Jump to content
Dogomania

Likwidacja przytuliska w Sandomierzu - DT, DS na cito! BARDZO PROSIMY O POMOC!

Recommended Posts

Posted

Soema napisał(a):

to wydamy ją po sterylizacji, ale pierw musi cieczki dostać. Jak państwo poczekają to ją dostaną..;)

Czemu musi wpierw cieczki dostac ?
To przeciez jakis anachronizm takie myslenie !
Jesli jest juz calkiem rozwinieta to mozna ciachac spokojnie przed 1.cieczka.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

wellington napisał(a):
Czemu musi wpierw cieczki dostac ?
To przeciez jakis anachronizm takie myslenie !
Jesli jest juz calkiem rozwinieta to mozna ciachac spokojnie przed 1.cieczka.

Nasi weci u dużych psów wolą nie przeprowadzać sterylek przed pierwszą. Tym bardziej, że te suki jeszcze rosną i się rozwijają.

Posted

grzenka napisał(a):
Przelałam 100 zł na lampę.A jak Misio w nowym domku???

Dziękuję :)
Misio, pan podwórka :) muszę Magdę poprosić o zdjęcia. Z kotami bez problemu się dogaduje, mają niedaleko lasek, więc chodzą na spacery :)

Posted

Soema napisał(a):

Misio, pan podwórka :) muszę Magdę poprosić o zdjęcia. Z kotami bez problemu się dogaduje, mają niedaleko lasek, więc chodzą na spacery :)

Super, dobrze, że się tak bidokowi udało.Poproś o zdjęcia koniecznie.

Posted

Z tą sterylką to faktycznie-sterylizacja od 5-6m-ca.W Starachowicach sterylki od wagi 1kg.Znajoma hodowczyni z Katowic sterylizuje/kastruje również od 1kg.Gadałam z wetem i mówił,że nie obserwowano żadnych powikłań tak wczesnych sterylek i dlatego jest to praktykowane.Poza tym cięcie jest dużo mniejsze,rana się szybciej goi.Tyle,że w Kielcach nie spotkałam weta,który by zalecał sterylkę przed 5m-cem życia.

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Z tą sterylką to faktycznie-sterylizacja od 5-6m-ca.W Starachowicach sterylki od wagi 1kg.Znajoma hodowczyni z Katowic sterylizuje/kastruje również od 1kg.Gadałam z wetem i mówił,że nie obserwowano żadnych powikłań tak wczesnych sterylek i dlatego jest to praktykowane.Poza tym cięcie jest dużo mniejsze,rana się szybciej goi.Tyle,że w Kielcach nie spotkałam weta,który by zalecał sterylkę przed 5m-cem życia.

wyczytalam gdzies, ze wlasnie tak sterylizuja w USA juz od dawna

Posted

beataczl napisał(a):
wyczytalam gdzies, ze wlasnie tak sterylizuja w USA juz od dawna

W Anglii też. Ale ja nie mam zamiaru ryzykować, jakby miały być komplikację.. Poza tym, ja ten dom jeszcze sprawdzę, bo coś mi się nie podoba.

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Sterylka w wieku 6m-cy nie wywołuje powikłań.Były już badania na ten temat.Co do wcześniejszej,to nie wiem.

Ogólnie sterylizacje nie powinny wywołać powikłań, a jednak się zdarzają.. to samo kastrację. I znam przypadki psów - i suk i samców, co mają komplikację po zabiegach. Suka popuszcza, psiak tak samo i dostawał hormony. :shake: a znam też i takie co śmigają jak głupie po i zero komplikacji.:niewiem:

Posted

andzia69 napisał(a):
Soema - jutro postaramy się rozpakować paki z NL...podobno tam faktycznie są środki dezynfekujące:oops::oops::oops: a my nawet nie mieliśmy czasu tego rozpakować:placz:

Dziękuję, z tego co czytałam, to tego wystarczy dla nas dla Was i połowy Polski :)
za mało nas do roboty Andziu..... u nas też takie zapierdziel, że czasem to mam ochotę wyć....:shake:

Posted

Telewizja Sandomierz pomaga nam ogłaszać psiaki :)
[url]http://www.telewizjasandomierz.pl/index.php?option=com_content&view=category&id=61:zaopiekuj-si-mn&Itemid=62&layout=default[/url]
systematycznie wrzucamy psiaki na internet.. za mało nas jest, żeby wszystko ogarnąć, ale robimy co możemy.
Lampa zamówiona, pierwsza część odkażania chemią za nami.. ale jeszcze dużo, dużo przed nami. :shake: nie przyjmujemy psów.. za duże ryzyko póki co.

