Akrum Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Czytając Twoje wpisy Andzike też mi przeszło przez myśl, że Neska pobyt w DS traktowała jak wakacje (tymczasowy tymczas), a do Was wróciła jak do swojego domu... Zżyła się pannica z Wami i pokochała Was całym swoim serduszkiem - będzie jej ciężko zrozumieć, że Wasz dom, to nie jest JEJ dom już na stałe. Chociaż - nigdy nie mów nigdy - kto wie, co los przyniesie ;):evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Igam Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Każdy z nas lubi wracać tam, gdzie mu było dobrze :) Ale Neska, mimo ogromnej miłości Andzike, musi znaleźć Swój Własny Domek... Będziemy go szukać tak długo, aż wreszcie znajdziemy :p Quote
fiorsteinbock Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Andzike, czekam w takim razie na fotki i zrobie allegro. Zredagujesz nowy tekst, czy ogloszamy z poprzednim? Qrcze, nie wiem co myslec o jej zachowaniu :( Andzike, zapomnialam...w ogloszeniach piszemy, ze teren Warszawy ew. okolice? Quote
Andzike Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Byliśmy dziś na szczęśliwej działce u Madalleny i mamy kilka nowych fotek ;) Tekst zredaguje, zdjęcia wyślę w mailu :) Neska została przekazana do kolejnego tymczasowego tymczasu w ramach tymczasu - w ramach "odzwyczajania" Neski od nas namieszamy jej trochę w głowie... Ale takiej opieki jaką ma teraz można tylko pozazdrościć :D Dziękuję mamonabank:loveu: Kilka fotek od Madalleny (która też chciała Neske zatrzymać,ha! :D ) Zaprzyjazniamy się z Żabulindą ;) Przewodnik działkowej wycieczki :) Wycofany, przestraszony pies... Quote
Andzike Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Z Marleyem :) Prawie wszyscy ;) Moje ulubione :D Quote
Florentynka Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Hehe, ostatnia fota - genialna! To Neska teraz u Mamynabank? Quote
Andzike Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 [quote name='Florentynka']Hehe, ostatnia fota - genialna! To Neska teraz u Mamynabank? Tak, wczasuje się razem z rodzinąnabank i stademnabank :) I wg pierwszych relacji wszystko jest ok - owszem jest ostrożna i czujna, pilnuje się Anity, ale bez problemów daje się głaskać dzieciom i wcale nie wymiotuje na ich widok... Zobaczymy ja będzie dalej, ale jestem dobrej myśli :) [quote name='Dzika_Figa']Ostatnie zdjęcie powala. Prawda ? :D Są jeszcze inne :) chodźcie no na FB poudostępniać;) http://www.facebook.com/?sk=lf#!/media/set/?set=a.169867696416262.39333.100001790997578&type=1 Quote
Andzike Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Takie różne do ogłoszeń :) Jakby ktoś był zainteresowany to podeślę mailem :) Quote
magenka1 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 lubię tu zaglądać , nie wiem który psiak to który one tak są do siebie podobne jeśli będziecie mieli chwilę zajrzyjcie to mojego kudłacza http://www.dogomania.pl/threads/211826-Przestraszony-kud%C5%82acz-w-schronisku....?p=17328292#post17328292 Quote
Andzike Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Cała dzisiejsza sesja dostępna tutaj :) http://imageshack.us/g/814/dsc5503d.jpg/ Quote
magenka1 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 ja dopiero teraz dojrzałam wygoloną bernardynkę ale ona śmiesznie wygląda heheh Quote
Romka Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Super,mają te wszystkie psiaki na działce u Madalleny,prawdziwe psie wakacje!:lol: Quote
fiorsteinbock Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Zdjęcia odebralam, sa cudne. Czekamy w takim razie na tekst i do roboty :) Quote
Andzike Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Nie ma co znów pisać wzruszającej historii, poprzednio na nikim nie zrobila wrażenia... :( Ściągam z FB z małymi poprawkami :) Neska to ok. 2 letnia sunia. Została zabrana ze schroniska, przebywa obecnie w domu tymczasowym. Neska waży ok 17 kg i jest wielkości wyżła. Na początku nieśmiała w kontaktach z ludzmi, ale zachęcona staje się bardzo przyjacielska. Nie ma żadnego problemu w kontaktach ze zwierzakami - akceptuje zarówno psy, jak i sunie. Szukamy domu dla Neski, domu z innym psiakiem i cierpliwymi ludźmi o wielkich serduchach. Neska jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona - gotowa do adopcji. Adopcja na terenie Warszawy i okolic. Warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej. kontakt: [email protected] 519 730 279 Utrzymujemy tą adopcję na terenie Warszawy i okolic - po ostatniej akcji jeszcze bardziej chce ją mieć "na oku" ;) Quote
Florentynka Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Andzike - czy inny psiak to warunek konieczny? Bo jeśli jest pożądany, ale nie niezbędny, to może zmienić w tekście na " z cierpliwymi ludźmi o wielkich serduchach, chętnie z innym psiakiem?". Takie postawienie sprawy poszerza spektrum troszkę. Quote
Andzike Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Florentynka napisał(a):Andzike - czy inny psiak to warunek konieczny? Bo jeśli jest pożądany, ale nie niezbędny, to może zmienić w tekście na " z cierpliwymi ludźmi o wielkich serduchach, chętnie z innym psiakiem?". Takie postawienie sprawy poszerza spektrum troszkę. Warunek dość mocno wymagany... Neska zdecydowanie lepiej czuje się w towarzystwie psów niż ludzi, mądry pies zdecydowanie ułatwi jej zmianę. Aczkolwiek przy Bandzi to nie zdalo egzaminu, bo w sumie tylko z nią się Neska zakumplowala, z ludzmi nie... Sama nie wiem... Quote
mamanabank Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 A z kolei jak dla mnie Neska jest bardziej skoncentrowana na ludziach, z psami chętnie się bawi, uczy się od nich, dodają jej odwagi, ale mam wrażenie, że bardziej zależy jej na tym, żeby mieć na oku mnie, a nie stado. A u Ciebie Andzike, też chyba bardziej pilnuje Ciebie, niż Nelki, co? Quote
Florentynka Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 No właśnie, bo to różnie może być. Pies może pomóc, ale może też blokować Neskę na ludzi - silny związek z psem może przeszkadzać w nawiązaniu porozumienia z człowiekiem. Optymalna jest Nelka z lekkim fochem ;) Quote
Dzika_Figa Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Szukamy dla Neski wspaniałego domu z ludźmi o wielkich sercach. Mile widziany spokojny pies z lekkim fochem. hihi ktoś robi allegro czy mnie przypada ten zaszczyt? Andzike, krótszego tekstu się nie dało? :diabloti: Quote
Akrum Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Trzymam mocno kciuki za domek dla Neski - tym razem już taki domek na stałe :) Quote
fiorsteinbock Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Andzike, co u Was? Jak Neska? Ona teraz wyglada jak sznaucer :) Profil w sam raz! Edit: Andzike ma chwilową przerwe od dogomanii. Wieści od Neski bardzo dobre, nie boi sie nawet dzieci! Quote
fiorsteinbock Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Cioteczki, biore sie za allegro, kto jeszcze pomoze oglaszac? I jakie www polecacie, poza ale.gratka, gumtree? Jakies poczytne, lokalne strony? Quote
Recommended Posts