rytka Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 kupilam właśnie zestaw 70 ogłoszeń u BB dla Oriona. Quote
rytka Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 BeaBono napisał(a):75 ryciu, 75... :loveu: końcówka zawsze urywam:evil_lol: Quote
Ajula Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 rytka napisał(a):kupilam właśnie zestaw 70 ogłoszeń u BB dla Oriona. cudownie :) wczoraj szukałam na bazarku ogłoszeń, ale nic nie znalazłam, a BB nie miałam śmiałości prosić Quote
rytka Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 taka grożna mina Oriego:) kochane ciotki Ori to skarbus i jak na ironie moj wymarzony pies a niestety nie moge go wziaść do domu.za to w kojcu,ktory nie jest kojcem z prawdziwego zdarzenia byc nie moze-własciwie ten ala kojec ma 2 slabe punkty i ori odrazu na nich skupil cała swoja uwage i siły-bystrzak.wypuszczony z budynku czy po powrocie z spaceru chwile poszczeka na mnie i całą energie skupia na wydostaniu sie stamtad-raz mu sie udało patrze nie ma Oriego otworzył sobie dzwi-pedze go szukac a on pod dzwiami do domu.drzwi zabezpieczyłam kłódka ale jest miejsce,ktorego nie dam rady zabezpieczyc przed takim spryciarzem.trzymanie go cały czas(poza 3 spacerkami) zamknietego samego w budynku to nie dla psa-choc ori i tam znalazł sobie zajecie-za punkt chonoru uznał zmienic tapicerke w kanapie:)Na spacerach ,przy człowieku jest powolny,flegmatyczny ,posłuszny,nie zaczepia nikogo i niczego ,nawet na lince 10m.nie oddala sie od człowieka oglada za nim.nie widziałam jeszcze zeby biegł,smyczy wcale nie napina i jest sliczny i najkochanszy. Quote
Ajula Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 cudowny słodziak :loveu: po prostu cudowny marzę dla niego o takim domku jak ma Birka Ori nie może zostać w awaryjnym DT (czyli u Rytki :razz: ) wiemy, jaką sytuację ma Rytka w domu, Oruś jest łagodny i przyjacielski, ale duży i silny - nie możemy ryzykować dlatego Orion pojedzie w piątek w inne miejsce (chociaż Rycia płacze rzewnymi łzami) - mamy nadzieję, że tam będzie mógł się wybiegać i będzie miał zajęcie - bo najwyraźniej zajęcia ten inteligentny pies potrzebuje będzie też miał okazję nauczyć się kilku rzeczy, które jako kandydat na psa idealnego powinien umieć ;) Quote
rytka Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 własnie Ori potrafi sie przytulac całym sobą , delikatny ale nawet delikatny mase swoja ma...ze tez nie chce tak dostojnie lezec w kojcu (tylko kombinuje stale) i sie opalac jak jest słonce na spacerze to co innego poleguje sobie... nie chciał pozowac jutro zmusze go do pozowania bo w hotelu pewnie nie bdedzie tyle czasu na zdjecia...choc mam nadzieje,ze jak bedzie ogloszony to moment ds sie znajdzie. Quote
Ajula Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 nie mogę się nadziwić, że taki wspaniały pies się błąkał i nikt go nie chciał :roll: drugie zdjęcie fajne do ogłoszeń Quote
supergoga Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Ja właśnie pisze tekst do ogłoszenia i jutro już będzie tam, gdzie pisałam że wstawię. A maks ogłoszeń będzie od BB. Swoją drogą gdzie jest taki bazarek ogłoszeniowy - mam Nefika (podobny do Orionka) i Tinke od ponad roku w hotelu i nie mam kiedy im większej liczby ogłoszeń porobić. Quote
rytka Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 What May NN napisał(a):piękny, ale budzi RESPEKT :-) budzi ale po bliższym poznaniu to taki duzy cielaczek ,jak mu nadepnęłam na łape niechcacy to tak zawodził jakby słoń mu na nodze stanął a ja szczuplutka;) .Pozwala robic z sobą wszystko jego charakter jest rownie piekny jak wygląd zew.Według mnie zdecydowanie do domu sie nadaje,chce byc przy człowieku wtedy jest spokojny(jednak zostawiony sam moze niszcyc,raczej nie szczeka )oby szybko znalazl cudny dom zasługuje na najlepszy. Quote