Posted

Dla mnie ta stronka jest b.cenna,bo na wątkach dogo ciężko czasem znaleźć sobie psiaka,a jak są tak "w pigułce" wszystkie,to i łatwiej ludziom linka podsyłać:-)Pooglądam Wasze psiaczki:-)W wolnych chwilach poogłaszam zwierzyniec choćby w znikomym stopniu,ale zawsze to do przodu;-)
Ogłosiłam na szybko szczenięta na gumtree Kraków,bo stamtąd największy odzew.Napisane gdzie psy są;o dowozie nic nie piszę,bo nie wiem;-)Sandomierz blisko Krakowa;-)

Posted

[quote name='Zuzka2']Dla mnie ta stronka jest b.cenna,bo na wątkach dogo ciężko czasem znaleźć sobie psiaka,a jak są tak "w pigułce" wszystkie,to i łatwiej ludziom linka podsyłać:-)Pooglądam Wasze psiaczki:-)W wolnych chwilach poogłaszam zwierzyniec choćby w znikomym stopniu,ale zawsze to do przodu;-)
Ogłosiłam na szybko szczenięta na gumtree Kraków,bo stamtąd największy odzew.Napisane gdzie psy są;o dowozie nic nie piszę,bo nie wiem;-)Sandomierz blisko Krakowa;-)[/QUOTE]
Dziękuję :)
no ja teraz w Krakowie jestem akurat, nie jest tak daleko, a do dobrego domu warto jechać ;)
nasza Azja jechała z Sandomierza do Gdyni :)

Posted

Obejrzałam stronkę, robi wrażenie, a [B]Sonia[/B] po prostu rozłożyła mnie na łopatki.....:loveu:
Słyszałam już wcześniej od Dzikiej_Figi że z niej taki cudak kochany i namawiała usilnie Florentynkę na jej adopcję :eviltong: ale że tak cudna jest to nie wiedziałam.

Posted

[quote name='Becia66']Obejrzałam stronkę, robi wrażenie, a [B]Sonia[/B] po prostu rozłożyła mnie na łopatki.....:loveu:
Słyszałam już wcześniej od Dzikiej_Figi że z niej taki cudak kochany i namawiała usilnie Florentynkę na jej adopcję :eviltong: ale że tak cudna jest to nie wiedziałam.[/QUOTE]
Wszyscy namawiają Florentynkę :niewiem: no jest przekomiczna... ja po łbie jak ją pierwszy raz widziałam, mówię.. ale piękny wielki benio.... czekam, aż wstanie... hm, a ona stała już:eviltong: a jakie ma wielki język :mdleje:

Posted

Booonusek :loveu:
jaką ma sierść ładną :) jak skończę uaktualniać psiaki w nowym domu, a mam ich ponad 100 to go dorzucę :)
ejj my podpisałyśmy umowę?

Posted

Ciotka, Bonusowa Pańcia miała Ci umowę dostarczyć już dawno i odebrać książeczkę. Jak tego nie zrobiła to jej kopa zasadzę :mad:.
Bonus to pies Estery, od noska aż po ogonek - tak jej pilnuje, że nawet na mnie zawsze krzyczy - a szczek to on maa dość upierdliwy ;) Są nierozłączni, mały urwis kocha tak Esterę jak i jej chłopaka - reszta jest dodatkiem - mama pląta się mu pod nogami, a babcia karmi jak zgłodnieje :lol: Także 'pies dla babci' nie bardzo się udał :evil_lol:
Naumiał się chodzić na smyczy, kradnie buty i zabawki, często sypia na półce z ubraniami i kradnie z niej skarpetki :lol: Wiosną zostanie wykastrowany (bo nie był?), a jesienią wyjedzie z Pańciami do Rzeszowa ;)