fochu Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Andzike napisał(a):Nie macie czasem czegoś takiego, że przeklinacie dzień w którym odkryliście dogo? Bo mi się czasem zdarza... Np wtedy jak widzę, że małe Nelko-Neski gniją w schronisku :( o bosz! jaka słodycz ! i serce się kraje :( takie dzieciaki :( :( oby długo nie gniły w schronie mizianki dla Neski Quote
Akrum Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Andzike napisał(a):Raciczki zostały zakupione po raz pierwszy i ostatni ... Po powrocie do domu zastałam je przetworzone przez psie żołądku i rozsmarowane po podlodze. Na dodatek, z obawy przed burzą pozamykałam przed wyjściem okna, więc swąd jaki mnie dopadł po wejściu do domu był niesamowity ... Nic to - wczoraj psiaki miały radochę, wracamy do nieinwazyjnych wędzonych uszu ;) raciczki - nigdy jeszcze nie zakupiłam i chyba nie zakupie po tym co przeczytałam :evil_lol: Ja moim psiulom daje wędzone uszy, kurze łapki, kiedyś zakupiłam na dogo na bazarku dużą pakę różnych memlaczy, między innymi penisy wołowe, ryjki świńskie, uszy królika - smakowało im, jak jadły to aż się uszy trzęsły :evil_lol: tylko wprowadzając to do ich diety przez kilka dni po małym kawałku dawałam, a dopiero potem np całego penisa. Rewolucji żołądkowo-jelitowych w ten sposób uniknęłam. Ale musiałam worek z tymi memlaczami/śmierdzielami trzymać w budynku gospodarczym, bo w domu nie dało się ujechać - tak śmierdziały :) A im bardziej śmierdzący, tym psiaki chętniej wcinały :roll::roll::roll: Quote
Jasza Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Andzike, aleś jest..najpierw zakaz w sprawie penisów, potem w sprawie ratek...wiesz ty co :;-) Quote
Andzike Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Jasza napisał(a):Andzike, aleś jest..najpierw zakaz w sprawie penisów, potem w sprawie ratek...wiesz ty co :;-) Penisy mogą jeść ;) Tylko jak to było? Wprowadziłam zakaz memłania penisów na poduszce :diabloti: Quote
Florentynka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Andzike napisał(a):Penisy mogą jeść ;) Tylko jak to było? Wprowadziłam zakaz memłania penisów na poduszce :diabloti: Cudne...chyba zrobię sobie makatkę z takim hasłem. Quote
Jasza Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Tak to było, tylko dodałaś potem WOŁOWYCH :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Andzike Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Troszkę się barłożymy :) Mołda moja cudna :) I na koniec - chodźcie no do "moich" słitaśnych sceniackuf... Nie mogę ich wziąć na DT, ale chce im znaleźć dom... Nie pozwólmy, żeby one trafiły do domów, z których ktoś jej kiedyś wyrzuci... http://www.dogomania.pl/threads/209201-Maja-i-Gucio-kto-kce-s%C5%82ita%C5%9Bnego-sceniacka-* Quote
fochu Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Nesia przesłodka i maluchy też :D bosz normalnie mięknę na widok takich zdjęć tylko gdzie te domki po nasze słodziaki mniejsze i większe? cholera no! ludzie nie mają oczu??? Quote
Akrum Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 http://img192.imageshack.us/img192/7272/img00110201106080731.jpg takie scenki są najlepsze - szczęśliwe psiaki Quote
fiorsteinbock Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Witajcie neskowe Cioteczki. Andzike, jest odzew z ogloszen tych pieknych maluchow? Sa zainteresowani? Jak sobie przypomne niektore SMSy w sprawie adopcji psow... pomijam juz forme komunikacji, ale tresc. Np. ten pies jest do wziecia, przywieziesz do Walbrzycha. Zadzwon po 18 bo jestem w pracy... :D i co wy na taka oferte?! A jak z ogloszeniami Neski, odezwala sie chociaz jedna osoba? W Metro byl piesek z Azyla, ktory jest juz u mnie, mialam nadzieje, że telefony si ebeda urywac...cisza. Wieczorem ponownie dla Neski ogl. Quote
