agaga21 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 ja proponuję[B] PIKUŚ [/B]go nazwać albo [B]NIUNIEK:loveu::loveu::loveu::loveu: [/B]zakochałam się!:loveu: naprawdę!:placz::placz: jest wspaniały! piękny! cudowny! ja chcę takiego cielaka!:placz::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: dziewczyny, jaka to "rasa"? Quote
AniaB Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 ja bym tez była za Tośkiem, Ballunikiem:) albo Pączkiem bo do niego raczej pasuje właśnie takie poczciwe imie:) A jak on w hoteliku? Zjadł cos? Bo Pracownik schroniska mówił nam, ze on odkad przyszedł do nich to bardzo niewiele jadł.. Ponoc cały czas był taki wycofany i strasznie smutny.. Jakby tesknił za kims.. Moze po prostu niepewnosc losu, stres i cały czas szczekajacy sasiedzi tak na niego wpłyneły.. Ta zmiana w ciagu godziny była naprawde piorunujaca, z psa smutnego stał sie otwartym kochanym szczeniolem.. Quote
agaga21 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 [quote name='furciaczek']Tosiak Agus :)[/QUOTE] czyli tosa inu, tak?(ja w molosach trochę zielona jestem) kurcze ale ja nigdy nie widziałam[B] AŻ TAK NIESAMOWICIEPIĘKNYCH[/B] tosiaków!:crazyeye: Quote
furciaczek Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Wieczorem zadzwonie do hotelu i dowiem sie jak minela noc i pierwszy dzien w nowym miejscu. Dalej zbieramy deklaracje dla chlopaka, pomimo tego ze piekny i uroczy znalezienie domu (dobrego domu!) moze potrwac. Quote
Pysioo Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Dziewczyny, psiak wygląda na zadbanego. Wydaje mi się, że mógł się komuś zgubić. Warto dowiedzieć się skąd został przywieziony i dać ogłoszenia. Jeśli chodzi o imię, proponuję zrobić tzw. bazarek imieninowy – uzbiera się trochę pieniążków na utrzymanie psa czy na weta. Quote
Inez de Villaro Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Oczywiście , że Tosiek :) ps. podobny jest do mojego Gucia z klaty :) Quote
furciaczek Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 [quote name='Pysioo']Dziewczyny, psiak wygląda na zadbanego. Wydaje mi się, że mógł się komuś zgubić. Warto dowiedzieć się skąd został przywieziony i dać ogłoszenia. Jeśli chodzi o imię, proponuję zrobić tzw. bazarek imieninowy – uzbiera się trochę pieniążków na utrzymanie psa czy na weta.[/QUOTE] A jak sie taki bazarek robi i na czym polega??:cool3: Ja wlasnie przegladam ogloszenia o zaginionych psach, moze na cos trafie. Quote
Pysioo Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Trzeba poprosić kogoś kto takie bazarki robi. Zapytaj [URL="http://www.dogomania.pl/members/109633-paoiii"][B][COLOR=blue][FONT="]paoiii[/FONT][/COLOR][/B][/URL] – może zgodzi się wystawić taki bazarek. Przykładowy bazarek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/194885-NIE-POZW%C3%93L-BY-TEN-quot-%C5%BBYWY-SZKIELET-quot-POZOSTA%C5%81-BEZIMIENNY!Nazwij-psiaka!do-28.10[/url] Quote
Alicja Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Ja jestem pokona on jest CUDNY ... [B]Tosiek , Tosieczek , Tosinek[/B] .... :loveu: Quote
agaga21 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 [quote name='Alicja'][B]Tosiek , Tosieczek , Tosinek[/B] .... :loveu:[/QUOTE] to trochę tak jak nazywanie co drugiego amstaffa w schronisku ASTI ;) Quote
Alicja Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 [quote name='agaga21']to trochę tak jak nazywanie co drugiego amstaffa w schronisku ASTI ;)[/QUOTE] :shake::shake: Tośka jeszcze tu nie było , na moloskach też nie widziałam a bywam tam od kilku lat :p Quote
furciaczek Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Nie wytrzymalam i zadzwonilam dowiedziec sie jak sie cukiereczek miewa:loveu: Chyba bardzo zmeczony bo ciagle spi:evil_lol: Dostal podusie, ciut mala jak na niego ale zwinal sie w klebuszek i sie zmiescil:loveu: Byl na spacerku, grzeczny, spokojny- teraz znowu poszedl spac:evil_lol: W nocy nie wyl, nie szczekal nie cyrkowal. Wieczorem bede dzwonic i dowiem sie jak z apetytem:p Quote
