Marinka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 obraczus87 napisał(a):Paulinken, czy umówiłaś sie z Panem na wizytę? Musze wiedzieć na czym stoję. Napisała do mnie Pani z Piaseczna zainteresowana Nelka. Odesłała wypełniona ankietę. Wrażenia na razie pozytywne. No proszę...potencjalne dwa dobre domki się szykują...:) Trzymam mocno kciuki :) Quote
obraczus87 Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Marinkaa napisał(a):No proszę...potencjalne dwa dobre domki się szykują...:) Trzymam mocno kciuki :) aaaa napisała do mnie rano jeszcze Pani z Poznania (z gumtree). Czekam na ankietę. A ta pani z piaseczmna znalazła sunię na adopcje.org :) Quote
paulinken Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 obraczus87 napisał(a):Paulinken, czy umówiłaś sie z Panem na wizytę? Musze wiedzieć na czym stoję. Napisała do mnie Pani z Piaseczna zainteresowana Nelka. Odesłała wypełniona ankietę. Wrażenia na razie pozytywne. Umówiłam się z Panią ;) Idę dziś na 18. Quote
obraczus87 Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 I od razu chciałabym Ci podziekowac za chęć pomocy :) dzięki Paulinken :loveu: Quote
obraczus87 Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 paulinken napisał(a):Umówiłam się z Panią ;) Idę dziś na 18. Hehe a jednak Pani przejęła pałeczke ;) Kochana, daj mi znać, gdy będziesz po wizycie :) czekam z niecierpliwością :) Quote
Marinka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Może, jeśli okaże się, że wszystkie domki są super skorzysta na tym również Rysio :) Quote
obraczus87 Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Marinkaa napisał(a):Może, jeśli okaże się, że wszystkie domki są super skorzysta na tym również Rysio :) Dokładnie tak ;) Quote
irenaka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Zmiana tematu dziewczyny. Może nie wszyscy jeszcze mieli okazję dowiedzieć się, co dzieje się w Dyminach:-(. Nie zostawiajmy dziewczyn z Kielc samych. Jeżeli ktoś może podpisać petycję, to bardzo proszę o to: http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierz%C4%84t_w_kielcach_dyminy.html Zapraszam też w imieniu dziewczyn, 17 listopada do Kielc na manifestację, jeżeli ktoś nie będzie mógł jechać, to może pomoże w jej organizacji ? : http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestacj%C4%99-przy%C5%82%C4%85cz-si%C4%99-do-nas%21%21%21 Dyminy dziś:-(:-(. Isadora7 powinna mieć za ten film, miejsce w niebie poza kolejnością [video=youtube;oij7aauWQ-g]http://www.youtube.com/watch?v=oij7aauWQ-g[/video] Quote
Marinka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Zapraszam na Bazarek dla mamy i taty Neli: http://www.dogomania.pl/threads/196123-Dwa-serca-BIJ%C4%84-dla-Siebie!-Wirtualny-bazarek-dla-Saby-i-Reksa-z-lasu.-23.11.godz.-24?p=15700343#post15700343 Bazarek z buziakami :smile: Quote
paulinken Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Już po wizycie. Państwo mili, mieszkają sami w bloku, jest park niedaleko. Gdyby były jakieś wyjazdy to mają rodzinę i znajomych, którzy mogą się zająć pieskiem, chociaż pani by chciała ją zabierać wszędzie ze sobą ;) Chodzą do pracy na 8 godzin, no ale ciężko znaleźć teraz kogoś, kto może siedzieć w domu. Rodzice pana mieszkają blisko, mają sznaucera olbrzyma, duże mieszkanie, podwórko. Do weterynarza chodzą na Groblą. Sznaucer chodzi 2 razy w roku do fryzjera i od razu na szczepienie. Powiedziałam o kroplach na kleszcze. Pytałam, co, jak piesek zachoruje - pan powiedział, że jak tylko będzie można psu pomóc, to będą pomagać, ale jak pies cierpi i nie ma ratunku no to... wiadomo. Wiedzą, że szczeniak może brudzić, niszczyć, mówią, że są tego świadomi i będą Nelę wychowywać. Uczuliłam na adresówkę. Trochę mnie zmartwiła kwestia sterylizacji... pan powiedział, że boją się, że utyje, a pani, że boi się chorób po sterylce. Powiedziałam, że może, ale nie musi mieć większego apetytu, a choroby to raczej, jeśli sterylki nie zrobią. Chwilę pogadałam o plusach sterylizacji. (Obraczus, jeśli będziesz jeszcze z Państwem gadać to zaznacz koniecznie, że sterylka jest w umowie). O umowie wiedzą, podpiszą. Chcieli kupić labradora, ale nie chcą jednak, póki nie mają dzieci. Szukali pieska do adopcji i Nela po prostu rzuciła im się w oczy. Pytali, czy Nela ma książeczkę, powiedziałam, że raczej tak, bo nie byłam pewna. Wzięłam od pani maila, żeby ją zaprosić na wątek. Pan czeka na telefon, nawet jeszcze dzisiaj. Generalnie są bardzo chętni i już by chcieli po nią pojechać - to nie problem. Mają wolne w piątek, więc mieliby 4 dni na zapoznanie się pieska z nimi i otoczeniem. Są gotowi jechać już jutro po pracy. Mam nadzieję, że niczego nie zapomniałam, jakby co, to pytajcie. Quote
