paros Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 emir napisał(a):BIRMA została własnie adoptowana; będzie mieszkała w domku z ogrodem w Warszawie EMIR To miła wiadomość, że Birma już w domku :multi: :multi: Quote
paros Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Ania W napisał(a):York chyba zabrany z lecznicy gdzie został przyniesiony przez właścicieli do uśpienia( zaniedbali jego leczenie po wypadku), chyba z południa Polski Shogun - nie wiem ... Ktoś od półtora miesiąca szuka yorka, opis pasuje :cool3: Może to ten?? link do ogłoszenia o yorku Quote
carmen888 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 cieszę się, że Birma poszła do nowego domu, mam nadzieję, że będe nie wyrabiac z dodawaniem i kasowaniem ogloszeń na interpressie ;) Quote
emir Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 paros napisał(a):Ktoś od półtora miesiąca szuka yorka, opis pasuje :cool3: Może to ten?? link do ogłoszenia o yorku Napewno nie; Spikiego właściciele, chcieli uśpić, ponieważ na skutek wypadku ( i nie leczenia) pies jest częściowo sparaliżowany; mieli go 7 lat, a gdy nie ze swojej winy został kaleką...... EMIR Quote
Zmysł Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Sorry, ale muszę się gdzieś pożalić. Mam kilka przemyśleń a propos wetów. Jak to mogą być różne osobniki w tej samej (zaufanej) klinice. Rzecz dotyczy Bodzia, czyli kotka, którego spotkałem na swojej drodze niedawno. Zaraz po zapoznaniu poszedłem z nim do zaufanej od wielu lat kliniki. Niestety, "mój" wet był na urlopie, więc skierowałem się do innego, którego też kojarzyłem jako sympatycznego. Ten obadał Bodzia i powiedział mniej więcej tak: "no fajny kotek, ale ma przepuchlinę. Trzeba będzie go operować, ale Pan musi sam o tym zdecydować. Trochę miał Pan pecha przygarniając chorego kotka. Tyle jest zdrowych bezdomnych kotków. Źle to wygląda u niego, to Pana decyzja co teraz. Bo wie Pan - to są koszty, więc... rozumie Pan? Trochę szkoda stworzenia, ale te koszty...Ja oczywiście mogę zapisać do chirurga, ale to będzie początek...". I w ten deseń. Byłem zbyt zmęczony i zdumiony, aby z nim toczyć większe spory. Zapytałem tylko: "To co Pan radzi, Panie doktorze, w łeb od razu czy go wywalić na ulicę?". I wyszedłem. "Mój" doktor wrócił, zbadał Bodzia i orzekł, że jest on okazem zdrowia!!! Zainteresowanym mogę podać nazwiska obu Panów lekarzy, pracujących w jednym miejscu, a jakże różnych zarówno pod względem wiedzy, jak i mentalnie. Quote
Osiolek Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Zmysl, ja niestety juz dawno sie przekonalam ze kazdego weta (i lekarza tez ;-) ) trzeba sprawdzac, zadnemu nie mozna na 100% ufac. To jest bardzo przykre, ale niestety... Zazwyczaj w czasie pierwszej wizyty oznajmiam takowemu: "Nie bierz tego osobiscie, ale nie mam do Ciebie zaufania, dopoki nie udowodnisz przeciwienstwa". I nawet jak nabiore zaufania - to tez sprawdzam, za wiele razy sie sparzylam.... A ten - nie dosc ze byl zlym fachowcem, to jeszcze zlym czlowiekiem..... Wlasciwie to lepiej spotkac dwoch ludzi, z ktorych jeden jest dobrym fachowcem i czlowiekiem, a drugi na odwrot, niz gdyby mieli porozdzielac te zle cechy miedzy soba ;-) Nie martw sie - oby to byl najgorszy wet jakiego spotkales na swej drodze ;-) Quote
medar Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Zmysł napisał(a):".... w łeb od razu czy go wywalić na ulicę?". I Proponuję zrobić jedno i drugie.., ale z takim "wetem". :mad: :mad: :mad: Quote
paros Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 To przez takiego weta, chyba niedouczonego weta :mad: stracił zdrowie i męczył się i wcześniej odszedł za TM mój rottek :-( :-( Quote
Zmysł Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Ehh, a tamten wydawał się taki sympatyczny i "prozwierzęcy". Ale dobrze, że są też porządni, tacy z powołania. Quote
Zmysł Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Zgodnie z obietnicą uczę się i myślę, że mi się uda. Jeśli wszystko pójdzie mi dalej dobrze to mogę wziąć na siebie ogłaszanie np.: - pineska; - forum psy i psiaki; - forum psiaki. Na razie ćwiczę te trzy tematy. Ma to jakiś sens i będzie pomocne? Quote
paros Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Ania W napisał(a):To są linki do allegro psiaków, jeżeli ktoś chciałby ogłaszać , można zciągać zdjęcia i opisy (te ostatnie mało oryginalne bo mi już chyba weny brak a poza tym co można napisać o szczeniaku...) OPONKA http://www.allegro.pl/item225061553_oponka_urocza_mlodziutka_sunia_czeka_na_dom.html PIN http://www.allegro.pl/item225067567_pin_latwy_do_zapamietania_szczeniak_czeka_.html BARA http://www.allegro.pl/item225078322_bara_szczeniak_w_typie_owczarka_niemieckiego.html BOHUN http://www.allegro.pl/item225084099_bohun_twoj_wymarzony_wielki_przyjaciel_.html SZOGUN http://www.allegro.pl/item225091700_szogun_czyli_japonski_mis_no_prawie_japonski_.html Ja biorę Bara, Pin i Oponka do ogłoszeń :lol: to Folen skoro bierzesz Szoguna to może weźmiesz i Bohuna, bo z tej grupy on został bez ogłoszeń :-( Quote
