What May NN Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 wygląda fajnie :-) do ideału jeszcze trochę brakuje, ale idzie w dobrą stronę! Quote
SkarpetKa Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Kurcze jaki on jest PIĘKNY!!!!!!! i cudowny! Widzę na zdjęciach ma psie towarzystwo? ;) Quote
stonka1125 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Grzeczny, grzeczny, trochę chciał dziewczyny wybzykać i pomrukiwał jak nie chciały ale w sumie ok. niepokoi mnie co innego, na spacerze biegł parę metrów za nami taki mały jebuś z wioski, jazgał jak dziki, cały nabzdyczony a Ori nic, kompletnie zero reakcji, dopiero jak pies sie z nami zrównał to Ori do niego wystartował, chyba wcześniej go nie słyszał...Jak go wołam to tez nie reaguje, ale jak jest przodem do mnie i mnie widzi to podbiega, jak nienormalna szłam z nim i klaskałam i gwizdałam a on reagował tylko na wyższe dźwięki, nie wiem czy mi sie wydaje ale tak to wygląda jakby niedosłyszał. Poza tym czyścioch z niego, przynajmniej na razie, w ogóle nie załatwia sie w kojcu, wszystko na spacerkach. Regularnie wylewa sobie wodę z michy, potem trzyma ja w pysku i tak siedzi, jak to zauważę to ja wypuszcza i wiadomo ze mam ja uzupełnić :) Chodzenie na smyczy super. Quote
rytka Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 moze i niedosłyszy ale z tym psem to ja mialam podobna sytuacja był w kojcu maly go obszeczkiwał nic , jak znalazl sie poza kojcem mały nadal blachocze Ori nic , az sie wkur**l i wyrwal mi sie i zacząl 'dominowac malego czyt.probowal wybzykac' .male to chyba dla niego nie konkurencja,nie godne uwagi jego, bardziej do wiekszych serio podchodzi. trzymanie michy w pysku to jego specjalnosc a na smyczy od poczatku chodzil rewelacyjnie sama przyjemnosc spacer z nim no nie?:) Quote
Ajula Posted May 9, 2012 Author Posted May 9, 2012 może niedosłyszy, w końcu nie jest taki młodziutki Quote
stonka1125 Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 [quote name='Ajula']może niedosłyszy, w końcu nie jest taki młodziutki[/QUOTE] No i okazało sie słyszy :) Przynajmniej bardzo żywo reaguje na ptasie trele w lesie, wychodzi na to ze po prostu ma mnie gdzieś i jazgające wiejskie burki też. On bardzo żywo reaguje na człowieka ale tylko jak potrzebuje, ja go karmię, ja go wypuszczam z kojca więc jestem fajna, cieszy sie jak do niego idę bo wie że będzie fajnie, na spacerach zachowuje sie świetnie. Tak jak rytka pisała, spacer z nim to przyjemność. Siła spokoju, nie ekscytuje sie byle czym, jedyna jego fiksacja to jedzenie, jak ide z micha to skacze jak szczeniak, podgryza delikatnie i cały sie wije z radości, głodomorek. Kupy ładne, nadal zero czegokolwiek w kojcu. Dorzuciłam fotki do albumu : [url]https://picasaweb.google.com/100720366837556242361/Orion#5741004961687382962[/url] Quote
Ajula Posted May 10, 2012 Author Posted May 10, 2012 śliczny jest [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-3ovBud6c65A/T6wmAIlR9II/AAAAAAAADpQ/xARPXnKarUY/s512/DSC02207.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-19snEJ5qAuo/T6wmPNZ_PRI/AAAAAAAADp4/AY6cxCwvmmk/s512/DSC02220.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-FWzzKGsmV6A/T6wm2m5doXI/AAAAAAAADqo/83zID6eJMZA/s512/DSC02237.JPG[/IMG] Quote
Ajula Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 [quote name='Helga&Ares']a jaki był powód przeniesienia go do Ani?[/QUOTE] - bliżej Poznania, łatwiej go odwiedzić, zabrać do weta itp. - Ania jest na dogo, mamy informacje i zdjęcia na bieżąco - w tamtym hoteliku praktycznie już nie ma innych psów oprócz naszej autystycznej Misi oraz ich własnych, więc Orion siedział całe dnie w kojcu i się nudził - ogólnie uważamy, że u Ani ma fajniej :) Quote
stonka1125 Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 Orion boi sie burzy...masakra...dostał krople bacha Quote
What May NN Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 [quote name='stonka1125']Orion boi sie burzy...masakra...dostał krople bacha[/QUOTE] a co robi? pytam z ciekawości.. Quote
stonka1125 Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 Sapał, dyszał i chciał sie wcisnąć za budę, panika totalna. Biedny, mam dwie suki bojące się burzy, nie jest to miły widok.. Quote
