agusiazet Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Janeczka nawet nie wie, jakie zmiany ją czekają:) Mam nadzieję, że będzie zadowolona!!! Quote
agusiazet Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Wieczorową porą Janka na pierwszą:) Quote
agada Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 agusiazet napisał(a):Janeczka nawet nie wie, jakie zmiany ją czekają:) Mam nadzieję, że będzie zadowolona!!! Rzeczywiście to już jutro?! Quote
Tola Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Trochę sie denerwuję... Ale trzymam mocno zacisniete kciuki. Quote
funia Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Ale Janka jedzie za tydzień ......Potrafi chwycic za serce naprawdę .Jest ogromna kulą miłości i ciepła dla swojego człowieka .Dzisiaj przyjechał do nas szkoleniowiec psów z 12 letnią córka ( która jak tatuś jest otwarta na psy )i pierwsze co zrobiła to włozyła ręke do Janki przez brame .Sczerze mówiac struchlałam a Janka polizała dziewczynke i nastawiła sie do czochrania po plecach ..Tym własnie utwierdzam się w przekonaniu ,ze Janka kocha ludzi nawet obcych . Zabawia sie z piłka jak szczeniak .Tylko te tylne nogi jakby jej troszke blokowały mozliwości podbiegania . Quote
sacred PIRANHA Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 oglądał ją wet?? była teraz doszczepiania może powinien to zobaczyć? duża masa, niewiele ruchu w boksie (ciągle siedziała na tyłku w boksie) i dziwne układanie nóg...sorry bo ja jestem nikim i sie nie znam, ale wg mnie kwalifikuje sie to do suplemenatcji diety Quote
furciaczek Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Mysle ze trzeba sprawdzic te stawy, wlaczyc suplementy wspomagajace. Juz jej kupilam takie cos http://www.krakvet.pl/arthroflex-250ml-p-533.html , stosowalam w okresie wzrostu u swoich psowatych, ma dobre opinie. Jestem umowiona z wetem na kontrolne ogledziny, jesli bedzie cos bardzo niepokojacego trzeba zrobic RTG stawow i zobaczyc na ile zaawansowane jest zwyrodnienie. Do tego czasu moze lepiej zeby nie obciazala zbyt stawow, ograniczyc gwaltowne zrywy, obroty, skoki, zminimalizowac bieganie...spokojne spacerki najlepsze. Ona zapewne niema silnych miesni przez co stawy sa bardziej obciazone, stopniowo trzeba odbudowac mase miesniowa, zredukowac wage i wlaczyc suplementy. Ja to przewrazliwiona na punkcie stawow psich... Quote
agusiazet Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 To może trzeba Jance specjalistyczną karmę na stawy kupić? Mój Sony (12 lat) taką je i w zasadzie jest ok! Quote
furciaczek Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 agusiazet napisał(a):To może trzeba Jance specjalistyczną karmę na stawy kupić? Mój Sony (12 lat) taką je i w zasadzie jest ok! Z karma to lepiej chyba wstrzymac sie do czasu wizyty u weta, do tej dietetycznej bede dodawac ten suplement na stawy narazie...po ewentualnych badaniach i diagnozie wlaczymy to co wet zaleci. Moze niepotrzebnie panikujemy? Zobaczymy, mam nadzieje ze to majtanie nogami to tylko objaw braku kondycji i wystarczajaco silnych miesni...dziewczyna jednak troche w tym boksie siedziala...dosowlnie siedziala wiec masy miesniowej do utrzymania tego cieplska pewnie niewiele. Ona tam na spacery nie wychodzila, prawda?? Zamowilam stos pysznych gryzakow, ogony wolowe, uszeta krolicze itp...bedzie miec laseczka radoche pewnie:evil_lol: Quote
furciaczek Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Funiu, co tam u dziewczyny slychac ciekawego?:) Quote
funia Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Wszystko dobrze .Suńka do rany przyłóz .Grzeczna ,MIŁA ,SPOKOJNA i czysta .Jej boks to na pokaz mógłby być .Kocha swojego człowieka baardzo . Na wybiegu załątwi się i czeka aby być z nią .Przynosi piłke aby jej rzucać .Czasem nie chce oddać a czasem oddaje. Idealna do pilnowania posesji ,jest bardzo czujna .Jej szczekanie niesie sie po całym trerenie .Oj ,ma głosik ma ...Nikt nie wlazłby na posesje widząc ja za brama .To pewne . Psy zaczęła prawie zupełnie ignorowac .Nie zwraca na nie uwagi .Tak jak pisałam wczesniej n ie wiem jak by było gdyby stanęła obok nich ..... Quote
sacred PIRANHA Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 moja podopieczna Gejsza wyruszyła dziś w podróż do ds w związku z tym poprosiłam Tolę i funię o przelanie swoich jednorazowych deklaracji dla Gejszy na konto Iwy (Tola 79zł i funia 30zł), zamojskie sunie muszą sobie pomagać :-) agusiu proszę przeslij Toli i funi nr konta na które mają przelać pieniązki:-) Quote
agusiazet Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 sacred PIRANHA napisał(a):moja podopieczna Gejsza wyruszyła dziś w podróż do ds w związku z tym poprosiłam Tolę i funię o przelanie swoich jednorazowych deklaracji dla Gejszy na konto Iwy (Tola 79zł i funia 30zł), zamojskie sunie muszą sobie pomagać :-) agusiu proszę przeslij Toli i funi nr konta na które mają przelać pieniązki:-) Numer konta jest ten, który dziewczyny mają, bo już wpłacały na Jankę:) Dziękuję pięknie!!! Quote
Tola Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 sacred PIRANHA napisał(a):moja podopieczna Gejsza wyruszyła dziś w podróż do ds w związku z tym poprosiłam Tolę i funię o przelanie swoich jednorazowych deklaracji dla Gejszy na konto Iwy (Tola 79zł i funia 30zł), zamojskie sunie muszą sobie pomagać :-) agusiu proszę przeslij Toli i funi nr konta na które mają przelać pieniązki:-) Nr konta proszę przesłac Jo37, bo to pieniażki po Burszynie:cool3: Ale Jo37 ma go chyba, bo wpłacała na Jankę; zaraz do niej napiszę. Quote
malawaszka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [quote name='furciaczek']Mysle ze trzeba sprawdzic te stawy, wlaczyc suplementy wspomagajace. Juz jej kupilam takie cos http://www.krakvet.pl/arthroflex-250ml-p-533.html , stosowalam w okresie wzrostu u swoich psowatych, ma dobre opinie. na allegro jest 500 ml za 130 zł Quote
agusiazet Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Funiu, czy pati-c odbiera Jankę od Ciebie z hotelu, czy musicie ją gdzieś dowieść? Quote
furciaczek Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 malawaszka napisał(a):na allegro jest 500 ml za 130 zł A widzisz, nie zaznajomiona z polskimi realiami:roll: No nic nastepnym razem na allegro kupie, dzieki :) Quote
funia Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Nie wiem ,nikt nie uzgadniał z nami .Mozemy podwiezc jakby co na wylotówke . Quote
furciaczek Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Ja jutro sie umowie na godzine odbioru z Wawki, zobacze jak mi tam czasowo wyjdzie, dam znac Funiu i wtedy sie dogadasz z Pati co do miejsca i godziny :) Quote
furciaczek Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Machnelam Iwci Allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=1337007312 Quote
Recommended Posts