Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak bardzo się cieszę ,że terier rosyjski pojechał do domku , ta psina leżala bez ruchu , nie podchodził nawet do siatki , on leżał i czekał na śmierć a to taki przepiękny pies , choć one wszystkie są piękne , ale nie wszystkie były tak koszmarnie załamane

• Replies 858
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wandul 66']Tak Grażunko , ciągle jest i najgorsze jest to ,że nie jest już w kojcu szczeniorów , tylko patrzeć jak będzie miał jeszcze więcej ran.

BŁAGAM CZY NIKT NEI CHCE TEGO PRZYTULASKA?!
TA MAŁA ISTOTKA CIESZYŁA SIĘ CAŁYM SWYM PSIM CIAŁKIEM!
ZERO AGRESJI!
CIĄGLE BŁAGAŁ O PIESZCZOTY.
JEST NIEWIELKI, JAMNIKOWATY I KOCHANYYYYYYYYYY!
NIE PATRZCIE NA TE BEZNADZIEJNE ZDJĘCIE BO W RZECZYWISTOŚCI JEST 100 RAZY PIĘKNIEJSZY.

Wandziu, Moniko dowiedzcie się o nim czegoś więcej np wiek i dlaczego znalazł się w schronisku myślę, że trzeba mu założyć osobny wątek i umieścić go np. na allegro.
Ten przyjacielski pies na pewno będzie wspaniałym towarzyszem człowieka nie można dopuścić do tego by mu się coś stało już wystarczająco dużo był pogryziony.

Posted

niestety po wielkiej radości okazało się ,że syn pani która wzięła teriera rosyjskiego wyczytał w internecie ,że to bardzo agresywna rasa i go nie chce , mamy 3 tygodnie ,żeby znależc mu dom:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

Posted

[quote name='wandul 66']niestety po wielkiej radości okazało się ,że syn pani która wzięła teriera rosyjskiego wyczytał w internecie ,że to bardzo agresywna rasa i go nie chce , mamy 3 tygodnie ,żeby znależc mu dom:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy:
a czy w bytomiu są jakieś owczarki, suczki do roku??? bo tu ktoś szuka: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28624

Posted

blagam , pytajcie wszystkich wkoło o tago teriera rosyjskiego , jak wroci do schronu , to umrze leżąc , on jest taki zrezygnowany , mamy 3 tygodnie , dajcie ogłoszenia w lecznicach , sklepach , PROSZE

Posted

mona4 właśnie dowiedziała się ,że pies nazywał się RAMBO , był w domu z dziećmi i kotem , tu gdzie jest teraz jest 5 kotów i nie robi im krzywdy , dla dzieci tez jest łagodny i nigdy nie przejawiał agresji , niestety nowego właściciela to nie przekonuje , musimy mu znależc jak nakszybciej dom.

Posted

wandul 66 napisał(a):
niestety po wielkiej radości okazało się ,że syn pani która wzięła teriera rosyjskiego wyczytał w internecie ,że to bardzo agresywna rasa i go nie chce , mamy 3 tygodnie ,żeby znależc mu dom:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

Co za głupoty?
Moi znajomi mają takiego psiaki i dzieci ( 6 i 2 lata) ujeżdzaja psiaka. Pies sie bawi z nimi i ustepuje yorkowi-który jest bardzo złosliwy!
Naprawdę żałosna wymówka tych ludzi!
Mam nadzieję że znajdzie szybko prawdziwy domek.
Porozsyłam informacje po znajomych. Mam nadzieję że szybko sie uda!

Posted

to nie jest wymówka - nie oceniajie tak łatwo - widziałam sytuację i syn naprawdę jest przerażony, ale jestem dobrej myśli - to nie CTR tylko sznaucer - ma cięte uszy; pies do niego wystartował dwa razy bo nie było go w domu jak Rambo został przywieziony - no i wyczuł że chłopak się go boi i wykorzystuje - dałam kilka rad i mam nadzieję, że będzie dobrze - jego Pani i Pan nie chcą go oddać, to wspaniały pies - ja przy nim robiła mwszystko i nawet nie warknął - wystarczy się nie bać i pies cud miód :loveu:

Posted

dzwonila domnie Oka chciala zaadoptowac suczke z naszego schronika,Ja niestety niemoglam byc z nimi z powdu choroby /parwo /mojej Yorczki.
To co uslyszalam,poprostu mnie przerazilo i wyprowadzilo z rownowagi.
W tej chwili moje domniemanie sie potwierdzily.:angryy:

Wczoraj zabrałam znajomą do schroniska w Bytomiu,w tym dojechałyśmy na miejsce ok 12.30,po oczekiwaniu na otwarcie weszłyśmy i od drzwi usłyszałam ze napewno psiaka jakiego szukamy to niema:crazyeye: mimo wszystko postanowiłyśmy poszukać,efekt końcowy jest taki:
1.zero informacji na temat wieku psiaków
2.szukanie szanownej szefowej oraz dopytywanie czy gdzieś jeszcze są malutkie suczki
3.olewanie totalne osoby oferującej domek
4. sprzeczne informacje dotyczące innych zwierzątek
moja znajoma pytała czy są moze ptaszki lub króliczki bo zaopiekowała by sie równiez jakąś istotą (zresztą ja jej do głowy natłukłam ze tyle zwierzaków szuka domów)na wszystko odpowiedz była NIE MA:angryy: :angryy:
PO tym wszystkim zastanawiam sie czy ludzie pracujący na ETACIE w schronisku mają jakiś cel ??w tym aby psiaki pozostawały tam jak najdłuzej??przeciez wystarczyło troszke zainteresowania i cheć podania jednego czy drugiego psiaczka na ręce i znajoma by wyjechała z dwoma bidulkami a nie tylko z jedną,a takie podejscie do adopcji zwierząt napewno tym biedakom w bytomskim schronisku niepomoże:mad: :mad: :mad:

Posted

staram sie od dłuższego czsu nie komentowac wielu rzeczy , ale podzilam zdanie mony 4 , najbardziej rozsmieszyło mnie stwierdzenie prsonelu schroniska ,że byłyśmy tam pół roku temu i nie wiemy jakie sa psy . Dla wszystkich zaintersowanych z dodo i tych , którzy czytaja nasz wątek bez ujawniania się , zdjęcia były robione 01 lipca 2006 a mona 4 jest co parę dni w schronie a ja osobiście byłam z domkiem z Obornik Slaskich po OZORKA równy tydzien temu w niedzielę . Jest nam bardzo przykro ,że namawiamy wszystkich do przyjazdu akurat do tego schroniska , namówiłysmy oke , żeby przyjechala ze starszą kobietą az z Imielina i zostala tak przyjęta. Odnoszę nieodparte wrażenie ,że personelowi zależy na przepełnieniu w schronie i nie zależy na jak najwiekszej liczbie adopcji. Mam nadzieje , że oka zgodnie z obietnicą , złozy zażalenie w UM Bytom na konkretną osobę:mad: :mad: :mad: