Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paulinken napisał(a):
Ok, to dziś dzwonię (spróbuję na dziś jeszcze ustalić termin, ale nie wiem, czy się uda, bo teściowa ma urodziny:diabloti: )

Oki, dziekuje :) jak sie nie uda na dzisiaj to na inny termin. Teraz na spokojnie mozesz sie umowic :)

• 3 weeks later...
Posted

obraczus87 napisał(a):
Paulinken dzwonilas moze w sprawie wizyty poadopcyjnej??:)

Jeszcze nie, bo nie chcę się umawiać na nieokreślony termin, a w tym tygodniu mam nawalony każdy dzień. Zadzwonię w poniedziałek, czy jakoś w przyszłym tygodniu by im pasowało.

• 1 month later...
Posted

Byłam dziś u Nelci :)
Fajna panna, trochę liskowato-wiewiórowato-sarenkowata ;)
Nieufna, szczekała na mnie i na aparat, nie bardzo chciała dać się pogłaskać, dopiero przy wychodzeniu podeszła i polizała mi trochę rękę.
Państwu swojemu rozdawała buziaki, mówią, że jest w ogóle dość nieufna, nie podchodzi do obcych, za to z psami dobrze się dogaduje, ma wielu "znajomych" w okolicy ;)
Zdrowa, szczuplutka, martwi to trochę Panią, ale ja myślę, że jeszcze zmężnieje.
Dostaje profilaktycznie tran, na kleszcze kropelki.
Niestety nie ma adresówki przy obroży, przypominałam o tym, bo podobno mają jakąś w domu, tylko nie używają.
Karmę ma Friskies, ale niekoniecznie ją interesuje, bo woli gotowane - kurczak, ryż, kasza, marchewka. Lubi też owocki ;) Bardziej jest jeszcze dziecinna i jedzeniem się trochę bawi, podrzuca i dopiero zjada.

Tutaj trochę zdjęć, nienajlepszej jakości, nie wiem, pożyczyłam aparat, ale ja chyba nie umiem robić dobrych zdjęć.
https://picasaweb.google.com/110467622519052211655/Nelka?authkey=Gv1sRgCPHw_OSbyP737gE&feat=directlink
Mam nadzieję, że działa.

Mam też krótki filmik, jak się Nelka bawi pluszową, wybebeszoną foką, ale nie wiem, czy mogę wstawić.

Państwo bardzo z Nelki zadowoleni :) Mówią, że jest idealna pod każdym względem, i że jeszcze nigdy nie mieli takiego wdzięcznego psa. Nic nie psuje, nie brudzi, szybko załapała, że siku robi się na dworze, czasami szczeka, ale to normalne przecież, po spacerku wyciera łapki.
Sterylizacji jeszcze nie miała, czekają na pierwszą cieczkę, zostawiłam parę artykułów, gdyby jeszcze mieli jakieś wątpliwości.

Posted

Bardzo Ci dziękuję Kochana, ze pamietalas i poświecilas swoj czas na zrobienie wizyty!

Ciesze sie, że wszytsko ok. Dzieki za przypomnienie Panstwu o adresowce. :)

Ale powiem Wam szczerze ze juza zapomnialam o tym, ze tak naprawde to ze szczeniaka nigdy nie wiadomo co wyrosnie :D nigdy bym nie przypuszczala ze z kluseczki bedzie taaaaka sunia :) poszla w tatusia :)

Wstawie kilka fotek :)

Posted

Śliczna panna z naszej Nelki wyrosła :) Szkoda, że tata i mama na zdjęcia uwagi nie zwrócą :)
Paulinken dziękuję za relacje :) i poświęcony czas na wizytę :) oraz za fotki oczywiście :)

• 1 month later...
Posted

"Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!!. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !"

• 2 months later...