Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostalam smsa od dziewczyn - maleńka już zapakowana do samochodu :)
Podobno bardzo chudziutka i wystraszona :(

Neska rusza w drogę do Warszawy, to ja się może zwinę do łózka ... ;)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Andzike napisał(a):
Dostalam smsa od dziewczyn - maleńka już zapakowana do samochodu :)
Podobno bardzo chudziutka i wystraszona :(

Neska rusza w drogę do Warszawy, to ja się może zwinę do łózka ... ;)

Póki jeszcze jest tam dla Ciebie miejsce!

Posted

Jestesmy w domu i kladziemy sie z Tz lulu bo rano do pracy :)
A Nesia byla bardzo grzeczna, cala droge lezala na kanapie i lapki wyciagala w moja strone. Jest niesmiala w poerwszym kontakcie ale jak zaufa to powoli sie rozkreca.
Rzeczywiscie jest chuda, siersc kudlata wiec nie widac, ale jak sie glaszcze to czuc. Wydaje mi sie, ze Nesca jest z tych psów, które zle znosza schronisko - ona potrzebuje czlowieka, jego towarzysta i wtedy dopiero odżywa. Czekam niecierpliwie na przyjazd małej do Andzike i relację.

Przy okazji chcę podziekowac Panu Markowi za bezinteresowna pomoc. Nesca miala zascielony kocyk w aucie, choc dostala wyprawke, to Pan MArek tez sie przygotowal. A z naszej strony, dzierzoniowskich wolontariuszy, Panowie kierowcy dostali bombonierkę i Red Bull'e - aby nie usneli wioząc nasz dogomaniacki Skarb ;)

Posted

a ja przepraszam Neske i Anie ze jestem stara skleroza......
Edytko dziekuje
najwazniejsze ze Ania jej pomoze i wyprowadzi dziewczynke na prosta.....
szukamy intensywnie domku....
ogloszenia i ogloszenia
pomozcie cioteczki:)
ja po południu zaczne....

Posted

Ania musi byc o 9 w pracy a transport chyba nie dojechał. Strasznie dlugo jadą!
Edit: Ania własnie jedzie ją odebrac - nie zdąży do pracy!
F..ck nie tak mialo byc - mam tylko nadzieje, że w drodze bylo wszystko w porzadku.

Posted

ciekawe jak tam Nesia się miewa ,jak podróż zniosła ?
No i mam nadzieję że Ania nie miała wielu problemów z tym że spóźniła się do pracy.

Posted

Ehh... dojechałam do pracy, szef odrobinę obłaskawiony...

już mi trochę przeszło, ale byłam tak wściekła z bezsilności, że myślałam, że się rozryczę.
Nie mogłam zasnać,bo cały czas się bałam,ze prześpię telefon od Pana Marka. O 5 rano się przebudziłam- cisza, nikt nie dzwonił. O 6 obudził mnie Pan zachwycony Zorką (jest w dzisiejszym metrze, o czym rano nie wiedziałam), z którym kompletnie sie nie mogłam dogadać - on chciał ode mnie odebrać pieska, ja od niego...
Stwierdziłam, że skoro i tak już nie śpię, a p. Marek pewnie zaraz będzie, to nie na co czekać tylko się ogarnąc. O 7.30 dostałam smsa, że mają jeszcze 100km... Ok, po początkowym ataku paniki stwierdziłam, że pojadę wcześniej do pracy i wyrwę się ok. 9.30- 10.00 odebrać Neskę. Dałam znać w pracy, że będę wcześniej, ale że muszę się ulotnić potem - z kręceniem nosa, ale ok.
W drodze do pracy o 8.15 dostaję smsa od p. Marka, że wjechał właśnie do Warszawy. No to zawrotka na rondzie, sms, że jednak będę w pracy normalnie albo chwilę po i jadę w umówione miejsce. Na miejscu czekałam 45min :(
ale w końcu łódka z Neską dojechała ;)

