Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest papillonek
Posted

moja tez dwiema :) Super :D
Jak nauczyć psa tego chodzenia na przednich łapach?????
Już targetujemy dobrze i wysoko,ale skąd pies ma wiedzieć że nie może opuszczać zadu tylko przytrzymać go //Ona fizycznie jest sprawna i giętka dałaby radę tylko ja nie wiem jak mam jej to przekazać ;) Wychwytywanie momentu klikerem odpada bo ona go nie trzyma tylko od razu opuszcza i jak zaznaczę będzie myślała że dobrze jest jak go opuszcza ;)
Pomóóóż ;)

Posted

westie_justa napisał(a):
Moja robi dwiema łapkami:P
Gratuluje:)

deer_1987 napisał(a):
Ale zdolna :loveu:

Dziękujemy ;)

papillonek napisał(a):
Już targetujemy dobrze i wysoko,ale skąd pies ma wiedzieć że nie może opuszczać zadu tylko przytrzymać go //Ona fizycznie jest sprawna i giętka dałaby radę tylko ja nie wiem jak mam jej to przekazać ;) Wychwytywanie momentu klikerem odpada bo ona go nie trzyma tylko od razu opuszcza i jak zaznaczę będzie myślała że dobrze jest jak go opuszcza ;)
Pomóóóż ;)

A ćwiczyliście wchodzenie tylnymi łapami np. na drzwi , oto chodzi aby je opierała ? :)

Posted

Paula03 napisał(a):
To ja się pochwalę, miałam z Kati jedną sesję nauki otwierania i od razu pojęła :D Zamykanie również :D
A zamyka łapkami i nosem :)

To tak jak my, ale bez nosa :D
Gratuluje Kati szybko się uczy ;)

Miałam jechać jutro na tor nagrać filmik , ale jestem opuchnięta :angryy:

Posted

papillonek napisał(a):
Pomóóóż ;)

Ona musi sie nauczyć zarzucać tyłkiem na ściane;)

moje kalendarze wszędzie wedrują:P

Posted

Obama napisał(a):
Gratuluję zdolnego psiora!

Dziękujemy bardzo ;)

westie_justa napisał(a):
Dobra, Dobra.... juz niedługo otwieram biznes:diabloti:

Wtedy i ja zamówię, ale cały kalendarz :D

Guest papillonek
Posted

No już całkiem fajnie idzie wchodzenie na książki b.wysokie ,bo najpierw jedna łapa,potem podbija tyłek w górę i jest druga :)

Posted

papillonek napisał(a):
No już całkiem fajnie idzie wchodzenie na książki b.wysokie ,bo najpierw jedna łapa,potem podbija tyłek w górę i jest druga :)

Widziałam zdjęcia, świetnie Wam idzie :klacz:

Guest papillonek
Posted

Proszę Cię :oops: Ona jakby ją prowadził ktoś kto się zna na szkoleniu umiałaby 60 % więcej niż teraz ,mi ciężko się z nią czasem dogadać :shake:

Posted

papillonek napisał(a):
Proszę Cię :oops: Ona jakby ją prowadził ktoś kto się zna na szkoleniu umiałaby 60 % więcej niż teraz ,mi ciężko się z nią czasem dogadać :shake:

Musisz poznać jej tajniki umysłu :D A tak na poważnie, staraj się poznać i obserwować zachowania Sonii, zapoznawaj też się ze szkoleniem psów, nie wiem czy wolisz czytać książki, ale ja wole praktykę, a książki leżą w kącie, ale spróbujcie :)