Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dzisiaj nasza lista w pierwszym poście wydłuży się on 6 komend/sztuczek :smile:
justa zmotywowała mnie aby nauczyć Nele komendy `otwórz` Dzisiaj zaczęłam ją uczyć i dzisiaj się nauczyła :eviltong:
Neluchna pracuje ! :-D
`Otwórz`
czyli otwieranie szafek i półek
;-)

Posted

No widzisz jaką dałam fajna motywacje:evil_lol: ja używam akurat "ciągnij"

a komenda z targetowaniem to Nelucha siada? bo mi Doti tez siadała dupskiem ale teraz wyżej i już nie siada tylko nogi same zakłada;)

ja tez byłam bardzo zaskoczona jeszcze po Doti to w ogóle :P

A Nela jest zdolniacha;)

Posted

deer_1987 napisał(a):
No widzisz i radosc wieksza :loveu:

Oraz satysfakcja ;)

westie_justa napisał(a):
No widzisz jaką dałam fajna motywacje:evil_lol: ja używam akurat "ciągnij"

a komenda z targetowaniem to Nelucha siada? bo mi Doti tez siadała dupskiem ale teraz wyżej i już nie siada tylko nogi same zakłada;)

ja tez byłam bardzo zaskoczona jeszcze po Doti to w ogóle :P

A Nela jest zdolniacha;)

Wielką motywację, dziękujemy :D
Nie, to jest komenda góra, siadanie dupskiem :evil_lol:
Targetowanie to my uczymy się targetowanie przedmiotu , czyli targetu. Świadomością zadu zajmiemy się niedługo.

Posted

deer_1987 napisał(a):
szkoda ze tej ksiazki 101 rzecy z pudlem nie ma po polsku czy szwedzku :D

A przydałaby się, chodz w książce `Kliker skuteczne szkolenie psa` są propozycje jak można wykorzystać pudło.. o ile dobrze pamiętam :D

Posted

Collie napisał(a):
A przydałaby się, chodz w książce `Kliker skuteczne szkolenie psa` są propozycje jak można wykorzystać pudło.. o ile dobrze pamiętam :D

Tak troche tam jest ale jednak taka ksiazka to co innego :D Choc z drugiej strny klicker to tez chodzi o Twoja fantazje i pomyslowosc psa :D

Posted

deer_1987 napisał(a):
Tak troche tam jest ale jednak taka ksiazka to co innego :D Choc z drugiej strny klicker to tez chodzi o Twoja fantazje i pomyslowosc psa :D

Właśnie :)

A ja projektuje na kartce papieru tunel miękki i kończę palisady, jeszcze tylko rozmiary muszę zaznaczyć etc. :multi:
Kombinuje też z czego poszczególne elementy można zrobić.

Posted

Trochę źle to napisałam. Jak Kati widzi jak biorę saszetkę ze smakołykami to jedyne co może wziąć do pyska to właśnie one. Nic nie weźmie, a jeśli już przez przypadek to zaraz wypluje. I czeka na smakołyk...
Nie potrafię jej tego oduczyć, a próbowałam na kilka sposobów :)
Póki co zrezygnowałam, bo z doświadczenia wiem, że po pewnym czasie samo jej do głowy wpada. Tak miałyśmy z różnymi innymi komendami :)

Posted

Paula03 napisał(a):
Trochę źle to napisałam. Jak Kati widzi jak biorę saszetkę ze smakołykami to jedyne co może wziąć do pyska to właśnie one. Nic nie weźmie, a jeśli już przez przypadek to zaraz wypluje. I czeka na smakołyk...
Nie potrafię jej tego oduczyć, a próbowałam na kilka sposobów :)
Póki co zrezygnowałam, bo z doświadczenia wiem, że po pewnym czasie samo jej do głowy wpada. Tak miałyśmy z różnymi innymi komendami :)

Też tak miałam z Nelą :D
Dlatego z czasem ograniczaj ilość przysmaków,zmniejszaj dawkę. Musisz nauczyć skupiać jej uwagę na sobie , a nie na smakołykach ;)

papillonek napisał(a):
Fajnie :D
Nam dalej nie idzie :/

Chodzi o frisbee czy sztuczkę :) ?

Guest papillonek
Posted

frisbee jeszcze nie mamy o sztuczkę z ciągnięciem ;) Tylko my mamy inną sytuację po pierwsze cieczka po drugie nam może iść ciężej bo to sztuczka raczej dla terierów czy psów typie bull :) a pewno kiedys się nauczy tylko my malymi kroczkami do tego podchodzimy ;) najpierw dotykanie nosem,potem otwieranie pyska teraz trzymanie a potem dopiero ciągnięcie :D
góra opanowana już wchodzi na 27 cm ,czyli tyle ile sama ma ;)

Posted

papillonek napisał(a):
frisbee jeszcze nie mamy o sztuczkę z ciągnięciem ;) Tylko my mamy inną sytuację po pierwsze cieczka po drugie nam może iść ciężej bo to sztuczka raczej dla terierów czy psów typie bull :) a pewno kiedys się nauczy tylko my malymi kroczkami do tego podchodzimy ;) najpierw dotykanie nosem,potem otwieranie pyska teraz trzymanie a potem dopiero ciągnięcie :D
góra opanowana już wchodzi na 27 cm ,czyli tyle ile sama ma ;)

A no tak, nie jest to sztuczka tylko dla terrierów czy psów bul, jest to sztuczka dla każdego psa:)
Może Sonia ciężej się uczyć,bo jest mniejsza, gratuluje co do świadomości zadu.

Guest papillonek
Posted

dziękować to akurat proste bo ona zadek am lekki i myślę ze już niedługo będzie przecinać na przednich łapkach ;) Oczywiście ze dla każdego psa,ale nie ma co ukrywać,że jest stworzona dla terrierów i one uczą się tego w kilka minut :D

Posted

Collie napisał(a):
Też tak miałam z Nelą :D
Dlatego z czasem ograniczaj ilość przysmaków,zmniejszaj dawkę. Musisz nauczyć skupiać jej uwagę na sobie , a nie na smakołykach ;)

Wiesz ja mam taki nie fart, że Kati pięknie się skupia bez smakołyków, ale na dworze...
W domu nie jest skłonna do nauki :) Dlatego próbuje skupić ją za pomocą smakołyków...