Neska nadal zakochana w Bandzi - to ona jest dla niej przywódcą stada, nie p. Małgosia ;)