Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 640
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='coronaaj']Jestem, jestem..dzwon do Wandy 694 481 520 moze ona go wezmie albo kogos znajdzie...gdzie jest Filutek?
Wanda w Karkowie..[/QUOTE]

Coronaaj Filutek jest w Łodzi, ale transport to chyba najmniejszy problem. Wiem, że teraz jesteś daleko, ale możesz napisać w jego sprawie??? Tobie łatwiej ...

Monika.D dziękuję za banerek, zaraz go wstawię do 1 postu. Mnie się niestety nie udaje go wgrać:shake:

Shania szukamy bdt, ale to chyba marzenie ściętej głowy:-(będziemy pewnie próbować zbierać deklaracje jak się bdt nie uda...

Posted

Dziwne, że na podstawie tego, iż pies obszczekuje ludzi przypięto mu łatkę nadającego się do budy.
Jak go przypięli do budy to broni swojego domu.trzeba by sprawdzić jak się zachowa po odpięciu z łańcucha i wyprowadzeniu na neutralny teren.
W razie czego zwolniło mi się 20 zł z opłaty na hotelik żuczka ,który pojechał do DS, więc taką kwotą mogę wspomóc.

Posted

ciotki to moja sugestia , ale wpiszcie deklaracje w temacie, a potem , że jak dt się znajdzie to dobrze...trzeba zbierać koniecznie, sa jeszcze hoteliki..musimy mu pomóc...

Posted

[quote name='Shania']Paulinken, zawsze można sprzedać mieszkanie i kase rozdzielić:)opcja mostu nadal aktualna:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

Hahaha, myślę na tym, TZ najwyżej do rodziców pójdzie :D

Posted

Zapisuję kudłaczka. Podkradłam banerek bo Żwirek już w DS.
Wstawcie go na kudłacze w potrzebie z tym zdjęciem gdzie jest taki zaroślak :D

Mam na DT Mikę - w schronisku była "dzikim, gryzącym" psem, pogryzła pracownika przy zapinaniu smyczy - ledwo przekroczyła bramę schroniska stała się królewną z nienagannymi manierami, bez żadnej agresji czy do ludzi, czy do innych zwierząt.
Jaki jest Filutek naprawdę - okaże się w DT. Schronisko zmienia psy i ich zachowanie.

Posted

Poker bardzo Ci dziękuję za deklarację na psiaka:loveu:Jego chyba nikt nie wyprowadza, bo gryzie:-(
Mam jeszcze nadzieję na bdt ale niestety coraz bardziej nikłą. A tu najbardziej przydałby się domowy bdt...
E-S masz doświadczenie z takimi gryzakami:cool3:

Posted

[quote name='sabusia'] strasznie krótki łańcuch ma przy tej budzie :((([/QUOTE]

No to teraz sobie możesz świetnie wyobrazić jak wyglądałby Twój chory pies , wisząc na takim łańcuchu przy budzie, skoro chcesz go oddać do schronu...

Posted

[quote name='sabusia']pies jest kastrowany? bo jeżeli nie to po prostu trzeba go wykastrować i już nie będzie agresywny strasznie krótki łańcuch ma przy tej budzie [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_frown.gif[/IMG](([/QUOTE]

Sabusiu, z doświadczenia kilkudziesięciu lat mogę powiedzieć tylko, że nie ma reguły. I szczerze mówiąc - nie znam osobiście ani jednego psa - a trochę ich się przez moje życie i dom przewinęło - na którego kastracja wpłynęłaby "łagodząco" pod względem agresji. Nawet wręcz przeciwnie - tak, jakby zbędną energię dedykowaną przez organizm na ruję - pies kanalizował w agresywnych zachowaniach.
Poza tym - po kastracji, chyba że mówimy o chemicznej - pies musi być co najmniej 10 dni w domu w dobrych, sterylnych warunkach, już niejeden pies wykitował po kastracji i powrocie wprost ze stołu operacyjnego do budy.
Kastracja chemiczna - 200 zł, ale to wyrzucenie pieniędzy w błoto moim zdaniem, bo nie jest na całe zycie tylko na okres zależny od indywidualnych reakcji psa a poza tym jest odwracalna, implant z karku można usunąć.

[quote name='Energy']Poker bardzo Ci dziękuję za deklarację na psiaka:loveu:Jego chyba nikt nie wyprowadza, bo gryzie:-(
Mam jeszcze nadzieję na bdt ale niestety coraz bardziej nikłą. A tu najbardziej przydałby się domowy bdt...
E-S masz doświadczenie z takimi gryzakami:cool3:[/QUOTE]

Hej, no mam, mam :D wolę kłapiące szaleńce z ADHD niż wystraszone siedzące w kącie i sikające pod siebie z przerażenia cienie psa, ale wiesz - BUGI - już pomijając, że mam zajęte teraz DT, bo Mika, także o opinii "dziki kłapacz i agresor", co moim zdaniem jest bzdurą, to psa - drugiego kłapacza do mojego wiecznego tymczasa obłąkanego i agresywnego wobec psów - absolutnie wziąć nie mogę. Bugi przez to, że zaległ bo nikt go nie chciał i nie chce i w sumie wcale się nie dziwię :evil_lol: ograniczył mi pole manewru do płci pięknej.
Chyba, że go weźmiesz ode mnie na DT ! O ! WSPANIAŁY POMYSŁ !!!:multi::multi::multi:
To ja wtedy podmienię miejsce na Filutka :cool3:
Bugiś już u mnie zniszczył dosłownie WSZYSTKO włącznie z szafą wnękową, którą rozwalił oraz biurkiem z pełnego drewna, w którym pracowicie odgryzł toczone, dębowe nogi, więc pies pilnie potrzebuje nowego domu bo mu się u mnie nudzi, gdyż nie ma już czego demolować ! Energy ?:diabloti: Reflektujesz na taki deal ?

Posted

nie śmiejcie się ::(( serio serio z tą kastracją mówiłam ten pies mix pudla też był gryzak po kastracji sie uspokoił serio serio może hormony tamtemu buzują ::))