Mośka Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Ojej, dopiero wyczytałam: BONI i SUŁTAN są w nowych domach :multi: :multi: :multi: Quote
Zmysł Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Mośka napisał(a):Dzieki Evita ( zwłaszcza za Gapcia ;) ) Zmysł, masz pewne zaległości, bo dołączyłeś do nas później ( chociaż patrząc na Twoj dorobek postów możnaby myśleć inaczej :lol: ). Jesli chodzi o budy, ktore ufundowala szwedzka organizacja DIO, byly one darem dla Fundacji EMIR z chwilowym udostępnieniem psom wegrowskim. Sprytne, nie? Tu zapobiegliwość i dyplomacja OSIOŁKA okazała się bezcenna :loveu: Wiem,ze spora cześć tych bud jest juz u EMIR. COs chyba jeszcze zostało po likwidacji schronu, wiem, ze Emir pilnuje tematu ( sprawa rozbija sie oczywiscie o transport) Mośka, ja wiem, że jestem raczkujący, ale pytam o te budy, na których było napisane "dar z Niemiec" czy jakoś tak. Bo wyglądały dość solidnie. Quote
Zmysł Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Mośka napisał(a):Ojej, dopiero wyczytałam: BONI i SUŁTAN są w nowych domach :multi: :multi: :multi: Sułtan! A to świetna niespodzianka, bo Boni to była oczekiwana:multi: Quote
Mośka Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Nooooooooo, kto nas bedzie ogonem smagał ;) Zmysł, niemieckie budy to inna bajka. Ta organizacja nie chciała isc w slady szwedzkiej i chyba nie spisywali z nikim zadnej umowy. Olga, nie wiesz co z tymi budami? Mi sie cos zdaje, ze widzialam 2 czy 3 sztuki w fundacji bud łudzaco podobnych do tamtych- stoja po lewej stronie stojac na schodach przodem do podworka. Nie wiesz czy to te właśnie ?:roll: Quote
Osiolek Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Rozmawialam (pare miesiecy temu) z organizacja niemiecka, chcialam ich namowic do "scedowania" tych bud na jakies schronisko - powiedzieli ze buda jest "przywiazana" do psa, ten kto wezmie psa, moze wziac bude. I na tym sie skonczylo - ja nie mialam sily dalej ciagnac, im zalezalo zeby psy mialy budy, ale nie widzieli wszystkiego co sie naokolo dzieje..... Ze np te budy moga sie stac "zalazkiem" nowego schroniska..... Eeeeeh....... Quote
Zmysł Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Osiolek napisał(a):Rozmawialam (pare miesiecy temu) z organizacja niemiecka, chcialam ich namowic do "scedowania" tych bud na jakies schronisko - powiedzieli ze buda jest "przywiazana" do psa, ten kto wezmie psa, moze wziac bude. I na tym sie skonczylo - ja nie mialam sily dalej ciagnac, im zalezalo zeby psy mialy budy, ale nie widzieli wszystkiego co sie naokolo dzieje..... Ze np te budy moga sie stac "zalazkiem" nowego schroniska..... Eeeeeh....... Czyli fizycznie gdzie są te budy? Quote
Osiolek Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Nie wiem :-( Wtedy kiedy prowadzilam "pertraktacje" byly jeszcze na terenie schroniska, a teraz to nie wiem. Quote
emir Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Jestem czujna! 3 budy pisemnym oświadczeniem przekazałam panu B, bo ma 3 psy ze schroniska węgrowskiego i bał się, że nasza faworyta oskarży go o kradzież; następne budy ( w dobrym stanie) kazałam sobie przywieżć, choc władze miasta uciekły się do szantazu: "przywiozą do nas resztę bud, jeśli weżmiemy kolejne psy z Węgrowa; odpowiedź moja brzmiała: że powiadomię o tym fundatorów bud i forum internetowe _ po tygodniu budy przywieżli bez warunków dodatkowych; są 4 budy ufundowane przez szkoły i kilka innych; ich stan jest zadowalający, choc transport im sie nie przysłużył to teraz już wiecie EMIR Quote
medar Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 [quote name='Mośka']Nooooooooo, kto nas bedzie ogonem smagał ;) Pies morderca.. Quote
czarok Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Olga132 napisał(a):Kurcze - smutno będzie bez Boni!!! Mośka napisał(a):Nooooooooo, kto nas bedzie ogonem smagał ;) Kto ze mną będzie walczył o miejsce w łóżku, jak odwiedzę Emir :evil_lol: Quote
medar Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 czarok napisał(a):Kto ze mną będzie walczył o miejsce w łóżku, jak odwiedzę Emir :evil_lol: Jeżynka :evil_lol: Quote
Zmysł Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 emir napisał(a):Jestem czujna! 3 budy pisemnym oświadczeniem przekazałam panu B, bo ma 3 psy ze schroniska węgrowskiego i bał się, że nasza faworyta oskarży go o kradzież; następne budy ( w dobrym stanie) kazałam sobie przywieżć, choc władze miasta uciekły się do szantazu: "przywiozą do nas resztę bud, jeśli weżmiemy kolejne psy z Węgrowa; odpowiedź moja brzmiała: że powiadomię o tym fundatorów bud i forum internetowe _ po tygodniu budy przywieżli bez warunków dodatkowych; są 4 budy ufundowane przez szkoły i kilka innych; ich stan jest zadowalający, choc transport im sie nie przysłużył to teraz już wiecie EMIR To super, bo myślałem, że jakieś zostały i trzeba myśleć o ewentualnym transporcie. Quote
Zmysł Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 czarok napisał(a):Kto ze mną będzie walczył o miejsce w łóżku, jak odwiedzę Emir :evil_lol: Gapcio???? Quote
Zmysł Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Trochę wygląda, jakby pożarła panią w różowym szlafroku. Ale to pewnie tylko na tym zdjęciu Quote
Mośka Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 :lol: rozśmieszyliście mnie z rana :lol: najpierw tą walką o łóżko EMIR, a potem połknięciem panci w różowym szlafroku. Zmysł, to Ci sie udało :evil_lol: , widze to oczyma wyobraźni ;) Olga, musisz sobie inny nochalek znaleźć :p Jak tu nie kochać takiego brzuchala: Bonisiu -życzymy Ci cudnego domku :loveu: Quote
Zmysł Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Ponieważ taka tu cisza, czy nie pogniewacie się, jak wrzucę zdjęcie Bodzia? Quote
Zmysł Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 [quote name='paros']Oto chyba kicia Zmysła :lol: Jeżeli potrzeba to mogę wrzucić na Forum Miau, tylko co napisać :cool3: Musimy wiedzieć na pewno czy kicia czy kocur ;) To jest Bodzio Quote
Olga132 Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 ale śliczny-to ten przygarniety przez Ciebie? Quote
Zmysł Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Olga132 napisał(a):ale śliczny-to ten przygarniety przez Ciebie? Ten sam:lol: :lol: Quote
Recommended Posts