Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jambi_ napisał(a):
o kurcze.... zerduszko.... a ja po cichu liczyłam na Ciebie....

Ja też:oops::-(

zerduszko napisał(a):
Przy złych wiatrach mogą móc niebawem :shake:

Że jak?:roll:

• Replies 640
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Energy napisał(a):
Jesteś:lol:
Też był na łańcuchu?:-(

nie - Dropek był w boksie, gdzie został pogryziony aż miał dziurę w nodze i do dzisiaj ma tam łyse :( wcześniej był w jakichś izolatkach bo miał jakąś chorobę skóry podobno; a na łańcuchach w tym akurat schronisku to są jedne z lepszych miejscówek bo własnie dzięki temu psiakowi nie grozi pogryzienie w przepełnionym boksie

Posted

malawaszka napisał(a):
a na łańcuchach w tym akurat schronisku to są jedne z lepszych miejscówek bo własnie dzięki temu psiakowi nie grozi pogryzienie w przepełnionym boksie

no tak, zawsze to jakis pozytyw, ale z drugiej strony.... zima idzie....

Posted

jambi_ napisał(a):
no tak, zawsze to jakis pozytyw, ale z drugiej strony.... zima idzie....

Ale jemu chyba na tym łańcuchu się psychika psuje:shake:
Mam wrażenie, że jak był w boksie to był ten 1 opis...

Posted

Jestem i ja na zaproszenie.
Strasznie biedna psina. Ja też sądzę, że tą rzekomą agresję powoduje atmosfera panująca w schronisku, przywiązanie do budy, no i oczywiście wielki stres...
Eh, DT tak bardzo by się przydał...

Posted

Witam! Czytam wątek i tym co nie znają psiaka osobiście wyjaśniam.... Filutek to mały słodki psiak, który bardzo nie lubi obcych i wszystkich odwiedzających łapie za nogawki-stąd kłapacz. Jednak jak to każdy psitulanek ma swoje slabości-kiełbaski, smakole itd...tym da się przekupić zawsze i tylko na chwilkę :) Osoby które zna i które odwiedzają go codziennie, np ukochana wolontariuszka, uwielbia. Po prostu musi się do osoby przekonać, ale to przecież normalka, nie? Jest przy budzie, bo albo był pogryziony albo gryzł i dominował i budka w takim wypadku jest najlepszym rozwiązaniem dla takiego psiaka. Jest jego azylem i nawet szczęściem w schronisku, bo psiaka, który jest przy budzie można zabrać na spacer, wykąpać, wyczesać itd. Psiaków,które tkwią w boksach nie można zabrać na spacer (chyba że zbiorowy, co nie jest możliwe) bo inne psy mogą z zazdrości zrobić takiemu wybrańcowi krzywdę!!!!!! Łańcuch Filutka nie jest krótki, akurat w tej części schroniska trzeba poruszać się slalomem właśnie ze względu na długości łańcuchów. Jeśli nie wierzycie zapraszam do schronu. Schron to nie hotel i przykro mi, nie da się każdemu psu zapewnić mięciutkiego legowiska i gryzaka zabawki. Nie da się każdego psa ulokować w pojedynczym boksie, bo miejsc jest 200 a psów około 800!!!!! I akurat buda moje kochane to w wypadku schroniskowej rzeczywistości to RAJ!!!!!!

Posted

Evelka napisał(a):
Jestem i ja na zaproszenie.
Strasznie biedna psina. Ja też sądzę, że tą rzekomą agresję powoduje atmosfera panująca w schronisku, przywiązanie do budy, no i oczywiście wielki stres...
Eh, DT tak bardzo by się przydał...

Witaj:lol:
no właśnie bardzo by się przydał...

minia7 napisał(a):
I akurat buda moje kochane to w wypadku schroniskowej rzeczywistości to RAJ!!!!!!

witaj:lol:
w rzeczywistości schronskowej może i tak, ale na całe życie to wolałabym, żeby nie była to buda:shake:a to, że schronisko to nie hotel to chyba nikt nie ma wątpliwości...

A czy mały wychodzi na spacer? Jak się wtedy zachowuje, wiesz może?

Posted

Jak do tej pory wszelkie próby przypięcia go do smyczki kończyłam z podziurawionymi kaloszkami, pomimo paróweczek i innych łapówek :) pies jest bardzo przestraszony, musi mieć traumatyczne przeżycia, bo obcym nie chce zaufać ( pomimo że jestem w schronie praktycznie codziennie i co dwa , trzy dni ponawiam próbę ). Także jeśli uda mi się go w końcu przekonać do spacerku z ciocią, to napiszę na forum jak się zachowuje.

Posted

Wielu osobom odwiedzającym Filutek się podobał. Niestety nie daje do siebie podejść bliżej niż 2 metry. Jest atak, broni swojego miejsca. To zniechęca potencjalne domki, bo wszyscy szukają łagodnych, dobrze ułożonych, delikatnych dla dzieci i najlepiej takich w wieku do 2 lat psiaczków. :angryy:

Posted

No to jednak nie do końca słodziak;)musiało coś się stać, nie wiemy też dlaczego pierwszy opis jest tak różny od drugiego. Na pewno mały zasługuje na pomoc, mam nadzieję, że się uda. Nawet jeśli budka w schronisku to azyl dla niego, to niestety jak w niej zostanie nie ma szansy na dom, tym bardziej, że pilnuje swojego terenu i nie daje podejść.
Z góry bardzo dziękuję, w takim razie czekamy na informacje:lol:

Posted

minia7 napisał(a):
Wielu osobom odwiedzającym Filutek się podobał. Niestety nie daje do siebie podejść bliżej niż 2 metry. Jest atak, broni swojego miejsca. To zniechęca potencjalne domki, bo wszyscy szukają łagodnych, dobrze ułożonych, delikatnych dla dzieci i najlepiej takich w wieku do 2 lat psiaczków. :angryy:

broni bo to jego buda..jego majątek!!!!
straszne...Energy - zabierajcie Go...bo sie marnuje:(

Posted

Energy napisał(a):
No to jednak nie do końca słodziak;)musiało coś się stać, nie wiemy też dlaczego pierwszy opis jest tak różny od drugiego.

Albo ma taki uroczy charakter... Moja sucza tez by się pewnie tak zachowywała.

Posted

anita_happy napisał(a):
broni bo to jego buda..jego majątek!!!!
straszne...Energy - zabierajcie Go...bo sie marnuje:(

Anita_happy tylko gdzie go zabierać???:-(

zerduszko napisał(a):
Albo ma taki uroczy charakter... Moja sucza tez by się pewnie tak zachowywała.

Szczerze mówiąc moja przynajmniej jedna też:roll:

Posted

Monika.D napisał(a):
Jestem na zaproszenie. Niestety nie wiem jak mogę pomóc... Podrzucać co jakiś czas... Może potrzebny banerek...

Dziękuję:lol:, banerek na pewno by się przydał:loveu:podrzucanie też wskazane, mało nas tutaj, jeśli mu nie pomożemy trafi gdzieś do budy, albo zostanie na zawsze na schroniskowym łańcuchu, a to taka malizna:-(