Andzike Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Odnośnie maluchów - dzwonił wczoraj jakiś gościu, ale nie zrobi kajstracji, bo to okaleczanie psów... :( Ale pracujemy intensywnie - wieczorem napiszę coś więcej, bo nie chce zapeszać ;) Neską, pomimo ładnych moim zdaniem zdjęć i zalewu ogłoszeń (nawet metro i azylowa strona, z których zazwyczaj jest spory odzew) nikt się nie interesuje :( Nie skarżę się - dobrze nam razem, wczoraj moja mama robiła za opiekunkę i też stwierdziła, że w porównaniu z tym co było miesiąc temu to zupełnie inny pies ;) Co prawda przez pół godziny ganiały się po osiedlu, bo Neska miała super zabawę w podchodzenie do mamy na wyciągniecie ręki i uciekanie od niej, żeby za nią biegła, ale i tak było fajnie ;) Quote
fiorsteinbock Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Kochana psina zasluguje na wszystko co najlepsze. Muszą w koncu ją zauważyc, przeciez brzydka nie jest, ani chora - wrecz przeciwnie, cudowna! A zabawe jaka Nesia urzadzila Mamie, nam urzadzila dobka z Azyla. Uciekla w pola a mysmy z Grazyna biegly za nią, az dobieglysmy do nastepnej miejscowosci... Jednak szczescie i wolnosc jakie zobaczylam w jej oczach zrekompensowały kłucie kolki ;) Trzymam kciuki za maluszki i za telefony tylko z odpowiedzialnych domow! Quote
Andzike Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Ale nam się dziś udalo :D Byłam na bazarku przed samym zamknięciem, weszłam do mięsnego, po jakieś mięsne resztki dla dziewczyn i dostałam kilo dwieście czystych świeżutkich pachnacych końcówek mięsa różnistego za 6zł :D Idę pichcić ;) Marna to pociecha po akcji za sceniackami, ale zawsze coś :( Quote
arabiansaneta Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 A te sceniacki to chyba cos w typie szorstkowłosych jamniorów? Quote
Andzike Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 arabiansaneta napisał(a):A te sceniacki to chyba cos w typie szorstkowłosych jamniorów? Takie z nich szorstkowłose jamniory jak z Neski i Nelki - czyli trochę w sobie jamniczej krwi mają... Zaraz idziemy silną ekipą sprawdzać dom dla Sabiny z mojego banerka - trzymajcie kciuki :) Quote
giselle4 Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 Andzike ,moze wykupic kolejne ogłoszenia....? Quote
arabiansaneta Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Neska i Nelka to takie więcej sznaucery, a male mają uszy zupełnie jamniorowate. Quote
Andzike Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 [quote name='giselle4']Andzike ,moze wykupic kolejne ogłoszenia....? Yyyyy....hmmm....nooo.... nie.... :cool3: Neska zamieszkała dziś w nowym domu:lol::-(:eviltong::cool3::-o:roll::crazyeye::loveu::lol: A raczej bezczelnie urokiem i "godnościom osobistom" podprowadziła domek Sabinie... Ale od początku ;) Po Sabe - tymczasowiczkę aikowo zadzwonił super domek - z ogrodem, pod Warszawą, z inną adoptowaną z Palucha suczką. Ta suczka była pewnym minusem, bo jak wiadomo Saba nie wszystkie suczki lubi ;) Dom wydawał się jednak na tyle fajny, że stwierdziłyśmy, że go sprawdzimy - no i pojechałam z aikowo i z moimi suczynami na kontrolę ;) Sabina nie dogadała się niestety z rezydentką - miały jedno dość poważnie wyglądające spięcie - dwa słońca na jednym niebie to za dużo:roll:. Za to Neska z Bandzią pokochały się od pierwszego wejrzenia - chodziły za sobą, bawiły się i widać było, że super się dogadują... Więc... Pani postanowiła zaadoptować Neskę ;) To taki dom jakiego chciałam dla Neski - z ogrodem, z psim towarzystwem, aczkolwiek w łózku chyba spać nie będzie:shake: Ogólnie to sama nie wierzę w to co piszę, kompletnie nie byłam na to przygotowana i nadal jestem w szoku... Neska została w nowym domu - rozmawiałam już z Panią, ze po naszym wyjściu (w