Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mona4 napisał(a):
Wyzlicy niema,i o dziwo nikt nic niewie a kierownictwo twierdzi ze wogle jej niebylo:angryy: .No w takim razie to fatamorgana u 3 osob ktore ja tam widzialo:angryy:

A tak się cieszyłam, że w moim rodzinnym mieście jest porządny schron. A tu pachnie jakimiś przekrętami :(

• Replies 858
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wandul, wiem, że schron jest bardzo fajny - widziałam go i jestem pod wrażeniem :crazyeye: . Czasami tylko mam wrażenie, że w takich miejscach, jak schronisko dla zwierząt, dom dziecka, najważniejsze nie są ładnie odmalowane ściany i nieprzeciekający dach, a ludzie - wrażliwi, odpowiedzialni, uczciwi. I chcę nadal mieć nadzieję, że w Miechowicach są właśnie tacy.

Posted

jnk napisał(a):
Wandul, wiem, że schron jest bardzo fajny - widziałam go i jestem pod wrażeniem :crazyeye: . Czasami tylko mam wrażenie, że w takich miejscach, jak schronisko dla zwierząt, dom dziecka, najważniejsze nie są ładnie odmalowane ściany i nieprzeciekający dach, a ludzie - wrażliwi, odpowiedzialni, uczciwi. I chcę nadal mieć nadzieję, że w Miechowicach są właśnie tacy.

Do tego schroniska jednak w znacznym stoniu odnosi sie napis znad wrót piekielnych- "Porzućcie wszelką nadzieję"
Dotyczy to psów i ludzi, którzy maja nadzieja, ze w tym schronisku pracują ludzie godziwi. W UM Bytom, tez tacy nie pracują, bo znaleźliby sposób na rzeczywiste sprawdzenie sposobu traktwania zwierząt w tym schronisku. Dotyczy to także ludzi z bytomskiego TOZu. Nikt spośród tych, którzy mają pełne prawo skontrolowac schronisko, nie zadał sobie trudu, zeby zrobc to w sposób nie pozostawiający watpliwosci. Pytanie przypadkowych ludzi w schronisku o ich wrazenia, jest praktycznie tyle warte, ile sonda uliczna albo i mniej. Sama przekonałam sie o tym jak bardzo mozna sie pomylic kierując się pierwszym wrażeniem.

Posted

wandul 66 napisał(a):
podnosze pieki w górę , hop ,ps . chyba nie ma co liczyć na więcel fotorelacji

:( NIE MOGĘ SIĘ TAM DODZWONIĆ :(

Czy jest tam jeszcze murzyn???????

Posted

przedwczoraj do schroniska trafiła bokserka złapana w parku przez moją psia znajomą bo gościu ze schroniska nie dął rady jej złapać. Podobno była młoda ale bardzo wychudzona i strasznie przerażona. Widać ze boi się mężczyzn - do kobiet ma pełne zaufanie. Nie moge w najbliższych dniach pojechać do schroniska aby ją znaleźć i obejrzec - jeśli ktoś z was może to zrobić to bardzo proszę, może jest ktoś chętny na boksię i po kwarantannie można by ją wyadoptować (chyba ze jakimś cudem znajdzie się własciciel)

Posted

wandul 66 napisał(a):
Murzyn jest , pojedż , zabierz go proszę , nie licz na naszą pomoc , bo możemy jeszcze zaszkodzić . Nie dzwoń , bo i tak powiedzą ,że go nie ma

Miałam jechać w weekend, transport zorganiowałam, ale dzwoniłam dziś i ponoć murzyna już nie ma :shake:
Mam tylko nadzieje, że znalazł dobry domek :(

Posted

aanek26 napisał(a):
Miałam jechać w weekend, transport zorganiowałam, ale dzwoniłam dziś i ponoć murzyna już nie ma :shake:
Mam tylko nadzieje, że znalazł dobry domek :(
ja na Twoim mie4jscu pojechałabym osobiście , oni nigdy telefonicznie nie mówią prawdy i ile ... kiedyś mona 4 wezwała ich ,. bo pod jej blokiem konał pies ,rano przez telefon powiedzieli , że nie żyje a my za 2 dni oczom nie mogłyśmy uwierzyć CUD , ZMARTWYCHWSTANIE

Posted

czytam wasze opinie o schronie i włosy się jeżą na głowie, toć sprytnie się maskują pod okryciem z czystego, odnowionego schroniska. Fakt, ze wszystko zależy od ludzi.

Co do boksi, wyciągajcie ja jak najszybciej bo się tam zmarnuje.

Posted

Ja osobiscie do Schroniska pojade dopiero po 1 wrzesnia.Narazie jestem uwieziona mam pod opieka 7 psow znajomej i 5 swoich.
Brakuje mi czasu,i sil.gdyby nie moje pociechy TZ i Alanowak chyba bym zwariowala.
male tego w przyszla sobote wybieram sie na wystawe z swoje malutka Yorka az do Wiednia.Wiec na schronisko chwilowo niemam czasu.Ale obiecuje ze od wrzesnia znowu bede tam co 2 dni.

Co do informacji telefonicznych w schronisku.......radzilabym ich niesluchac...poprostu niechce im sie tylka ruszyc sprawdzic czy dany pies jest.Ja doskonale rozumiem ze kierowniczka Schroniska jest osoba starsza schorowana,niezawsze milą!!!!!......ale do diabla to jej praca i skoro nieczuje sie na silach niech z niej zrezygnuje.

Posted

Ja dzis tam bylam,kierownictwa niebylo wiec szybko pozaglondalam do boksow.
Murzyna niema w 100% ale pracownicy niewiedza co sie z nim stalo!
Wyzlicy niewizialam:shake: byc moze siedziala w pomiesczeniu.
Jest Bokserka,Mixy jamniczkow,Onki.amstaf mix.colli ten co na fotce/staruszek/ imnustwo pieknych kundelkow.

Z Zrobieniem fotek w schronisku bedzie problem,na to musi wyrazic zgode kierownictwo,a Dogomaniacy z aparatem niesa tam mile widziani,Jedynie gdy pomagamy im zeczowo.
Kierownictwo twierdzi ze fotki na dogomanie sprawily im spore zamieszania.Wiec zdjecia schroniskowych psow beda tylko na stronie schroniska i w gaziecie Wyborczej.

Posted

Tyle, że chyba nie ma schroniska, które miałoby gorszą stronę internetową niż Bytom. Zdjęcia w ogóle nie są aktualizowane i strasznie złej jakości.

A swoją drogą jakież to zamieszanie mogą wprowadzić zdjęcia na dogomanii?