Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 854
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tam jestem za adopcjami dorosłych psów! Bo ze szczeniaka nigdy nie wiadomo co wyrośnie. A o dorosłym psie już wszystko wiadomo - że piękny jest i basta! Jak Szarik :)

Posted

[B]kinga, estera[/B] - licznie wam dziękuję w imieniu Szarika :oops:
On jest naprawdę niezwykle urodziwy.

Szarik ostatnio poczuł się znacznie pewniejszy siebie i zrobił się charakterny - zaczął mnie bronić przed innymi psami (w tym przed psem mojej mamy - bardzo nie lubi jak się z nim bawię :roll: ) i wspomaga szarpeja w oszczekiwaniu psów na spacerze... rozbójnik :diabloti:
Niekoniecznie mi się to podoba :angryy:

Posted

[quote name='PaulinaT']Szarik ostatnio poczuł się znacznie pewniejszy siebie i zrobił się charakterny - zaczął mnie bronić przed innymi psami (w tym przed psem mojej mamy - bardzo nie lubi jak się z nim bawię :roll: ) i wspomaga szarpeja w oszczekiwaniu psów na spacerze... rozbójnik :diabloti:
Niekoniecznie mi się to podoba :angryy:[/quote]

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
Szarik.... no nie mogę...:diabloti:

Posted

No ja też :eviltong:
Ale i tak jest najgrzeczniejszym ONkiem jakiego znam. Serio serio.

Dzisiaj moje koty dostały piękną myszkę. Taką dużą, z dzwoneczkiem na końcu ogonka i kuleczką w środku. Mysza ta miała śliczne futerko i była koloru żyrafowego. Dlaczego miała? Bo Szarik pogromca gryzoni w kilka minut się z nią rozprawił :diabloti:
Jednym słowem - dom dla Szarika musi być bezmyszkowy lub musi pogodzić się z szybką utratą myszek :evil_lol:

Posted

No to ja opowiem kontra historię. Mój TZ był w Ikei i tak się rozochocił w zakupach, że i Jogurtowi kupił wielkiego.... myszoszczura (yekh) Myszoszczur wzbudził w Jogurcie obrzydzenie i pobawiwszy się chwilę go olał, zostawiwszy w pobliżu Bobolowego posłania. Bobolowi towarzystwo myszoszczyra się bardzo nie podobało. Został obwarczany, ostrożnie obwąchany, zaraz wytarmoszony, a przy 1 sposobności zakopany w ogrodzie (tzn w moim trawniku:mad:) potem wytargany na powierzchnię i sponiewierany. Generalnie myszoszczur jest martwy;)
Jaki z tego morał? Porządne psy gryzoni nie tolerują.
Szarik górą!!! Dobry pies (Goga nie bij:p)

Posted

Gonia - bo ty nie wiesz, jakie myszki bywają podstępne i zdradzieckie... ja też nie wiem... ale Szarik wie :diabloti:
Dzisiaj znalazłam tylko nędzne resztki myszki w postaci kawałka palstiku który był w myszce i wymemłanej na wskroś skórki myszki bez myszki w środku... na skórce wisi też ogonek z dzwoneczkiem... mord był perfekcyjny i bardzo dokładny.

Posted

Szarik dzisiaj zdał kolejny egzamin - doskonale się sprawdził w roli psa do dzieci: 2 10-letnich bliźniaków urwisów, które wpadły do nas niczym huragan, wytargaly psy za uszy i futra (oczywiście w kontrolowany sposób), połapały koty i je wytarmosiły i opowiedziały mi tysiące historyjek ze swojego osiedla.
Szarik zachował się wzorowo - moje dzielne psisko.

Posted

[B]Estera [/B]- jak widzę ty też masz 2 staruszki do wyadoptowania...
Strasznie mi zal tych psich io kocich seniorów, które zamiast cieszyć się spokojną starością - tułają się i marzną w schroniskowych klatkach...

A Szarik... cóż, coraz trudniej przychodzi mi wyobrazić sobie, że go oddają komuś... Bardzo się do siebie przyzwyczailiśmy.

Szarik natomiast dzisiaj był nieznośny. Byliśmy na długim spacerku z moim znajomym i jego labem Otizem. I co nasz staruszek?? Nasz staruszek przez 2.5 godziny próbował rzeczonego laba dogonić i zdominować :diabloti: i w nosie miał protesty samego zaiteresowanego :diabloti: gorzej, że miał w nosie moje protesty :angryy:

Posted

[quote name='PaulinaT'][B]Estera [/B]- jak widzę ty też masz 2 staruszki do wyadoptowania...
Strasznie mi zal tych psich io kocich seniorów, które zamiast cieszyć się spokojną starością - tułają się i marzną w schroniskowych klatkach...[/quote]

mam mam...nie doslownie, bo w schronisku, ale zalezy mi strasznie na wyadoptowaniu szczegolnie ich. :-( ale ciezko z tym...niestety :placz:

co za niznośnik z tego Szarika :loveu:

Posted

Nieznośnik straszny... :roll:
Teraz śpi z szarpejem na posłaniu - a biedna Abi kisi sie pod biurkiem (ona się ledwie mieści na tym małym dywaniku...) ale kochany jest :loveu:

Ech te staruszki no...