Marinka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Jeszcze jedno ogłoszenie dla ślicznej Neli :) http://www.ogloszenia.freeteria.pl/ogloszenie,20101105235125,nela__3_miesieczna_sunia_szuka_wlasnie_ciebie_pi.html Quote
karolina_g_k Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Malutka juz u Dorci. Niestety Dorota nie ma teraz internetu. Psina jest przekochana i spokojna. Taka nad wyraz ogarnieta jak na psie dziecko. W aucie siedziała mi na kolanach i obie prowadziłyśmy ;) W rzeczywistosci jest duzo ładniejsza niz na zdjęciach. U Doroty weszła w psio-kocie towarzystwo bez żadnych trudnosci. Mam nadzieje, że szybko znajdzie wspaniały dom. Quote
obraczus87 Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 Karolinko bardzo Ci dziękuję za pomoc w transporcie :) :loveu::loveu::loveu::loveu: Telefonów nie mialam :( Quote
mmd Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='obraczus87']Telefonów nie mialam :( A gumtree wyróżnione leci i ponad 200 wejść. Coś trzeba poprawić - coś tam odstrasza. Może ta leśna nora? Zrobiłam tak NELA – to 3-4 miesięczna sunia, przekochana i spokojna. Nad wyraz ogarnieta jak na psie dziecko. Sunia jest bardzo energiczna, uwielbia głaskanie oraz zabawy. Dogaduje się z innymi psami i kotami. Jest w trakcie nauki chodzenia na smyczy. Zdrowa, odrobaczona, odpchlona oraz zaszczepiona. W rzeczywistości jest dużo ładniejsza niż na zdjęciach. Urodziła się w leśnej norze, gdzie była skazana na głód, zimno i brak schronienia. Tylko dzięki wrażliwym ludziom, Nela jest teraz bezpieczna, w domowych warunkach czeka na swojego człowieka. Szukamy dla Neli domu, który zdaje sobie sprawę z obowiązku posiadania psa; domu, który psa traktuje jako członka rodziny; domu cierpliwego, który poświęci szczeniakowi czas i swoją energię na naukę (np. czystości) i socjalizację. W sprawie adopcji proszę o kontakt: Tel. 663-805-384 (gdy nie odbieram w ciągu dnia, proszę o kontakt po godz.19) e-mail: [email protected] Pomożemy w transporcie do nowego domu! ******************************************************************************** Szkoda teraz przenosić na inne miasto, bo wyróżnienia kosztują 20/tydz., ale jak się to skończy, wrzucę ją na Kraków. O ile się da. Duble są usuwane, i tak nie wiem, jak to przeszło. Quote
mmd Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/8458685_10_tygodniowa_madra_suczka_szuka_domu.html pineska.pl - do potwierdzenia mailem http://www.eoferty.com.pl/10_tygodniowa_madra_suczka_szuka_domu_211077.html http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,22336,Lw==.html Quote
Marinka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Nie wiem dlaczego ja...ale otrzymałam takie maile: 1.Dzień dobry , czy oddanie szczeniaczka Neli jest dalej aktualne ? Jestem zainteresowana. A gdzie dokładnie zamieszkuje szczeniaczek? Pozdrawiam . 2.Dziękuję za informacje , ale chodzi mi dokładniej gdzie znajduję się suczka . Np . Targówek , Tarchomin ... . Czy może pani przywieść psa ? czy odbiór jest osobisty ? Ponieważ moja córka by przyjechała lub odebrała Nelkę . Proszę o odpowiedź na tą wiadomość do mojej córki na telefon : 512-912-*** ponieważ komputer idzie do naprawy a ja telefonu nie posiadam . ---------------------------------------------------------------- Jesteśmy bardzo przyjazną rodziną i napewno umielibyśmy się zająć małym szczeniaczkiem moja córeczka bardzo , bardzo uwielbia zwierzęta . Piesek będzie miał świetne warunki . I jaka jest to rasa ? POZDRAWIAM I PROSZĘ O KONTAKT NA KOMÓRKE MOJEJ CÓRKI 512 - 912 - *** Podałam więc namiary podane w ogłoszeniu...czy ludzie nie potrafią czytać? Pisałam, że ten mail jest osoby wykonującej ogłoszenie, a w treści ogłoszenia sa podane dane do kontaktu...na co dostałam 2 maila Quote
mmd Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Też dostaję takie maile. W końcu przychodzi ten jeden sensowny... Podobno spory odsetek nie rozumie treści wiadomości oglądanych w tv, to czego sie spodziewać? :D Quote
obraczus87 Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 Marinkaa napisala do mnie ta pani. Wyslalam JEj ankiete... a skoro pani komputer idzie do naprawy, to... ankiety pewnie nie odczyta ;) ale byc moze córka wpadnie na genialny pomysl, aby zadzwonic. Quote
obraczus87 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 szukamy osoby do wizyty przedadopcyjnej dla Neli - Bydgoszcz, ulica Sułkowskiego :) Quote
paulinken Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Jestem, poczytam troszkę wątek, żeby mieć pojęcie :) Quote
obraczus87 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 paulinken napisał(a):Jestem, poczytam troszkę wątek, żeby mieć pojęcie :) Super :) !!!!!!!!!! Quote
obraczus87 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 mmd napisał(a):Co? Jak? kiedy? :D Para narzeczonych, mieszkanie w bloku. Generalnie z rozmowy wszystko oki ;) zobaczymy jak wypadnie wizyta :) Po ostatnich telefonach, gdy dzisiaj rano usłyszałam w słuchawce: "Dzień dobry, nazywam się..., dzwonię w sprawie suni Neli" kopara mi opadła... ;) Quote
obraczus87 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 mmd napisał(a):Zdziwił Cię cywilizowany człowiek? ;) Wstyd przyznać, ale TAK ;) Quote
mmd Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Wiem, o co Ci chodzi... Już kiedyś pisałam, że należałoby spisać "the best of". Quote
Marinka Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 O czyżby to ten sympatyczny pan, który dzwonił dziś krótko po 9- ej do mnie w sprawie Neli? Odesłałam go do Ciebie :) Quote
obraczus87 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Marinkaa napisał(a):O czyżby to ten sympatyczny pan, który dzwonił dziś krótko po 9- ej do mnie w sprawie Neli? Odesłałam go do Ciebie :) Chyba ten sam :) Quote
paulinken Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Cioteczki, a co się stało z resztą rodzinki? Bo nie widzę na wątku. Quote
obraczus87 Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 paulinken napisał(a):Cioteczki, a co się stało z resztą rodzinki? Bo nie widzę na wątku. Reszta rodziny ma zupełnie inny watek. Nie chce mieszać watków. Quote
paulinken Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 No dobrze, ale wyszły z tej dziury? Podaj linka. Quote
obraczus87 Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/172285-MATKA-I-SZCZENIAKI-OPUŚCIŁY-SWOJĄ-NORKĘ!Brak-środków-na-ich-utrzymanie!-Jest-ciężko! Quote
obraczus87 Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Paulinken, czy umówiłaś sie z Panem na wizytę? Musze wiedzieć na czym stoję. Napisała do mnie Pani z Piaseczna zainteresowana Nelka. Odesłała wypełniona ankietę. Wrażenia na razie pozytywne. Quote
Recommended Posts