Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czytając Twoje wpisy Andzike też mi przeszło przez myśl, że Neska pobyt w DS traktowała jak wakacje (tymczasowy tymczas), a do Was wróciła jak do swojego domu...
Zżyła się pannica z Wami i pokochała Was całym swoim serduszkiem - będzie jej ciężko zrozumieć, że Wasz dom, to nie jest JEJ dom już na stałe.

Chociaż - nigdy nie mów nigdy - kto wie, co los przyniesie ;):evil_lol::evil_lol::evil_lol:

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Każdy z nas lubi wracać tam, gdzie mu było dobrze :) Ale Neska, mimo ogromnej miłości Andzike, musi znaleźć Swój Własny Domek...
Będziemy go szukać tak długo, aż wreszcie znajdziemy :p

Posted

Andzike, czekam w takim razie na fotki i zrobie allegro.
Zredagujesz nowy tekst, czy ogloszamy z poprzednim?

Qrcze, nie wiem co myslec o jej zachowaniu :(
Andzike, zapomnialam...w ogloszeniach piszemy, ze teren Warszawy ew. okolice?

Posted

Byliśmy dziś na szczęśliwej działce u Madalleny i mamy kilka nowych fotek ;)
Tekst zredaguje, zdjęcia wyślę w mailu :)
Neska została przekazana do kolejnego tymczasowego tymczasu w ramach tymczasu - w ramach "odzwyczajania" Neski od nas namieszamy jej trochę w głowie...
Ale takiej opieki jaką ma teraz można tylko pozazdrościć :D Dziękuję mamonabank:loveu:

Kilka fotek od Madalleny (która też chciała Neske zatrzymać,ha! :D )

Zaprzyjazniamy się z Żabulindą ;)

Przewodnik działkowej wycieczki :)

Wycofany, przestraszony pies...

Posted

[quote name='Florentynka']Hehe, ostatnia fota - genialna!
To Neska teraz u Mamynabank?

Tak, wczasuje się razem z rodzinąnabank i stademnabank :) I wg pierwszych relacji wszystko jest ok - owszem jest ostrożna i czujna, pilnuje się Anity, ale bez problemów daje się głaskać dzieciom i wcale nie wymiotuje na ich widok... Zobaczymy ja będzie dalej, ale jestem dobrej myśli :)

[quote name='Dzika_Figa']Ostatnie zdjęcie powala.

Prawda ? :D Są jeszcze inne :)
chodźcie no na FB poudostępniać;)

http://www.facebook.com/?sk=lf#!/media/set/?set=a.169867696416262.39333.100001790997578&type=1

Posted

Nie ma co znów pisać wzruszającej historii, poprzednio na nikim nie zrobila wrażenia... :(
Ściągam z FB z małymi poprawkami :)

Neska to ok. 2 letnia sunia. Została zabrana ze schroniska, przebywa obecnie w domu tymczasowym. Neska waży ok 17 kg i jest wielkości wyżła.
Na początku nieśmiała w kontaktach z ludzmi, ale zachęcona staje się bardzo przyjacielska. Nie ma żadnego problemu w kontaktach ze zwierzakami - akceptuje zarówno psy, jak i sunie.

Szukamy domu dla Neski, domu z innym psiakiem i cierpliwymi ludźmi o wielkich serduchach.

Neska jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona - gotowa do adopcji.

Adopcja na terenie Warszawy i okolic. Warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.

kontakt: [email protected] 519 730 279

Utrzymujemy tą adopcję na terenie Warszawy i okolic - po ostatniej akcji jeszcze bardziej chce ją mieć "na oku" ;)

Posted

Andzike - czy inny psiak to warunek konieczny? Bo jeśli jest pożądany, ale nie niezbędny, to może zmienić w tekście na " z cierpliwymi ludźmi o wielkich serduchach, chętnie z innym psiakiem?". Takie postawienie sprawy poszerza spektrum troszkę.

Posted

Florentynka napisał(a):
Andzike - czy inny psiak to warunek konieczny? Bo jeśli jest pożądany, ale nie niezbędny, to może zmienić w tekście na " z cierpliwymi ludźmi o wielkich serduchach, chętnie z innym psiakiem?". Takie postawienie sprawy poszerza spektrum troszkę.

Warunek dość mocno wymagany... Neska zdecydowanie lepiej czuje się w towarzystwie psów niż ludzi, mądry pies zdecydowanie ułatwi jej zmianę. Aczkolwiek przy Bandzi to nie zdalo egzaminu, bo w sumie tylko z nią się Neska zakumplowala, z ludzmi nie... Sama nie wiem...

Posted

A z kolei jak dla mnie Neska jest bardziej skoncentrowana na ludziach, z psami chętnie się bawi, uczy się od nich, dodają jej odwagi, ale mam wrażenie, że bardziej zależy jej na tym, żeby mieć na oku mnie, a nie stado. A u Ciebie Andzike, też chyba bardziej pilnuje Ciebie, niż Nelki, co?

Posted

No właśnie, bo to różnie może być. Pies może pomóc, ale może też blokować Neskę na ludzi - silny związek z psem może przeszkadzać w nawiązaniu porozumienia z człowiekiem. Optymalna jest Nelka z lekkim fochem ;)

Posted

Szukamy dla Neski wspaniałego domu z ludźmi o wielkich sercach. Mile widziany spokojny pies z lekkim fochem.

hihi

ktoś robi allegro czy mnie przypada ten zaszczyt? Andzike, krótszego tekstu się nie dało? :diabloti: