Jump to content
Dogomania

Likwidacja przytuliska w Sandomierzu - DT, DS na cito! BARDZO PROSIMY O POMOC!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Soema']Przeleciała przez siatkę.......... w zaawansowanej ciąży. Ok. rok ma. Po dwóch dniach u nasurodziła 5 maluchów, albo 6... już nie pamiętam.
Genialna jest, pierwsza do rozdawania buziaków. Niedługo będzie ciachana. Taka brzydka aż ładna :loveu:[/QUOTE]

Xenia już po zabiegu :)
Nie wiem ,jak go zniosła bo musiałam iść na autobus w przytulisku została tylko Asia.

Co do zdjęć to nie musisz dziękować ;) powtarzam nie po raz pierwszy :eviltong:

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Relacja spacerkowa Kiki:
Powrót na zawołanie opanowała na jakieś 95%
Chodzenie przy nodze daję 50-60 % ( będziemy nad tym pracować)
Nieskakanie na ludzia który poświęca jej uwagę 80 % ( czasami jak się rozkręci to się zapomina)
Zero agresji do ludzi i psów ( włącznie z sukami)
Dziś na spacerku zrobiłam jej mały teścik ( czyli ciągnęłam za łapki, ogonek, uszy, macałam w okolicach pysia i otwierałam go), Kika zdała na 100%. Jest bardzo spokojna i pozawala zrobić ze sobą wszystko, więc myślę, że bez problemu może iść do domu z dziećmi.

Jutro planuję na spacerek zabrać Jumpera :)
A poza tym to Kika tam mnie wymęczyła, że ledwo siedzę :evil_lol: a jeszcze muszę ze swoimi wyjść na coś dłuższego bo dziś nie były :lol:

Posted

Kolaczek piękny !! Teraz z nowymi fotkami będzie mozliwośc zrobic więcej dobrych ogłoszeń.
W ogóle macie mnóstwo pięknot w Sandomierzu. Amber to przeciez psia miss :)
Że tez nie moge już więcej psich bid przygarnąc :(

Posted

Cudny prawda? Lucyja, warto zrobic badania krwi - tarczyca, trzustka etc? Enzymy i hormony? Podobno takie badania kosztują ok. 400zł? Orientujesz się?

A Amber i reszta mają matkę collie ;) albo ojca już nie pamiętam.... Śliczne są

Posted

Skoro kolaczkowi ewidentnie coś dolega to warto byłoby zrobić mu te badania i przede wszystkim badanie moczu. Ceny za badania sa pewnie bardzo różne w zależności od tego gdzie się robi. Zorientujcie się ile by u Was kosztowały te badania, to może wśród kolakomaniaków udałoby sie troszkę kasy uzbierać.

Posted

[quote name='Lucyja']Skoro kolaczkowi ewidentnie coś dolega to warto byłoby zrobić mu te badania i przede wszystkim badanie moczu. Ceny za badania sa pewnie bardzo różne w zależności od tego gdzie się robi. Zorientujcie się ile by u Was kosztowały te badania, to może wśród kolakomaniaków udałoby sie troszkę kasy uzbierać.[/QUOTE]
Właśnie nasza wetka powiedziała, że takie badania robi się w Warszawie w jakimś laboratorium i dlatego tak drogo. Mogłabyś się dowiedzieć? Bardzo proszę, może ktoś coś takiego robił swojemu psiakowi..

Posted

Lucyja trwa próba złapania moczu do badania.. on dostaje paniki jak opuszcza swój pokój :(

Dzwoniła sensowna Pani ze Starachowic w sprawie Amber. Ma w sobotę przyjechać, zobaczymy.

zachęcam do głosowania w wewnętrznej ankiecie KV. W tym miesiącu ciężko wybrać, ja głosuję na Radomsko, bo tam bieda straszna i psy jedzą jakąś mało odżywczą zupe.. wystarczy spojrzeć jak chude są dorosłe psy...:(
http://www.dogomania.pl/threads/203725-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-marzec!
pomoc wszędzie potrzebna....

Posted

[quote name='weszka']Cudne te "sznupki" :loveu: Coś o nich więcej można? Jakie z charakteru, w jakim wieku? Wzrostu takiego około średniego chyba?[/QUOTE]
Takie średniaki.. ok. 1,5 roku może teraz 2lata. Po sterylkach. Czarna - Brenda czasem podejdzie, cudna śliczna, jak ją wystrzyżemy będzie piękna. DT byłoby zbawienne, bo Kora - ich matka, strasznie je ustawia. Lisa/Elza, nie podchodzi do ludzi w ogóle... Śliczna jest, ale niezsocjalizowana... Luzia może się podejmie dać jej DT jak się u niej zwolni miejsce, ale liczymy się z tym, że może być bardzo, bardzo ciężko. Niestety, nie mam pojęcia czego takie są.. jak zaczęłam przychodzić do przytuliska to już były.

Posted

Może uda się upolować mocz od kolaczka :) Może te wyniki dużo by wyjasniły.
A za Amber mocno trzymam kciuki. To ślicznotka, więc myslę, że pani się w niej zakocha. :)

Posted

Amber miałam złamaną tylną łapę... był to stary uraz i po konsultacji z naszym wetem i wetem z Lublina stwierdzili, że operacja nic nie poprawi. Bo dużym wysiłku zdarza się jej kuleć, ale nie przeszkadza jej to w rozładowywaniu ADHD ;)
Pani to nie przeszkadza, mówiła że ją wysterylizuje sama, będziemy tego pilnowali, o ile sunia do ów pani pojedzie.. A Amberka prześliczna jest i kochana. Całuśna niesamowicie :)

Posted

Grzenka dziękuję!! :Rose: :Rose:

Pani od Amber się nie odezwała, ani nie przyjechała....

Do domu dziś pojechała Pixi. Na poduchy :) Państwo przyjechali ze zdjęciami swojego domu, podwórka i psiaka, który walczył z padaczką i niedawno odszedł.. Obiecali zdjęcia niedługo.

Posted

[quote name='Soema']
Do domu dziś pojechała Pixi. Na poduchy :) Państwo przyjechali ze zdjęciami swojego domu, podwórka i psiaka, który walczył z padaczką i niedawno odszedł.. Obiecali zdjęcia niedługo.[/QUOTE]
O rajciu :(
I kto mi teraz będzie rękawiczki dziurawił :(

Posted

Da dni temu wróciłam i mamy dwie nowe sunie......
W piątek z koleżanką zgarnęliśmy z ulicy wielką, cudowną, wycieńczoną sunie. Oaza łagodności. Widać, że na łańcuchu była..

Dora

Posted

Wczoraj byłam na podwórku w przytulisku... leciał psiak... zobaczył mnie przeszedł na drugą stronę, stanął przed furtką i zaczął merdać ogonem......
Nie bała się ujadających suk, nic... eh wyszłam, wepchała się na kolana, dostałam buziaka.
Sunia malutka, w zaawansowanej ciąży :( we wtorek będziemy się starali przeprowadzić aborcyjną.

Lucyja
- Sułtan dzisiaj pojechał do DT do Warszawy, będzie konsultowany u dr Gancarza i w zależności od diagnozy będzie podjęte leczenie :):)