Kapsel Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Rodzinko Bonkowa, wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku :BIG::BIG::tree1::x-mas: Quote
fizia Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Można pomóc Missieek, która ratuje życie psiakom z Olkusza Prosimy o głosy na missieek na ankiecie dogo do krakvetu http://www.dogomania.pl/threads/1997...a-stycze%C5%84! Quote
Ewka :) Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Kilka zdjęć: Bonisia najbardziej lubi spać, jeść, pogryzać kostki po kąpielach i merdać ogonkiem jak wracamy z pracy :) A ostatnio zaczęła się bawić :multi: Wprawdzie jeszcze szaleństwa nie ma, trzeba ją zachęcić na początku, ale potem już sama stoi ze sznurem. Walczymy dalej ze skórą, wredna grzybica nie chce jej odpuścić. Ketokonazol, czyszczenie i zakraplanie uszek, kąpiele, smarowanie mordzi, łapek i od niedawna nawet wodą z octem ją smarujemy (domowa metoda podana przez weta). Już my wytępimy to świństwo :angryy: Bonitka jakby odzyskuje humorek troszeczkę, może to też dlatego, że cieczka się chyba skończyła. Wciąż nie wiemy jaka jest pierwotna przyczyna grzybicy :shake: Leczenie bywa niestety długotrwałe jak powiedziała wet. Bonisi zima nie służy... kaszelek czasem się odzywa, łapki bolą i zimno i chlapa, a Bonia kałuże omija szerokim łukiem i tak spacerki tylko na króciutko. Nie mogę doczekać się wiosny, wraz z nią na pewno przyjdzie poprawa i zdrówka i humorku. Pozdrawiamy ciepło! Quote
Kapsel Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: jak nasza Bonitka się zmieniła :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: jak przytyła, wygląda przepięknie!!!! Trudno uwierzyć, że jeszcze z tymi grzybami walczycie, co za świństwo na niej siedzi tak długo :shake: ale wiem Ewuś, ze zwalczycie wroga :mad::mad::mad::mad: Quote
Agnezia Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Jak ładnie przytyła :) Fajne gatki ;) Quote
Ewka :) Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Z kościstej Bonisi zrobiła się dość potężna sunia, teraz już nie tak łatwo z nią ;) Tylko ta skóra :( Nadal nie wiadomo skąd to się wzięło :( Od jakiegoś czasu chodzimy do wetek obok nas, zobaczymy :) Mają dość sensowne wytłumaczenia niektórych spraw, np. na to, że Bona ma takie czarne miejsca na ciele, powiedziały, że to malessezja czy malescezja ( jakoś tak) daje taki barwnik. Poprzedni wet stwierdził, że to pigment... Ten cały "pigment" zaczął się rozprzestrzeniać, ale mam nadzieje, że w końcu z czasem pójdzie w .... ;) Dziewczyny, gdybyście miały jakieś pomysły skąd grzybica mogła się wziąć, piszcie proszę. Macie większe doświadczenie jeśli chodzi o przygarnięte psiaki. Do schroniska już trafiła z chorobami skórnymi. Ale przecież normalnie psy nie łapią grzybicy :| Może przez osłabienie gdy się gdzieś tułała, a w schronisku grzybek się całkiem na niej zadomowił... Sama nie wiem :( Quote
fizia Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Jejku, jak Ona się zmieniła! Niesamowite! A z tym grzybem to kurcze nie mam pojęcia co zrobić i skąd się wziął Quote
Ewka :) Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Zrobił się z niej pies, a właściwie sunia :) Już nawet zaczyna reagować na "przynieś zabawkę" :p Doszłam do wniosku, że musi być mieszanką leniwca z osłem i kotem ;-) Quote
fizia Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 "Bardzo wszystkich proszę, jeżeli ktoś mieszka w tej okolicy to rozwieście plakaty z ostrzeżeniem. Całość komunikatu od Pani Alinki w tej sprawie: UWAGA! TRUTKA NA SZCZURY ! W Krakowie - w rejonie ulic Wrocławskiej, Śląskiej, Świętokrzyskiej, Mazowieckiej, Litewskiej, Racławickiej, okolicach Parku Młynówki Królewskiej jakiś "miłośnik" psów wyłożył mięso z TRUTKĄ NA SZCZURY. W ciągu 2-ch ostatnich dni odeszło 5 psów. Zwracamy uwagę, że zatrucie teraz produkowanymi trutkami (w przeciwieństwie do wcześniej używanych) często objawia się dopiero po kilku dniach. Dlatego prosimy zwracać szczególną uwagę na zachowanie i stan zdrowia swojego psa i w sytuacji jakichkolwiek podejrzeń udać się natychmiast do lekarza wet. Sugerujemy również wyprowadzanie psów (przynajmniej przez najbliższy okres czasu) w kagańcach. W naszym rejonie rok temu była podobna sytuacja ale zamiast trutki, pani (bo została zidentyfikowana) użyła proszku do prania, który mieszała z mielonym mięsem i podrzucała w okolice dzikich działek przy Parku Młynówki Królewskiej. W tamtym przypadku kilka psów uległo zatruciu. Tu mamy do czynienia ze śmiercią 5-ciu psów. Prosimy o czujność i obserwację, bo trzeba znaleźć tego człowieka??? Prosimy również o dzielenie się tą wiadomością z właścicielami okolicznych psów. " Quote