AniaB Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 [quote name='Pysioo']Dziewczyny, psiak wygląda na zadbanego. Wydaje mi się, że mógł się komuś zgubić. Warto dowiedzieć się skąd został przywieziony i dać ogłoszenia. [/QUOTE] Pies faktycznie nie jest zachudzony, Madzia sprawdzała mu uszy i były czyste. W oczach ma ropny stan, ale u molosów to przeciez normalne.. Siersc mu wyłaziła bardzo, ale moze to byc efekt stresu.. Natomiast mam wrazenie ze nie był karmiony zadna dobra karmą wczesniej, bo siersc nie jest bardzo zadbana..Pan w schronisku mówił nam, ze nigdy wczesniej takiego psa nie mieli, chodzi mi o rase i wielkosć.. Wiec chyba gdyby był z okolicy to by go znali..? Psiak był w schronisku od wtorku, nie wiem dlaczego nie był na kwarantannie i został nam wydany..Jest przyjacielski, bardzo nawet, co raczej dobrze swiedczy o jego włascicielu:) Quote
furciaczek Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Wasia wspominala cos ze on dzieci nie lubi?? Skad ta informacja byla?? Quote
malawaszka Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 [quote name='furciaczek']Wasia wspominala cos ze on dzieci nie lubi?? Skad ta informacja byla??[/QUOTE] no właśnie ta informacja mogła być z kosmosu tak samo jak informacja, że on agresywny :roll: ale udzielił jej właściciel tegoż przybytku olkuskiego... Quote
furciaczek Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Kolejne propozycje od Madzi ktora wiozla chlopaka do hotelu - Tosiek i Bruno :) Quote
madzia13 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 czy ja mogłabym prosić o zdjęcie Antoniego jak stoi ?? Quote
Igiełka Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 O tutaj akcja imienna nabiera na sile :evil_lol: Drago brzmi pięknie :eviltong: Quote
Atrisko Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 A mój [B]Rufi[/B] (od tyłu na cześć Fur...) przeszedł bez echa...hihihi.. [B]Rufus[/B] to brzmi dumnie....no ewentualnie [B]Antonio[/B]....ale nie Tosiek....to kto na śliniaka zbiera??? mogę jakieś namiary czy cóś? A klatę ma jak...ech idol normalnie.... Quote
andzia69 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 [quote name='Pysioo']Dziewczyny, psiak wygląda na zadbanego. Wydaje mi się, że mógł się komuś zgubić. Warto dowiedzieć się skąd został przywieziony i dać ogłoszenia. [/QUOTE] Dokładnie o tym samym pomyślałam...może nie umie komend i takich tam, ale jest to pies zrównowazony, miziasty więc raczej krzywdy nie miał w swoim życiu...mozna poszukać na necie - moze ktoś go jednak szuka...w olkuszu to nigdy nic nie wiadomo... a te bulinki zabane? [URL="http://img842.imageshack.us/i/schronisko071.jpg/"][IMG]http://img842.imageshack.us/img842/4367/schronisko071.jpg[/IMG][/URL] co do imienia - Tosiek to od wczoraj za mna chodził:eviltong: moze znajdę dzisiaj kabelek:-( mam takie zajebiaszcze zdjatko jak się wywalił do góry kołami:placz: Quote
AniaB Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 bullki wg mnie równiez nie były w jakimś tragicznym stanie.. Stały przy kracie i patrzyły jak wyciagamy naszego psiula z budy, zupełnie jak ludzie gapiacy sie z zaciekawieniem.. Nigdy czegos takiego nie widziałam..:) Bulki, ona i on, zostały znalezione razem.. Jaga robiła zdjecia wiec nie widziałam ich z bliska, ale na oko nie miały sie bardzo źle.. Nie wiem jak z bliska.. Co do naszego psiaka, to mysle, ze kto go poznał osobiscie bedzie obstawał za imieniemTosiek, bo do niego naprawde zadne powazne patetyczne imie nie pasuje.. On jest właśnie taki ciapowaty, potulny, noo tosiek:) Quote
invictus hilaritas Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Znalazłam Was :) Bardzo się cieszę, że Kruszynka wyciągnięta :) Przepiękny jest.. Nasze 2 bulle też bezpieczne :) Quote
Recommended Posts