Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

papillonek napisał(a):
dziękować to akurat proste bo ona zadek am lekki i myślę ze już niedługo będzie przecinać na przednich łapkach ;) Oczywiście ze dla każdego psa,ale nie ma co ukrywać,że jest stworzona dla terrierów i one uczą się tego w kilka minut :D

Powodzenia ;)

Paula03 napisał(a):
Wiesz ja mam taki nie fart, że Kati pięknie się skupia bez smakołyków, ale na dworze...
W domu nie jest skłonna do nauki :) Dlatego próbuje skupić ją za pomocą smakołyków...

U nas odwrotnie w domu Nela o wiele lepiej się skupia :)

deer_1987 napisał(a):
ja to chyba bym musiala zabawke do szafki przywiazac bo tylko zabawka sie chce przeciagac :D

Zawsze to jakis sposób na nauke jest :D

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dopiero wróciłyśmy od wizyty u weterynarza i trochę się działo :D
Nela przeszła kompleksowe badania tj. sprawdzenie stanu zębów, ostukanie gardła, ale to nie wszystko. Została zaszczepiona przeciw wściekliznie oraz oddzielnie przeciw chorobom zakaźnym, miała obcinane pazurki i odetkane zatoki około odbytowe. Wet pochwalił za zadbane ząbki i zdziwił się,że Nela jeszcze nie miała usuwanego kamienia nazębnego :) Ale najgorsze było przed nami :evil_lol:...
Ostatnią sprawą było aby odetkać zatoki, przed nimi Nela miała obcinane pazurki to trochę marudziła. Weterynarz już kończył sprawdzać zatoki ,a Nela nagle straciła cierpliwość i chciała się na niego rzucić, a dokładnie to się na niego rzuciła, ale nie zdążyła ugryźć :diabloti: :evil_lol: I na tym skończyła się wizyta, później wet chciał ją przekabacić smakołykiem, ale ona ani rusz :eviltong:

Posted

Misia&Ruby napisał(a):
Hehe, i tak dużo wytrzymała :)

Każdy ma granice wytrzymałości ;)

Zapomniałabym się pochwalić, Nela nauczyła się dzisiaj zamykać szafki etc :D

Guest papillonek
Posted

Bravo ! Moja przy każdym szczepieniu drze się z pol godziny i to jakim piskliwym głosem,że uszy więdną i to jeszcze po szczepieniu jest pisk że....
a jak ją trzymam to mnie raz w nos ugryzła oczywiście nie mocno to raczej szczypniecie było :)
Jednym słowem wet to najgorszy zawód związany ze zwierzętami i raczej dla ludzi którzy wolą się nad nimi pastwić.

Posted

papillonek napisał(a):
Bravo ! Moja przy każdym szczepieniu drze się z pol godziny i to jakim piskliwym głosem,że uszy więdną i to jeszcze po szczepieniu jest pisk że....
a jak ją trzymam to mnie raz w nos ugryzła oczywiście nie mocno to raczej szczypniecie było :)
Jednym słowem wet to najgorszy zawód związany ze zwierzętami i raczej dla ludzi którzy wolą się nad nimi pastwić.

Dzięki
Nela szczepienie spokojnie zniesie, nawet się nie ruszy, ale jej koszmarem jest obcinanie pazurów :)
Weterynarz powiedział ,że już został dwa razy ugryziony prze `wielkiego` psa , dwa razy przez pekińczyka :D

deer_1987 napisał(a):
Ooo gratulacje!

Dziękujemy ;)

Guest papillonek
Posted

Moja nigdy w życiu nie miała obcinanych pazurów ;)

Posted

Paula03 napisał(a):
Trochę źle to napisałam. Jak Kati widzi jak biorę saszetkę ze smakołykami to jedyne co może wziąć do pyska to właśnie one. Nic nie weźmie, a jeśli już przez przypadek to zaraz wypluje. I czeka na smakołyk...
Nie potrafię jej tego oduczyć, a próbowałam na kilka sposobów :)
Póki co zrezygnowałam, bo z doświadczenia wiem, że po pewnym czasie samo jej do głowy wpada. Tak miałyśmy z różnymi innymi komendami :)

u mnie jest to samo, pies nic do pyska nie chce wziąć, dla niego to niepojęte dlaczego ja każę mu coś chwycić.

to czekamy na zdjęcia Neli :)

Posted

deer_1987 napisał(a):
Co sie stalo? :(

Kiedyś miałam wypadek, więc to było konieczne, nacinają dziąsło i podniebienie wzdłuż do kości i ściągają kość w dół, teraz to szwy w czterech miejscach bolą, ale jakoś się pozbieram ;)
Jedyne co pamiętam to , to,że moja krew prysła na twarz asystenta i musiał iść się umyć :) trzeba się jakoś pocieszać... Jeszcze przez przypadek nacieli nerw to właśnie krwotok był

edit. chodzi o kość zęba