mycha101 Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 No to kamień z serca mi spadł :multi: bardzo się cieszę i gratuluję potomstwa:eviltong: Quote
Edyta_D_R Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 noi nadeszly pierwsze watpliwosci, napiasalam w mailu, a tu w skrocie moje przemyslenia bez emocji: 1. Dzis Sara zostala odrobaczona i odpchlona, jutro ja zaszczepie. 2. Tak jak rozmawialam z Moska, moja sytuacja domowa jest taka ze mam dwa psy- rotki( na podworzu w kojcu), dwa koty -domowe, z psami i kotami jest taki cyrk, ze psy sa zamkniete jak koty lataja po dworzu, koty zamkniete jak psy lataja po dworzu( i jak lataja golebie) 3. Sara jest odgrodzona od psow siatka, jest z drugiej strony podworka, ale nie wiem jak to bedzie w nocy czy nie bedzie sie przemieszczac, lub co, narazie siedzi u nas na schodach( nie chce isc w przygotowane dla niej miejsce, choc tam jest karmiona) 4. Dzis niestety puscila sie w pogon za jednym z kotow, drugi byl cwanszy i dal jej "po pysku" po kociemu. 5. W dalszym ciagu boje sie o konflikty w tym calym zwierzyncu.Teraz najbardziej sa naroazone koty : z dwoch stron, i Sara ze strony psow. 6. Jesli wszystko bedzuie sie ukaladalo pomyslnie sunia zostanie u nas, jesli jednak( odpukac ) nie, bede potrzebowala jednak pomocy. 7. Juz jutro bede tez probowala skombinowac bude, moze zrobimy jakis prowizoryczny na razie kojec, 8. Suka jest ciekwaska, troche boi sie np. rybek w oczku- oszczekala je, boi sie jak ktos szurnie noga, jest w nowym miejscu, wiec wcale jej sie nie dziwie. To na tyle dzisiejszego wieczoru, zobaczymy co ranek pokaze, ale naprawde sie martwie jak to bedzie wygladac. Dodam jeszcze ze w domu mam papuge, ktora na szcescie koty akceptuja( byla jescze przed nimi) Na dzis pozdrawiam. Dobranoc. Quote
Edyta_D_R Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 musze jeszcze przeprosic za cale zamieszanie jakie tu wprowadzam , kontaktowala sie ze mna juz ewita , na razie podziekowalam jej za pomoc, wszyscy sie angazujecie, ale to ze ja bym cos chciala nie wiem czy dla zwierzakow jest wystarczajace. Quote
Zmysł Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Jestem pod sporym wrażeniem zwierzyńca Edyty. Mam nadzieję, że poranek przyniesie dobre wieści - że wszyscy się kochają i akceptują, nawet papuga. Quote
Mośka Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Edyta, ja bym w Twoim przypadku nie martwiła się akurat o koty: pazury mają, to sunie nauczą porządku na swoim terytorium ;) Boje się jednak panicznie o rotki. Jaka to płeć? jak suni nie zaakceptują to jest duze ryzyko, ze kiedys na siebie niestety wpadna (dziura w ogrodzniu czy inne zdarzenia losowe)- a wtedy nie skonczy sie na podrapanym nosie :shake: No coż - trzeba poczekac.... Quote
Edyta_D_R Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Mośka napisał(a):Edyta, ja bym w Twoim przypadku nie martwiła się akurat o koty: pazury mają, to sunie nauczą porządku na swoim terytorium ;) Boje się jednak panicznie o rotki. Jaka to płeć? jak suni nie zaakceptują to jest duze ryzyko, ze kiedys na siebie niestety wpadna (dziura w ogrodzniu czy inne zdarzenia losowe)- a wtedy nie skonczy sie na podrapanym nosie :shake: No coż - trzeba poczekac.... Nasze rtki to malzenstwo- pies i suka, i to walsnie jest najgorsze , bo i zazdrosc moze sie pojawic, moze jednak powoili rozgladajmy sie za jakims domkiem , nie wiem sama, dzis byly cyrki , pogon za kotem , troche tez mi kotow zal , bo chodza wystaraszone, nie wiem sama co mam robic i myslec. BOja sie o nia , o koty, tylko o rotki nie , bo one sobie poraza w kazdej sytaucji, chyba. No widzisz , zmysl, taki wlasnie mam zwierzyniec, spory , bo i dzialke mam spora, ale nawet najlepsze warunki nie wystarcza gdy sie zwierzyna nie dogada, to na pewno troche za szybko na takie wnioski , ale musze byc stalym obserwatorem , co i jak. Na razie pozdrawiam Quote
Mośka Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Edyta, ja mam 2 psy: 1 kanapowy a 2gi ogrodkowy. Taki wariant jesli chodzi o izolacje jest OK. Wiec gdyby sunia byla kanapowcem latwiej by to bylo ogarnac.... Dla dobra suni proponuje powoli szukac domku. Edyta, czy Evita moze allegro wystawic ? Quote
Edyta_D_R Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Mysle, ze mozna zaczac jej szukac domku, pomimo moich szczerych checi, jej pozostanie u nas jest pod wielkim znakiem zapytania. Zachlystnelam sie wczoraj ta wiadomoscia, ale biorac po uwage caloksztalt, wiem , ze gdyby udalo sie znalezc dom , bylo by dla niej najlpiej.zbieram sie do miasta, aha w ogloszeniu bedzie mozna zaznaczyc ze poies jest odrobaczony, odpchlony , i dojda jeszcze te szczepienia. Zal mi serce sciska..., na mailu przesylam dziesiejsze zdjecia Sary. Quote
