Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 812
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Greta robi postępy, już bierze smaczki w postaci porówek ale szuka w nich "nadzienia". Próbowałem dawać jej pastylki w parówce ale małpiszon tak cedzi zębami że tabletki wypluwa a parówke zjada, cfaniara :lol:. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, w ogóle nie ciągnie i nie szarpie. Smycz wisi luźno a Greta człapie obok lewej nogi. Muszę ją zachecac że by zrobiła swoje potrzeby. Idź zrób siku, idź zrób kupsko, wtedy odchodzi od nogi i robi. Zaczęła interesować się psimi zapachami ale tylko wtedy kiedy powiem jej zeby odeszła od nogi. Ktoś zadał sobie dużo trudu żeby ją tego nauczyć. W domu znalazła sobie miejsce pod balkonem i w zasadzie leży tam całymi dniami. Trzeba ją prosić żeby poszła na spacer. Już nie ukrywa sie tak z jedzeniem. Zjada jak tylko postawię przy niej miskę. Jest bardzo cierpliwa, dzielnie znosi rozczesywanie kołtunów i czesanie, chociaż wolała by żebym dał jej spokój. Chętnie sie przytula tylko trzeba ją do tego zaprosić. Generalnie psa nie ma w domu, leży sobie w swoim kącie i udaje że jej nie ma.

Posted

I właśnie ten widok najbardziej mnie poraził-wielki,budzący swoim wyglądem respekt pies, drżący ze strachu , skulony i taki biedny w tym swoim przerażeniu...:(

Czy będą jakieś zdjęcia suczynki...?Proszę...:)

Posted

andegawenka napisał(a):
Cedzić to one potrafią , musiałam do garła po łokcie pchać tabletki:roll:;) no ale to garło boksera a nie beniusia, kapkę mniejsze:evil_lol:

To u benka będzie łatwiej i głębiej ;)
Zapisuję się na wątek.

Posted

Gretka zdrowieje, ale tak naprawdę pomoże jej operacja uszu. Dzisiaj było wielkie czyszczenie uszu, sunia zniosła to bardzo dzielnie. Już nie sączy się ropa z ucha, ale ból i swiąd dalej jej przeszkadza. Dzis na chwilę wyszła ze swojego azylu pod balkonem i poleżała w duzym pokoju z innymi psami, ale bardzo krótko. Potem poszła znów do siebie. Zdjęcia spróbuje zrobić jutro na spacerze.

Posted

Stan finansów Grety uzupełniam na bieżąco w drugim poście. Zaglądajcie tam i mnie kontrolujcie! To mój debiut,jeśli chodzi o zbieranie funduszy na psiaka,więc boję się ,czy czegoś nie schrzanię!!!