obraczus87 Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Musze na spokojnie porozmawiac z Państwem, poniewaz przez telefon nie było żadnego "ale" jesli chodzi o sterylkę.... A ja jestem wyczulona na tym punkcie. Probuje sie dodzwonic, ale nie mam sygnalu. Nie wiem co jest grane. Do innych dzwonie bez problemu. Napisalam smska z prosba o kontakt, ale na razie cisza. Poczekam cierpliwie. Z jutrzejszym dniem generalnie moze byc problem, chociazby ze strony dostepności Doroty w domku, przekazaniem umowy itd... Decyzje podejme po rozmowie z ewentualnym Ds... Paulinken dziekuje za poswiecony czas! -------------------------------------------------------------------- jesli chodzi o inne domki, to Pani, ktora napisala z Poznania nie odeslala mi ankiety.. Jednak moze to zrobi w nocy ;) A Pani z Piaseczna tak naprawde sama nie byla zdecydowana jeszcze czy chce Nelę, czy moze straszego pieska. Ale czekam rowniez cierpliwie :) Quote
obraczus87 Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Rozmawialam z Panem Mackiem. Jutro przyjada po Nelke osobiście. Ciesze sie bardzo. Bałam sie, że nie zgram na jutro wszystkiego, ale udało sie. Odbior Nelki bedzie pozno bo dopiero okolo 22. Ale Panstwo wyjezdzaja z Bydgoszczy po pracy tak wiec zanim dojada to troszke minie. Po rozmowie z p.Mackiem jestem calkowicie spokojna. I moge isc spac :evil_lol: uff. Bardzo prosze trzymac kciuki!!! Aby wszystko sie udalo!!! Quote
obraczus87 Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 paulinken napisał(a):Czyli jednak? :) Cieszę się :) Rozmowa mnie bardzo uspokoiła. :) Quote
Ellig Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 obraczus87 napisał(a):Rozmawialam z Panem Mackiem. Jutro przyjada po Nelke osobiście. Ciesze sie bardzo. Bałam sie, że nie zgram na jutro wszystkiego, ale udało sie. Odbior Nelki bedzie pozno bo dopiero okolo 22. Ale Panstwo wyjezdzaja z Bydgoszczy po pracy tak wiec zanim dojada to troszke minie. Po rozmowie z p.Mackiem jestem calkowicie spokojna. I moge isc spac :evil_lol: uff. Bardzo prosze trzymac kciuki!!! Aby wszystko sie udalo!!! Ja juz trzymam:)Musi sie udac! Quote
obraczus87 Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 ajlii napisał(a):Trzymam kciuki! I Rysiek też :) Nie dziekuje ;) Rysiek teraz Ciebie trzeba szybko do domku wyprawic chlopie:) Quote
obraczus87 Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Kochani, jutro panstwo z Bydgoszczy przyjadą po Nelke. :) Rozmawiałam z Dorcia. Nela dzisiaj w nocy wpakowała się Dorocie do łóżka i zaczęła Ja lizac :) A za Nelą reszta zwierzyńca - psy i koty :evil_lol: Nelusia jest bardzo mądra dziewczynką. Swoje potrzeby załatwiała na podkłądach. Nauczyła się tego od innych psiulków Dorci :) Quote
Marinka Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Fajnie :) Rysio ma też swoje ogłoszenia :)...wierzę, że i jemu znajdziemy fajny domek ... umowa będzie na Stowarzyszenie Help Animals Quote
obraczus87 Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 Takiego smska otrzymalam od nowego DS :) "Nela jest sliczna, cudowna i do tego taka grzeczna. Sama sie do mnie przytula. Bedzie dobrze! Bardzo dziekujemy za Nia" Kochani, trzymajcie kciuki aby wszytsko sie udalo :) najwazniejsze sa pierwsze dni. Dorcia - bardzo serdecznie Ci dziękuję! ! ! ! ! ! ! Quote
tripti Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 trzymamy mocno nadal! ale i tak już widać, że będzie dobrze, sam przyjazd osobisty z Bydgoszczy już swoje znaczył :) Quote
dorcia44 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Nela pojechała ,mam nadzieje że będzie to dla niej cudowny dom i zrekompensuje przeszłość . Sunia nauczyła się już do mnie cieszyć ,wybiegac na przywitanie ,włazić na łóżko ,szaleć jak na szczeniaka przystało. Mam dużo fotek ,ale niestety net mi szwankuje i nie mogę wstawić. Quote
Marinka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 dorcia44 napisał(a):Nela pojechała ,mam nadzieje że będzie to dla niej cudowny dom i zrekompensuje przeszłość . Sunia nauczyła się już do mnie cieszyć ,wybiegac na przywitanie ,włazić na łóżko ,szaleć jak na szczeniaka przystało. Mam dużo fotek ,ale niestety net mi szwankuje i nie mogę wstawić. Wstaw jak tylko net przestanie odwalać fanaberie ... będę czekała z niecierpliwością, aby nacieszyć oczy ślicznotką :) Wszystkie dzieci Saby są niezwykle inteligentne i niesamowite jak na szczeniaki. Wiem bo poznałam osobiście jej zeszłoroczne dzieci :) Quote
Recommended Posts