Pierwsze wrażenie - totalnie wystraszony pies :( Nie chciała wysiąść z samochodu, była mega przestraszona. Na smyczy trzeba ją ciągnąć, do windy weszła bez problemu, w domu lekko się zdziwiła jak na powitanie wybiegły jej Nelka i Zorka ;) One zresztą też:D
Nie miałam już czasu, żeby je ze sobą oswajać, przedstawiłam jedną drugiej i zostawiłam, zeby sobie poukładały sprawy same. Liczę na ich inteligencję, bo jak nie to będzie marnie...

Nie wiem skąd wzięła się waga Neski.... 13-15kg ??? Nelka waży 16kg i jest jak 3/4 Neski - ona spokojnie z 20kg waży. Jest takiej wielkości jak Sara na zdjeciach, więc średnio-duży psiak...
Kąpiel i czesanie koniecznie-chyba znów się do Czaputkowej uśmiechnę...

Giselle, co do smyczy i obroży nie ma problemu, coś tam mam, nawet dobrze, że przyjechała w szelkach, bo łatwiej będzie się jej z nich wymigać ;)

Posted

Dopiero dziś mogłam wejść na Dogo, a tu taka niespodzianka :) Nesca już w Warszawie :multi:
Ciekawe jak suczynki w domku sobie radzą? A Andzike chyba najbardziej ciekawa z nas wszystkich :p

Posted

trzymam kciuki aby dziewczyny się dogadały podczas nieobecności Andzike :) i aby dzień który się zaczął z małymi trudnościami skończył się pozytywnie :)

Posted

Siedzę jak na drożdzach... ;)
Cały czas się zastanawiam co moje suczyny porabiaja. Wszystkie są łagodne i kochane i mam nadzieję, że po prostu grzecznie spią, że Neska odpoczywa po trudach podróży.
Qrcze, jaki to osiołek jest...:loveu:
100% mój typ psa :lol:

Posted

Jasza napisał(a):
Ale będzie spacer jak wrócisz!!

O tak ;) Z Zorką, która nie chce sikać i Neską, która nie chce chodzić ;)
Na szczęście zawsze mogę liczyć na swoje ukochane suczydło, które zrobi wszystko ;)

Posted

Andzike napisał(a):
Siedzę jak na drożdzach... ;)
Cały czas się zastanawiam co moje suczyny porabiaja. Wszystkie są łagodne i kochane i mam nadzieję, że po prostu grzecznie spią, że Neska odpoczywa po trudach podróży.
Qrcze, jaki to osiołek jest...:loveu:
100% mój typ psa :lol:

jak Ci zaufa odwinie ogonek i zacznie chodzic
ale boi sie
kiedy ktos idzie za nia ....przylega do ziemi
kiedy czuje zagrozenie
jak ktos nas mija
przylega do ziemi....
ale ogolnie jest całusna i przytulasna
Byla wymyta i uczesana
ale wiesz pozniej psiak nasikal i sie utytłał
wiec musisz jeszcze raz to zrobic....
i trzymam kciuki i mam nadzieje ze dom stoi na miejscu

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Andzike, a jak z TŻ?

Nie poznał jeszcze Neski, bo dojechała o 10, a on do pracy wyszedl w okolicach 6 ;)
Premiera poznania dziś po południu - Neska to taki sam osiołek jak jego kochana Sareńka, więc myślę, że będzie dobrze ;)

Posted

Andzike napisał(a):
Nie poznał jeszcze Neski, bo dojechała o 10, a on do pracy wyszedl w okolicach 6 ;)
Premiera poznania dziś po południu - Neska to taki sam osiołek jak jego kochana Sareńka, więc myślę, że będzie dobrze ;)

to trzymam kciuki:)

Posted

Andzike napisał(a):

Aaa czyli dalej chłop żyje w błogiej nieświadomości ;)