Ajula Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 jak się sprawuje nasz Ori? przyzwyczaił się do nowego miejsca? Quote
stonka1125 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 [quote name='Ajula']jak się sprawuje nasz Ori? przyzwyczaił się do nowego miejsca?[/QUOTE] Sprawuje się ok, sąsiad pytał co to za piękny i błyszczący kawaler, mnie tam on jeszcze za bardzo nie błyszczy, poza tym jest bardzo grzecznym i cichym psem co tez zostało przez sąsiada docenione :) Atos darł na niego japę dopóki mu sie nie znudziło, Ori popatrzy i ma gdzieś. Mądry pies. Bardzo terytorialny, uznał że tamta połowa jest jego i niechętnie gości tam inne zwierzaki ale na naszej połowie nie ma problemu. Dla niego towarzystwo psów jest nieistotne. Uwielbia chodzić na spacery, jakby głuchnie wtedy, szedłby tak przed siebie i ma wszystko gdzieś, dlatego mamy też czas dla siebie na wybiegu, wtedy sie przytula i ma radochę, co chwile mnie zostawia i biegnie wzdłuż płotu czy aby na pewno nic się za płotem nie czai i wraca bardzo zadowolony z siebie że wszystko sprawdził. Gdyby nie nieprzekraczalna liczba naszych prywatnych psów to brałabym jak nic. To taki typ jaki uwielbiam. Nie sadzę żeby mógł sprawiać jakiekolwiek problemy, jest naprawdę bardzo dobrym psem. Jest w kojcu ale myśle ze w domu tez sie świetnie odnajdzie, no i pieknie wygladałby na kremowej kanapie :):):) Quote
Ajula Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 potwierdzasz opinię Rytki, że to pies, w którym się można szybko zakochać :) niesamowite, że ponad rok siedzi w hotelu i nie ma chętnych na niego, nawet nie było w kim wybierać, bo telefonów w jego sprawie było może pięć, w dodatku typu: "do pilnowania działki", "mam taką farmę na którą jeżdżę raz w tygodniu, stary owczarek niedługo zdechnie, potrzebny młodszy do pilnowania".......... bynajmniej ja miałam tylko takie zapytania :( no i jeszcze było "za stary" fakt, że Orion już nie jest młody - chyba jednak trudno będzie mu znaleźć dom, mimo, że taki piękny i wspaniały Quote
snuszak Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 super, że mamy tyle nowych informacji, to dla nas bardzo ważne :) no i ten opis Ori na kremowej kanapie, az się rozmarzyłam :) Quote
stonka1125 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Ja myślę że znajdzie dom i bez czarnowidztwa proszę :) Dzisiaj sie w końcu zabiorę za wydarzenie na fb, tylko cały się biję z myslami czy zrobic zbiorcze naszym tymczasom czy każdemu osobno, nie wiem czy czasowo ogarnę osobne. Quote
rytka Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 trzeba mu nalezyta reklame zrobic bo to naprawde grzech ,zeby taki piekny, madry ,grzeczny pies po holetach sie szlajal .Julita masz racje ja zakochałam sie w nim w dwa dni cudny pies . miałam troche tymczasow a zaden tak mi sie nie spodobal,zebym szczerze zalowala,ze nie moze byc moj....z reka na sercu to jedyny ,ktorego chciala bym zatrzymac gdybym mogla;) Quote
stonka1125 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 [quote name='rytka']z reka na sercu to jedyny ,ktorego chciala bym zatrzymac gdybym mogla;)[/QUOTE] Mam to samo tylko że u mnie to drugi taki, był jeszcze wyżełek Black. Quote
ookami Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Witajcie :) Bardzo przepraszam, że nie w temacie ale jeśli kotoś miałby wolny najbliższy weekend to zapraszam na festyn ;) Trzymam też Kciuki za Oriona, piękny psiak musi mu się w końcu poszczęścić :) Quote
Ajula Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 stonka do raportu :razz: jak się ma nasz Ori? Quote
stonka1125 Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 No właśnie chciałam się pieklić że nikt do zaślinionego potwora nie zagląda :) Wszystko ok, jest nadal fantastyczny, zaślinioną mordą mnie obgryza i memła, wiecznie głodny. Kończa sie leki, neopakreatina jest na trzy dni, hepatil dokupiłam ale Ori miał jechac na badania wiec kupiłam tylko jeden listek i zostało na dwa dni, jak ma dokupic to dajcie znać. Quote
Nemko Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 zapraszam na bazarek dla Oriona!! http://www.dogomania.pl/forum/threads/227811-Bazarek-kosmetykowy-dla-Oriona!!-Do-12go-czerwca-do-20-00!!Dobre-firmy-%29?p=19180238#post19180238 Quote
Recommended Posts