Energy Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 rita60 napisał(a):Cioteczki prosimy o deklaracje dla tego małego:-(:-(:-( Bardzo prosimy:-( Quote
zuziaM Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 OK... wiem juz, ze miejsce na 100 % od 5 grudnia. Jak bedzie wczesniej ( jesli ktorys z hotelowiczow pojdzie do domku, a jest na to duza szansa dla przynajmniej jednego ), to zaraz napisze. Szkoda, ze maluch jest na tym lancuchu. Teraz wlasnie przyjechal do mnie na 2 tygodnie tez taki agresorek. Na wszystkich warczy i szczeka, do psow rowniez. Dzien posiedzial w kojcu, dostal jesc i pare smakolykow i juz ogonkiem do mnie macha ...... Byl wiec juz na dwoch spacerach .... Smycz zapinalam z sercem na gardle, ale nic sie nie dzialo ..... Okazal sie fajnym psiakiem. Quote
Monika.D Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 I napewno tak samo będzie z naszym malcem. Poczuje się bezpiecznie i zmieni swoje zachowanie. Quote
Energy Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 Ale żeby się poczuł bezpieczny to potrzebne są deklaracje:-(inaczej będzie dalej na łańcuchu:shake: Dziękuję ZuziaM z ainformacje:lol: Quote
ciapuś Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Właśnie robię bazarek więc jeśli jest szansa że pies opuści schronisko ,mogę bazarek zrobić na dwa cele Quote
Energy Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 ciapuś napisał(a):Właśnie robię bazarek więc jeśli jest szansa że pies opuści schronisko ,mogę bazarek zrobić na dwa cele Ciapuś bardzo dziękuję, nie wiem czy jest szansa, bo nie mamy deklaracji:shake:jest dla niego miejsce... Quote
ciapuś Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Jeśli nie dacie rady go wyciągnąć do będzie wszystko dla psów z fundacji ,a jeśli się uda ,a mam nadzieje że się uda to po połowie Tylko proszę o podnoszenie bazarku i rozsyłanie zaproszeń COŚ DLA PIWOSZY ,COŚ DLA PSA I NIE TYLKO http://www.dogomania.pl/threads/196755-Co%C5%9B-dla-piwoszy-smycze-obro%C5%BCe-paski-i-.........-na-psy-z-%C5%81odzi-do-30.11?p=15770455#post15770455 Quote
ciapuś Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Energy napisał(a):Ciapuś bardzo dziękuję, nie wiem czy jest szansa, bo nie mamy deklaracji:shake:jest dla niego miejsce... Szansa jest zawsze ,już zaczęło się coś dziać a to bardzo ważne.Pieniądze jakoś się nazbiera nie on pierwszy i nie ostatni w takiej sytuacji i zawsze się udaje.Trzymam tylko kciuki aby opuścił schronisko jak najszybciej Quote
Equus Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 no dobra to ja zacznę - niestety nie dam rady więcej niż 10zł :( Quote
Energy Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Equus napisał(a):no dobra to ja zacznę - niestety nie dam rady więcej niż 10zł :( Bardzo dziękuję Equus:loveu: Czyli mamy już dwie deklaracje:multi:wczoraj swoją potwierdziła Poker:loveu: Poker napisał(a): W razie czego zwolniło mi się 20 zł z opłaty na hotelik żuczka ,który pojechał do DS, więc taką kwotą mogę wspomóc. Pytałam, bo to wpis sprzed trzech tygodni, ale jest aktualny i to stała deklaracja:lol: Bardzo dziękuję Poker:loveu: Czyli są już trzy... Poker 20 zł:loveu: Equus 10 zł:loveu: Energy 20 zł;) Mamy 50 złotych deklaracji, brakuje nam 250:-( bardzo prosimy o pomoc!!! Quote
Journey Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Niestety ja nie dam rady dać deklaracji, ale przeczytałam opisy pieska, zobaczyłam zdjęcia, rozmawiałam z Energy i myślę, że zachowanie psa można wyjaśnić w dwojaki sposób. Albo jest zagubiony, budę traktuje jak swój (jedyny) bezpiecznym azyl i dlatego jej ''broni'', albo był , jest i będzie charakterny i niedotykalski. Nie wiadomo jak jest naprawdę, bo pies nie jest zabierany na spacery. A przydałoby się tam pojechać, najwyżej założyć mu kaganiec i zobaczyć jak będzie się zachowywał... Quote
Energy Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Czy ktoś z osób bywających w schronie pamięta jaki był jego stosunek do ludzi kiedy jeszcze był w boksie??? Myślę, że to choć troszkę przybliży jego charakter:cool3: Quote
rita60 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Nie mam internetu od piatku:angryy:widze,ze troche ruszyło sie u ciebie malenki,ale nadal nie ma tyle deklaracji:shake: Quote
ciapuś Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 A ja zapraszam na bazarek bo jeszcze troszkę rzeczy zostało COŚ DLA PIWOSZY ,COŚ DLA PSA I NIE TYLKO http://www.dogomania.pl/threads/1967...5#post15770455 Quote
minia7 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Witam cioteczki! Podobno w piątek rano łobuziak urwał się z łańcucha i swobodnie biegał po części schroniska (w pobliżu swojej budy), nie zaczepiał innych psów. Opowiedziała mi o tym jedna z wolontariuszek (jego ulubiona), która przyszła wcześnie rano i zastała go już biegającego. Podobno bez problemu przyszedł na zawołanie, dał się złapać i zapiąć do budy. Może spróbujemy potrenować odpinanie od budy przez zaufaną jego osobę i spacer z inną :) Quote
Monika.D Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Tak przypuszczałam (zresztą jak prawie każdy), ze po odpięciu z łańcucha to będzie inny psiak. A czy ta wolontariuszka, która psiak lubi nie ma możliwości poświęcić mu więcej czasu? Quote
minia7 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Gdyby mogła, to by pewnie poświęciła :) Quote
sabusia Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 a nie da sie go przeniesc z powrotem do kojca z malymi psami zeby na lancuchu nie byl? szkoda ze on znow przy budzie wtedy gdy sie zerwal mogli go komus na spacer do wyprowadzenia dac Quote
minia7 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Niestety nie. On dlatego jest przy budzie bo gnębił inne psiaki. Wsadzenie go do kojca czy boksu z innymi psami to skazanie ich na pogryzienie.... Quote
Energy Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 Minia7 proszę spróbuj go wyprowadzić na spacer, jestem przekonana, że to będzie całkiem inny psiak poza schronem... Bardzo proszę o deklaracje dla niego, odepnijmy go z łańcucha na zawsze... Quote
panbazyl Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 dzięki za zaproszenie. na razie nie mogę obiecać nic finansowo. Nie mam czegoś takiego jak stała praca. Quote
IVV Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 dziekuje za zaproszenie . w tym miesiacu niestety nie moge nic pomoc ......:( czy on jest na FB ? tam duzo ludzi pomaga . trzeba wyjsc poza dogo tu wszyscy finansowo wykonczeni :( Quote
Recommended Posts