paros Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Zmysł napisał(a):Zgodnie z obietnicą uczę się i myślę, że mi się uda. Jeśli wszystko pójdzie mi dalej dobrze to mogę wziąć na siebie ogłaszanie np.: - pineska; - forum psy i psiaki; - forum psiaki. Na razie ćwiczę te trzy tematy. Ma to jakiś sens i będzie pomocne? A poczekałbyś tydzień to Ci pomogę :lol: (obiecana instrukcja foto i do ogłoszeń) :lol: Będę miała pomocnika ;) Quote
Osiolek Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Zmysł napisał(a):Ehh, a tamten wydawał się taki sympatyczny i "prozwierzęcy". Ale dobrze, że są też porządni, tacy z powołania. Zmysl, tacy to najgorsi..... Nie slyszales powiedzenia "pozory myla..." ;-) Quote
Zmysł Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 paros napisał(a):A poczekałbyś tydzień to Ci pomogę :lol: (obiecana instrukcja foto i do ogłoszeń) :lol: Będę miała pomocnika ;) Jasne, przez ten tydzień poćwiczę "na sucho". Quote
Folen Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 paros napisał(a):Ja biorę Bara, Pin i Oponka do ogłoszeń :lol: to Folen skoro bierzesz Szoguna to może weźmiesz i Bohuna, bo z tej grupy on został bez ogłoszeń :-( Oki, to ja biorę Szoguna i Bohuna ;) Quote
enia Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Zmysł napisał(a):Ehh, a tamten wydawał się taki sympatyczny i "prozwierzęcy". Ale dobrze, że są też porządni, tacy z powołania. To którą klinike mam omijać??? Quote
Zmysł Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 enia napisał(a):To którą klinike mam omijać??? Właśnie w tej samej klinice pracują różni weci. Ja jej nie będę omijać, bo tam jest mój ulubiony wet. A pewnie jeszcze kilku dobrych by tam się znalazło. Quote
enia Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Edyta_D_R napisał(a):Witam, wczoraj nie mialam wogole dostepu do netu, nie bylo u nas pradu- jakiejs fazy nie znam sie na tym, Dziekuje wszystkim za pomoc, wizyta u weta na szczepienia przelozona na poniedzialek lub wtorek- bo wet stwierdzil ze dzis to jednak za wczesnie, sunia jest przesmieszna, i karna, wie co znaczy - nie wolno, chociaz niestety dalej goni za kotami, cala noc przesypia na poslaniu u nas pod drzwiami, wydaje mi sie ze nawet na siku nie oddala sie sama, aha nawet dobrze chodzi na smyczy:), Ewita z Enia zrobily super aukcje na allegro , to link: http://www.allegro.pl/item224719975__sara_mloda_puchata_sunia_porzucona_na_lakach_.html Emir na razie sie nie martw, dopoki sytaucja jest u nas pod kontrola, to sunia bedzie tutaj, chyba ze jakis domek wczesniej sie znajdzie. Trzymajcie sie Edytko czy są jakieś telefony z allegro? Podobno jest dwóch obserwatorów :roll: Quote
Mośka Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Oj,ale się ruszyło :p Bardzo ladne allegro ma Sara, tylko czekac az domki beda się bic o sunię. Aniu, czego Ty chcesz od swojego aparatu, zdjecia jak zwykle wysmienite. A propos fotek - zmartwil mnie stan Skórki :shake: A ile nowych śliczności! Ale i tak sesja Gapcia najcudniejsza.:loveu: Zmysł, i tak powinieneś się cieszyć, że w tej samej klinice chociaż 1 wet jest rozsądny, bo oni zazwyczaj kryją się nawzajem- taka solidarność zawodowa... :mad: Quote
Edyta_D_R Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 enia napisał(a):Edytko czy są jakieś telefony z allegro? Podobno jest dwóch obserwatorów :roll: Nikt na razie do mnie nie dzwonil , ani nie pisal, szkoda, ale co nagle to po diable, wiec czekam z cierpliwoscia, Marzena sory za brak kontaktu , w sobote bylam prawie caly dzien u amy , i nie wzielam telefonu , nie m,oglam do ciebie zadzwonic, Quote
enia Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Ok. to czekamy, w końcu allegro dopiero od piątku ...... małe abc poszło na maila....:lol: Quote
Zmysł Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Czy nie ma przeciwskazań co szybkiej adopcji Bary i Rodo? Quote
emir Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Zmysł napisał(a):Ehh, a tamten wydawał się taki sympatyczny i "prozwierzęcy". Ale dobrze, że są też porządni, tacy z powołania. podaj mi, prosze na PW dane tego "fachowca od siedmiu boleści" - chcę wiedzieć, przed kim mam ostrzegać ludzi proszących mnie o namiary na dobrego weta EMIR Quote
Recommended Posts