Ania W Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Nie ważne co będzie dalej , ta sunia zawdzięcza ci baaardzo wiele! JEżeli możesz zrób takie zdjęcia , żeby sunia stała obok człowiek (to pokaże jak jest duża i jej całą sylwetkę) i jakieś zbliżenie mordki. W jakim mniej więcej jest wieku? Ma stałe zęby? Rozumiem , że koty goni dla zasady(bo uciekają a ona pewnie chce się bawić - Okruszki robiły to nagminnie, dopóki Bolek się nie odwrócił do nich) a nie w celu popełnienia morderstwa ;-) Quote
Mośka Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Dzisiejsze zdjecia suni: Słodziaczek :loveu: Evita, wystarczą Ci te zdjęcia czy potrzebujesz lepszą rozdzielczość? Quote
evita. Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Mośka napisał(a): Evita, wystarczą Ci te zdjęcia czy potrzebujesz lepszą rozdzielczość? Dzięki, dostałam od Edyty fotki na maila ;) A ta a propos- czy ktoś ma jakiś pomysł na tekścik ? :cool3: Quote
Zmysł Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Czy pomysł z zawieszkami do kluczy jako identyfikatory upadł, czy mam je załatwiać? Quote
Mośka Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Zmysl, wstrzymaj sie z tym zalatwianiem do powrotu Olgi. Cos mi ostatnio wspominala o tej akcji, ale nie chce poprzekrecac;) Quote
enia Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Zmysł napisał(a):Czy pomysł z zawieszkami do kluczy jako identyfikatory upadł, czy mam je załatwiać? Zmysł zadzwoń do Fundacji do Krystyny tak bedzie najprościej przecież - to Ona wydaje psy do adopcji i powie czy potrzebuje te zawieszki czy też nie. Quote
emir Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Jeśli nic nie uda się załatwić i sunia miałaby stracić życie w Wolomnie - proszę przywieźcie ją do nas( będzie potrzebna sterylka przed adopcją) a potem Was uduszę Wszystkich co do jednego!! EMIR:diabloti: :angryy: Quote
Ania W Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 [quote name='emir']Jeśli nic nie uda się załatwić i sunia miałaby stracić życie w Wolomnie - proszę przywieźcie ją do nas( będzie potrzebna sterylka przed adopcją) a potem Was uduszę Wszystkich co do jednego!! EMIR:diabloti: :angryy: Ciekawe dlaczego się nie zdziwiłam ...:megagrin: Przekazuję pozdrowienia od emirowych węgrowiaków i nie tylko :loveu: Quote
Mośka Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 [quote name='emir']Jeśli nic nie uda się załatwić i sunia miałaby stracić życie w Wolomnie - proszę przywieźcie ją do nas( będzie potrzebna sterylka przed adopcją) a potem Was uduszę Wszystkich co do jednego!! EMIR:diabloti: :angryy: Oj, EMIR, Ty to masz serducho :loveu: Z wdzieczności nie zadam Ci żadnego pytania :evil_lol: Quote
Ania W Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Mośka, wszyscy wiemy ile cię kosztowała ta deklaracja ;-) Czekam aż mi się załadują baterie w aparacie ( bardzo szybko mi siadły chociaż specjalnie ładowałam wieczorem - bardzo tajemnicza sprawa!) i wrzucę wam zdjęcia z Fundacji. Niestety aparat chyba odmawia mi nieco posłuszeństwa. Trochę jestem zmartwiona bo całkiem młody jest....Ale cóż,chyba czas zacząć zbierać na lustrzankę ;-) Quote
emir Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Mośka napisał(a):Oj, EMIR, Ty to masz serducho :loveu: Z wdzieczności nie zadam Ci żadnego pytania :evil_lol: To byloby ostatnie pytanie w Twoim życiu!! EMIR:evil_lol: Quote
mycha101 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 emir napisał(a):To byloby ostatnie pytanie w Twoim życiu!! EMIR:evil_lol: Się uśmiałam:evil_lol::eviltong: Quote
Mośka Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 :lol: Załatwiłam to inaczej - zrobiłam właśnie przepytkę Ani, która właśnie wróciła od "Źródła" ;) Quote
Ania W Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Czy nikt nie zauważył , że rozpoczęliśmy 500 stronę i mamy ponad 5000 wpisów. Brawo MYCHA!!! Wygrałaś :tree1: (nic innego nie znalazłam :roll:) i spacer po terenie Fundacji Emir z dowolnie wybranym psem! Beza byłaby zachwycona :cool3: Quote
mycha101 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Bardzo dzięuję, po raz pierwszy w życiu coś wygrałam:multi::multi::multi::multi::multi::multi: Muszę przyznać, że Ania jest bardzo spostrzegawcza, ja nawet uwagi na to nie zwróciłam. No cóż, nagrodę odbiorę w najbliższym czasie:eviltong: Quote
Recommended Posts