czasie którego była przekupywana parówkami:lol:) była mocno zdezorientowana, piszczała, potem biegała od furtki do drzwi i mnie szukała:-( Biedna moja maleńka dziewczynka :( Ale w końcu się położyła, a Bandzia zafascynowana nową koleżanką oczywiście obok niej;) Pani ma duże doświadczenie i cierpliwość, uważa, że wszystko się super uloży, ja nie wiem czemu, ale jakoś mam stresa - Neska jest bardzo wrażliwa... Umówiłyśmy się, że za tydzień podpiszemy umowę i przekaże Pani książeczkę, jeśli cokolwiek by się przestało między suniami układać czy generalnie cokolwiek by się działo, to zabieram Nesiulę z powrotem :) TZ lekko zasmucony, że się z Neską nie pożegnał, za to TZ aikowo zachwycony, że jego ukochana Sabinka nie znalazła swojego domu:roll: Faceci... :shake: I tyle. Quote
majuska Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Andzike , chętnie bym Desperadoska obaliła z tej okazji, ale niestety nie mogę, gratuluję Ci kolejnej spektakularnej akcji. Odpocznijcie teraz z Nelutkiem, no i niech się Nesce wiedzie w nowym domku!! Trzymam kciukasy za łobuziarę :) Fajny dziś dzień , właśnie kilka sekund temu Becia tez oznajmiła, że nasza Igunia boguchwalska w nowym domu!!! Quote
Andzike Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 majuska napisał(a):Andzike , chętnie bym Desperadoska obaliła z tej okazji, ale niestety nie mogę, gratuluję Ci kolejnej spektakularnej akcji. Odpocznijcie teraz z Nelutkiem, no i niech się Nesce wiedzie w nowym domku!! Trzymam kciukasy za łobuziarę :) Fajny dziś dzień , właśnie kilka sekund temu Becia tez oznajmiła, że nasza Igunia boguchwalska w nowym domu!!! Ja zaraz chyba pożegluję w stronę jakichś procentów, bo jakoś tak mi dziwnie:roll: No cieszę się, cieszę bardzo, ale jakoś tak pusto i cicho bez tego wyżłowatego guuupka ;) Jeszcze jak sobie przypomnę jak piszczała...:( ehhh, niech już minie tych kilka dni, niech Neska poczuje się jak u siebie, niech wszystko będzie dobrze!!! :modla::modla::modla: Odpoczywamy z Nelutkiem :) Kolejnym tymczasem będzie... Czaputek ;) Bardzo się cieszę z Iguni! Quote
fiorsteinbock Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 I ja gratuluje :) Ciesze sie przeokrutnie! Bo taki domek marzy mi sie dla kazdego psiaka, odpowiedzialny czlowiek i towarzystwo innego czworonoga. Neska bedzie tesknic, wiadomo - jednakże szybko pokocha nowa rodzine, kto by nie pokochal takiej Pańci ;) Andzike, ten tydzien bedzie sie bardzo ciągnął :) Chociaż czuje, że final bedzie szczesliwy. Moze przy okazji podpisania umowy Tz pożegna sie z Malutka? Ufff...dzien rzeczywiscie szczesliwy dla wielu psiakow. Quote
fiorsteinbock Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 giselle4 napisał(a):Andzike ,moze wykupic kolejne ogłoszenia....? Grażynko, kolejne można wykupic ale, dla (jak czytam) Czaputka :cool3::cool3::cool3: Quote
Andzike Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Grażynko, kolejne można wykupic ale, dla (jak czytam) Czaputka :cool3::cool3::cool3: hehehe ;) Czaputek ogłoszeń nie potrzebuje - to ten piaskowy przystojniak, który jest na zdjęciach z nad morza - pies moich przyjaciół, który wprowadza się do mnie na czas ich wyjazdu ;) Quote
majuska Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Andzike, mam nadzieję, że wycałujesz tam Czapsona:loveu::loveu: od cioci majuski mocno jak już swoją doopkę będzie na Twoim narożniczku trzymał :) Quote
fiorsteinbock Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Andzike napisał(a):hehehe ;) Czaputek ogłoszeń nie potrzebuje - to ten piaskowy przystojniak, który jest na zdjęciach z nad morza - pies moich przyjaciół, który wprowadza się do mnie na czas ich wyjazdu ;) aaaa to przepraszam Czaputka :loveu: i pozdrawiam, rzecz jasna :cool3: Quote
Recommended Posts