Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Enia wejdz na wątek, wszystko tam jest. Niestety województwo zachodniopomorskie :shake:.
Musimy przynajmniej zdobyć tajną broń jaką P. Harłacz strzela do wójtów okolicznych gmin. Z tego co się zorientowałem, pierwszym wymogiem jest uregulowany status własności ziemi. Myślę, że gdyby gminy wstępnie wykazały zainteresowanie takim projektem, P. Harłacz mógłby drogą mail'ową zrobić rozeznanie, czy z tej mąki będzie chleb.
Czy ktoś mógłby wejść z Nim w kontakt? Osobiście w tym schronisku były oktawia6 i ARKA. Może z nimi najpierw pogadać?

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja myślę, że można by dziewczyny poprosić o bezpośrednie namiary na p. Harłacza i skontakotwac się już bezpośrednio...
A ziemia jest oczywiście priorytetem.
A teraz z innej beczki. Dzieciaki oszalały na punkcie loterii :-) Od rana biegają i rozmieniają pieniądze na drobne ( los kosztuje 2 zł. ) Mamy już 190 zł. :-)

Posted

Aniu to macie wesoło w szkole!!! super są te dzieciaki .........:lol:
potem na tablicy inf. można powiesic foty ze schroniska, foty psiaków, i co najważniejsze wielka fotografia budy , którą dzieci zasponsorują.

Posted

Powiem ci szczerze , że powoli zaczynam mieć dosyć ( no troszeczkę ;-)). Ganiają za mną z pieniędzmi...Ponieważ na bierząco zdaję wam relację z tego co sie u mnie dzieje to jeszcze zdradzę wam , że zaraz przychodzi do nas Straż Miejska z pokazem psów :-) Z tego też będą fotki :-)

Posted

Enia i Olga - juz sie robi :-)

Mnie sie wydaje ze na zachodzie Polski schroniska sa w zdecydowanie lepszym stanie, popatrzcie na Bydgoszcz:
http://web.mac.com/wientekm/iWeb/Hundens%20liv/Bydgoszcz.html

Mysle ze pani Iza Szolginia ktora zarzadza schroniskiem tez moglaby udzielic wielu cennych rad....

My fotografowalismy glownie psy w klatkach (z mysla ze moze znajdziemy chetnych do adopcji), ale oprocz klatek jest tam ogromny teren zielony, gdzie psy biegaja luzem. Maja na stale weterynarza, pare osob personelu, wszystkie psy sa sterylizowane, tatuowane, wykarmione......

Posted

No wlasnie cioteczki, cel juz mamy (a ja myslalam,ze to tylko takie pobozne zyczenia)! Dlatego popieram podniesiony tu niedawno temat- zadnych inwestycji w prowizorki, MUSI sie z ta ziemia cos w koncu
wykroic:mad:

Aniu W - gratuluje dzieciaczkow :evil_lol:

Posted

Z tego co sie orientuje bydgoskie schronisko podchodzi pod OTOZ Animals, ale to wszystko jest zbudowane przez pania Ize, ona zdobywa fundusze (to co dostaja jest smieszne), mysle ze moglaby udzielic mnostwo cennych rad.....

Zreszta ten sam sposob myslenia ma kierowniczka schroniska w Lodzi - oni tez zdobywaja sponsorow, gmina nie daje prawie nic (w porownaniu z potrzebami).
I schronisko tez jest bardzo zadbane (choc starsze niz bydgoskie), z piekna kociarnia - choc nie maja terenow zielonych, a tylko klatki.

Mysle ze glowny sposob zdobywania pieniedzy to wlasnie sponsorzy - gminy nigdzie sie nie kwapia do placenia :-(

Wiem ze np w Bydgoszczy maja witualne adopcje - nie wiem na czym to dokladnie polega, ale domyslam sie ze na doplywie pieniedzy ;-)

Teraz z ciut innej beczki - jak wyglada sprawa bud? Z materacykow bylo ponad 1200zl, wiec powinno wystarczyc na 6 bud - zgadza sie? Kiedy one sie zaczna pojawiac? Mnie juz jedna znajoma pytala o cene budy, mam wrazenie ze zastanawia sie nad sfinansowaniem jednej, ale do tego musze im pokazac ze te budy zaczynaja sie pojawiac w schronisku......

Czy przyszly jeszcze jakies inne pieniadze na budy? Bo sie pogubilam.....

Posted

Osiołku, co do bud - oprocz tego , ze zbieramy materialy na budy "wlasnym sumptem", ktore dowiezione zostana do Wegrowa - to planujemy jeszcze taka mala akcje w ekskluzywnych 5 sklepach - i liczymy ze sie uzbiera pokazna kwota ( mam nadzieje,ze puszki stana juz w tym tygodniu) z przeznaczeniem wlasnie na BUDY.:razz:

Martwi mnie tylko, ze to wszystko tak wlecze sie w czasie, a w nocy juz temperatura dochodzi do 0 C :shake:

A tak realnie - kto wie ile bud jest potrzebnych od zaraz?

Posted

Moska, problem w tym ze za ponad 1200zl z materacykow (te pieniadze juz sa) mialy byc zamowione budy - i nie wlasnym sumptem, a u stolarza.
To te budy musze pokazac tutaj, zeby miec szanse na dalsze pieniadze.....

Jezeli stolarz ma tak duzo roboty ze sie nie wyrabia, to moze poszukac mozliwosci gdzie indziej?
Rozmawialam z wytworca bud dla lodzkiego schroniska, licza sobie po 200zl (ale budy nie sa ocieplane), robia szybko, transport kosztowalby ok 500zl, jesli tych bud bedzie sporo to moze jest to jakas alternatywa?