Ewka :) Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Matko, co za nieludzki, bezmyślny d.. to zrobił! Przecież nawet dziecku może spaść coś do jedzenia na ziemię, podniesie i wsadzi z powrotem do buzi. Grrrr! To na szczęście nie moje okolice, ale mam nadzieje, że szybko złapią tą "osobę". Quote
fizia Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 No koszmar jakiś...niedawno też było ostrzeżenie, że w okolicach parku w podgórzu...wcześniej słyszałam, ze w Nowej Hucie...moja znajoma była świadkiem, jak ktoś przyniósł właśnie w Hucie jamniczka do weterynarza, biedak miał całą mordkę popażoną :( trzeba go było uśpić, bo w środku tez wszystko było popalone Strasznie trzeba uważać... Aż strach psa puścić nawet gdzieś w parku Quote
Agnezia Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 Ciotki boksiowe udowodniły wielokrotnie, że w grupie siła. Czy pomożecie raz jeszcze? [SIZE=3]SZCZECINEK PROSI O POMOC!!! w ankiecie dogo i miau ustalono, że SZCZECINEK będzie wspólnym kandydatem na krakvecie. http://www.krakvet.pl/forum/viewtopi...13065&start=45 POMÓŻCIE BO PRZEGRAMY!!! proszę rozsyłajcie dalej po swoich wątkach... Quote
Ewka :) Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Agnezio, a jak mam zagłosować? Wystarczy, że wpiszę na forum w odpowiedzi? :| Quote
Agnezia Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 musisz się najpierw zalogować na forum i jeśli jeszcze nie głosowałaś to jest ankieta na samej górze. I tam trzeba zaznaczyć. Sam wpis to za mało niestety. INSTRUKCJA głosowania w Krakvecie: 1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum 2. wciskasz link Rejestracja 3. wyskakuje opis, a Ty zaznaczasz: zgadzam się na te warunki i mam powyżej 13 lat 4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka i wciskasz"wyślij" 5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link 6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło 7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk" 8. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - styczeń -2011 9. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz schronisko Szczecinek> > i klikasz pod ankietą „wyślij”. Quote
Ewka :) Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Musimy się pochwalić :cool3: Dzisiaj byliśmy na spacerku na Zakrzówku z Bonisią i jej ciocią Pauliną ;) iii Bonita chodziła sobie bez smyczki, tylko w sweterku z kapturkiem, więc jak ktoś szedł to tylko trzymałam ją za kapturek. Nigdzie nie uciekała :multi:, czasem została gdzieś z tyłu albo poszła do przodu coś powąchać ale była bardzo grzeczna :loveu: Chyba już troszkę się do nas przywiązała :loveu: Quote
Kapsel Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Ewka, nie troszkę, ale na pewno bardzo, bardzo mocno :-):-):-):-) Ps Ewuś, Ty wiesz gdzie mieszka Braguś? o którego tak bardzo się martwiłaś??? W pałacu normalnie, rezydencja taka okazała... z kopciuszka w królewicza się zamienił :razz: Quote
Ewka :) Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Fantastycznie! Strasznie się cieszę!:multi::multi::multi: Pojechał prosto do raju na ziemi :loveu: Bonisia pozdrawia wszystkich Quote
Agnezia Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 Ślicznie Bonisia wygląda już kostkami nie straszy :) Quote
Kapsel Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Wygląda rewelacyjnie!!! Piękna boksiowa dziewczynka :mdrmed::mdrmed::mdrmed: Quote
hecia13 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 A nawet kluseczka się z niej zrobiła :) Quote
Agnezia Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Zapraszam na bazarek z 50 super książkami, oczywiście dla bokserków :loveu: http://www.dogomania.pl/threads/202767-50-dobrych-ksia%C5%BCek-dla-doros%C5%82ych-dzieci-m%C5%82odzie%C5%BCy-dla-SOS-BOKSEROM-do-7.03-do-22.00?p=16359715#post16359715 Quote
Ewka :) Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Kilka aktualny zdjęć tłuścioszka :p Już nie ma kościotrupka :> Zabawy :loveu: i gzimy się w łóżku :loveu: A potem zasypiamy przytuleni :) Quote
Recommended Posts