Ajula Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 [quote name='supergoga'] Swoją drogą gdzie jest taki bazarek ogłoszeniowy - mam Nefika (podobny do Orionka) i Tinke od ponad roku w hotelu i nie mam kiedy im większej liczby ogłoszeń porobić. tu jest bazarek ogłoszeniowy BeaBono http://www.dogomania.pl/threads/195334-75-og%C5%82osze%C5%84-za-15-z%C5%82-dla-Dyzia-na-kastracj%C4%99-do-17-11-10-do-godz.22.00 Quote
rytka Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Ori lezy sobie grzecznie na kocyku na wybiegu,nie probuje uciekac ,przeciskac sie podkopywac,nie szczeka,sam po spacerku wszedl kojca nie musialam cudowac z parówka czy miska-czy on wie ,ze ja go chce oddac i zaraz sie poprawił?albo poprostu sie przyzwyczaja .ajula on te zdarte siekacze moze miec od noszenia miski melatowej stale z nia chodzi nawet lezy to trzyma w pysku. Quote
Ajula Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 może się przyzwyczaił wreszcie do siedzenia w zagródce i co tu z takim zrobić? :hmmmm: Quote
Ajula Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 może poczekamy jeszcze do końca dnia z decyzją, zobaczymy, czy będzie taki grzeczny przez cały dzień wolałabym żeby został u Ciebie Quote
supergoga Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Mam pytanie, jaki namiar do ogłoszenia u nas Orionka podawać. I na Allegro na aukcji charytatywnej. Quote
rytka Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Ori chyba przemyslał wszystko w nocy i dzis jak odmieniony wchodzi sam do koja nie musze go zaciaga lub prowadzic na 'parówke' poddał sie zaprzestał prob wyjscia.mam nadzieje ,ze to nie tylko chwilowa' niedyspozycja' jego ale poczuł sie bezpiecznie czy cos takiego wie ,ze wyprowadza ,nakarmia nie zapomną o nim.Postanowilismy z Ajula ,ze jeszcze zostanie troche u mnie o ile jego brak checi opuszczenia koja jest stały przynajmniej do czasu az porzadnie przymrozi lub przysypie snieg bo wtedy to juz nie moglabym go wypuszczac bo mu nawiało wychłodziło w budynku i trzeba bedzie szukac porzadniejszego lokum.Ori non stop nosi gary-wyrzuca chrupki ,wylewa wode-pije zawsze kranu ,ktory jest na podwórku a do chrupek dostaje puszke to powstaje taka breja i apetyczniej wcina. Quote
supergoga Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 http://allegro.pl/orion-piekny-czarny-i-bezdomny-prosi-o-dom-i1296358231.html Żeby nie tracic czasu. I wstawiam na stronę Fundacji. Oby znalazł domek. Quote
rytka Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 ja też nie wiem jaki BB do ogłoszen nr.podac fundacji czy Ajuli? ps.a mozna skopiowac ten tekst z allegro i do ogłoszen jakie bedzie robic BB.jakos mam z Ajula nie idzie to 'skecanie' tekstu. Quote
supergoga Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Jeśli się Wam podoba, jest Wasz. Wszak Orion - jest nasz. Dałam numer tel. Ajuli a mail Fundacji. Może być? Quote
Ajula Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 tak, telefon do mnie, ja będę selekcjonerem :D tekst może bym skleciła, ale nie miałam czasu supergoga bardzo ładne allegro :) oby przyniosło mu szczęście Quote
rytka Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Ajula selekcjonuj a porządnie;) mam tylko nadzieje ,ze będzie w czym przebierać... ps.no to wyśle BB ten tekst i niech juz ogłasza Oriona ok. Quote
Ajula Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 ciekawe czy Ori jest dziś grzeczny :razz: Quote
rytka Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 grzeczny pogoda sliczna to sie opala nic nie kombinuje zupelnie ,zal mi go jak z tymi michami chodzi czy lezy to chyba raczej swiadczy,ze był psem podwórzowym(psy tak z nudow robia) ale skąd tak ładnie na smyczy chodzi i nie zalatwia sie w koju. Quote
Recommended Posts