Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 640
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki :) zapraszam do schroniska abyście mogły same ocenić jak psiak się zachowuje. Mi niestety nie udało się go zabrać na spacer i chyba nie ma odważnego, który by się tego podjął.....Ja wymiękam. Przykro mi.....

Posted

Equus napisał(a):
:( zastanawiam się czy w takim razie jakby się dt znalazło to miałby go kto odpiąć z tego łańcucha i załadować do samochodu... :/

Mysle,ze tak.....przeciez to malizna.

Posted

malawaszka napisał(a):
no a pracownicy którzy karmią psy? Oni też nie mogą odpiąć go?

Taką informację uzyskałam w schronisku...

"tak to jest prawda szczeka jak szalony i nie da się dotknac, ale może
tak ma w schronisku"

nie wiem czy ktoś go dotyka, odpina, wątpię:shake:

Posted

Z DT to będzie problem :( Wiadomo, kto się zajmuje "takimi przypadkami"? Większość hoteli chce psy spokojne i nieagresywne, o bezpłatnych tymczasach to już w ogóle chyba nie ma co marzyć - wszystkie przepełnione :(

Posted

sabusia napisał(a):
nie wiadomo czy on faktycznie jet agrsywny moze to faktycznie przez schron przeciez na poczatku byl w boksie i byl obciety wiec moze trzeba mu tylko domu i wolnosci

No właśnie, bo jak nie był na łańcuchu to opis był całkiem inny...
Tylko on ze schroniska do domu nie ma szans pójść, chyba, że na łańcuch:-(

Posted

Zostałam zaproszona na wątek przez Energy ale niestety nie wiele mogę pomóc bo psa osobiście nie widziałam.
Podzwoniłam po osobach które psa znają i wiem że jest jedna osoba która bez problemu podchodzi do psa i pies się bardzo cieszy na jej widok.Pozostałe osoby traktuje jak zagrożenie i jest agresywny.Rozmawiałam dosyć długo i doszliśmy do wniosku że u tego psa to bardziej lęk i chęć odstraszenia napastnika od budy która jest jego azylem i jedynym bezpiecznym miejscem w którym może się schować.Może być tak że wyprowadzony na spacer okaże się przylepą i wspaniałym psiakiem ,ale trzeba mu dać tą szanse.
Niestety w schronisku jest zbyt mało osób i te osoby które mogłyby pomóc na tą chwile mają już tyle podopiecznych że nie dadzą rady z kolejnym ,ale mam obiecane że jak tylko będą miały chwilę wolnego to spróbują go wyprowadzić.

Posted

Ciapuś bardzo, bardzo Ci dziękuję za pojawienie się na wątku i pomoc:loveu:
Czekamy w takim razie na próby spaceru i nowe wiadomości o psiaku, z nadzieją...