Natomiast jesli chodzi o potrzebna ilosc - to zdaje mi sie ze jest ok 140 psow, nie wiem czy ktorakolwiek buda jest w dobrym stanie, zrobilismy zreszta zdjecia wszystkim psom i ich domkom ;-)
http://web.mac.com/wientekm/iWeb/Hundens%20liv/98A151DF-CE51-4EA9-8E6D-421B5CA38220.html
obejrzyj sama ile bud nadaje sie do wymiany (ja bym zgadla ze ponad setka, ale nie liczylam)

Posted

Po dniu dzisiejszym na koncie mamy ( razem) 510 zł !!!:lol:
Losy ida jak świerze bułeczki ..albo i lepiej . Dzieciaki kupują po 5 - 8 losów.
Zostały mi jeszcze jakieś ale nie ma ich chyba wiecej niż 10...Sprzedanych 255 losów
TERAZ DRAMATYCZNY APEL!
BARDZO PROSZĘ, JEŻELI KTOŚ MA W DOMU JESZCZE MASKOTKI LUB INNE CUDA DLA DIECI Z PODSTAWÓWKI TO PRZYJMĘ KAŻDĄ ILOŚĆ !!!

Dzieciaki bardzo się nakręciły i szkoda by było aby ten zapał się wypalił...
Nie wiem czy udałoby się zebrać drugie tyle ale ze 200 złotych na pewno
JEŻELI KTOŚ MÓGŁBY PRZEKAZAĆ MI TE FANTY TO BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNA !
Dzisiaj jadę jeszcze do bei po kilka misiów ale to trochę mało...

Posted

Ja tez czytalam, pierwsza miala byc w schronisku w zeszla sobote (z tego co "stalo" w watku).
Ponawiam pytanie - czy sa jeszcze jakies pieniadze na budy, oprocz tych 1200zl? Od xxx52? Bo ja tez czuje ze zima za pasem, a w tym tempie jest ryzyko ze psiaki zdaza wymarznac (to nie jest Bron Boze krytyka do nikogo!!!!!! Tylko troska).
Moge dac namiary na tego wytworce spod Lodzi.....
Nawet sama moge do niego zadzwonic....

Posted

Olga pilotuje sprawę bud i ona zamawiała u stolarza, on w zeszłą sobote sie żenił czy coś..........:evil_lol:mam nadzieje,że budy na tym nie ucierpią........bądźmy dobrej myśli.:p

Posted

enia napisał(a):
...on w zeszłą sobote sie żenił czy coś..........:evil_lol:mam nadzieje,że budy na tym nie ucierpią........bądźmy dobrej myśli.:p

No to... po chłopie :evil_lol:.

Posted

Zadzwoni ktos? Bo mysle ze trzeba sprawe popchnac, z drugiej strony niedobrze zeby jedynym zajeciem stolarza przez najblizsze pare dni bylo odpowiadanie na pytania kolejnych zainteresowanych ;-)

Marzenko, ja gwoli scislosci - z materacykowych pieniedzy bylo zamowionych 5 bud po 200zl, dlaczego nie 6? Wiesz cos na ten temat?

Posted

Ok. zadzwoniłam czyli wchodzę w parade Oli, pan stolarz mówi , że zamówionych jest 6 bud które sie robią i jeszcze góra z tydzień sie zejdzie.
Czyli musimy liczyć pewnie 2 tygodnie.:roll: Powiedzialam , że zimno juz psy marzną a my sie martwimy czy robota idzie.Obiecał dzwonić i zdawać relacje .
Ola kto miał zawieść stolarzowi palety i styropian? bo on mówi ze czeka na to .......

Posted

enia napisał(a):
Ola kto miał zawieść stolarzowi palety i styropian? bo on mówi ze czeka na to .......

pan stolarz zaraz wyprowadzi mnie z równowagi - po pierwsze - podczas zamawiania bud powiedziałam mu, że styropian jest w schronisku i stolarz powiedział, że sam po niego pojedzie (przy rozmowie byli: mój TZ, Folen, Umka i Tomek) po drugie - jak byłam z Anią W w schronisku to wybierałam sie do stolarza aby sprawdzić postep prac...niestety nie mógł mnie przyjać, bo żenił się czy cóś....rozmawiałam z nim przez telefon i powiedziałam, że wszystko czeka na niego w schronisku. powiedział, że nie ma sprawy.
poprosiłam Tomka aby jeszcze w wolnej chwili poszedł do stolarza i mu o tym przypomniał. Tomek powiedział mi, że z nim rozmawiał i ze stolarz wszystko wie!!!
ale mysle, że nic nie stoi na przeszkodzie abyśmy w sobote przeprowadzili małą kontrolę z postepu prac!!!

Posted

Aniu - dostałam dzis takiego maila:
Witam..

Chcialam zapytac czy loteria aktualna ...? Mialam wyslac do was do
Warszawy te fanty dwa tyg temu ale wypadl mi pilny wyjazd..Uzbieralam ich
ze 30 ! Moge je wyslac priorytetem jutro z samego rana wiec na Czwartek
popoludniu lub piatek beda tylko czy to nie bedzie za późno ? Bardzo
proszew o odpowiedz . Októrej macie ta loterię zeby tylko ta paczka
zdążyła dojśc??/ Czekam na odp...

odpisałam Pani aby jak najszybciej wysłała paczkę. Może dojdzie!!!
A jak nie to tak jak pisałas - poczeka do loterii wiosennej.