Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lucySxy napisał(a):
To moze ja kupie ta Josere lamb &rice ,posle do schroniska i jak Kreska jej nie polubi... to zostanie w schronie a jej kupi sie inna.To jest naprawde przyzwoita karma ,teraz odchowuje na niej szczeniaczka tego z kaleka łapka(Josera Kids)i jest rewelacyjna.

Pomysł całkiem dobry...ale mnie nie tyle chodziło o polubi,lecz bardziej o reakcje typu... koopki.Mela przeleciała kilka karm nim się uastabilizowała...a Dimka teraz na jednej ładnie sie unormował,a następna wywołała sensacje.Polubi nie polubi...na to są sposoby,ale na żołądkowo/jelitowe nietolerancje już niestety nie.I bardziej własnie o tym myślałam.
Ale pomysł dobry...jak nie będzie problemów, to będzie wiadomo,że mozna tę jej serwować...

• Replies 812
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Pomysł całkiem dobry...ale mnie nie tyle chodziło o polubi,lecz bardziej o reakcje typu... koopki.Mela przeleciała kilka karm nim się uastabilizowała...a Dimka teraz na jednej ładnie sie unormował,a następna wywołała sensacje.Polubi nie polubi...na to są sposoby,ale na żołądkowo/jelitowe nietolerancje już niestety nie.I bardziej własnie o tym myślałam.
Ale pomysł dobry...jak nie będzie problemów, to będzie wiadomo,że mozna tę jej serwować...

Wiem co mialas na mysli...ze Ci chodzilo o osobnicza nietolerancje na karme ...a tego Crooka nigdzie nie znalazlam , nie wiem co to za diabel..
A jezeli chodzi o mnie to jak cos kosztuje za 20 kg /75 zl to to omijam..i reki do tego nie przykladam.

Posted

[quote name='lucySxy']Wiem co mialas na mysli...ze Ci chodzilo o osobnicza nietolerancje na karme ...a tego Crooka nigdzie nie znalazlam , nie wiem co to za diabel..
A jezeli chodzi o mnie to jak cos kosztuje za 20 kg /75 zl to to omijam..i reki do tego nie przykladam.

to sprawdzona karma - taka cena bo kupiona hurtowo ... Qeram już o niej wie i z tego co zrozumiałam jest na tą karmę bardzo chętny ...

jest tutaj :
http://allegro.pl/listing.php/search?string=arion+bravo+croc+20kg&from_showcat=1&category=90061&from_showcat=1&sg=0&order=p

normalna cena to ok 100 zł

Posted

Wszystko ładnie-pięknie, ale spotkałem się z karma dobra po rewelacyjnej cenie tylko termin ważnosci upłynął pół roku wczesniej. Nie mówie ze tak jest w tym przypadku, ale warto sprawdzić.

Posted

zaraz się wypytam jaki termin przydatności ...
ale na pewno dobry...

w takich hurtowych ilościach to ja się nie dziwię że tak tanio - w dodatku bez marży sklepowej ...

Posted

proszę bardzo:

[quote name='jamor']marzec 2012. Chwila strachu. ja zatrzymałem Tira do kontroli a reszte juz załatwił Tuptuś. jak za tanio to moge podniesc cene, zaden problem

Tuptuś to ten na workach ;))
[SIZE="1"](zaadoptowany przez Jamora kilka dni temu ;) )

Posted

Ale tu się dzieje! :) Dzisiaj mam bardzo mało czasu ,ale jutro nadrobię wszelkie dogomaniackie zaległości:). Pozdrawiam cieplutko odwiedzających Kreskę.Jutro suńka idzie pod nóż-wiem,że będzie dobrze,ale stresik przeżywam...W niedzielę pewnie pojadę do schronu,żeby odwiedzić obie rekonwalescentki- Kreskę i Lady.:)

Posted

Trzymam kciuki za dziewczyny.

Co do karmy. Jestem daleka od morzenia psów głodem, oraz od trucia ich. Niemniej jednak, zawsze wybiorę tańszą karmę, jeśli, gdzieś tam, w niedalekiej przyszłości wisi widmo badań i ew. konsultacji lekarskich. Z doświadczenia wiem, że pies, który błąka się jest do sprawdzenia u weterynarza-ZAWSZE. U nas w Warszawie nie jest to tanie.
Nie postuluję, żeby psa skarmiać chlebem okraszonym smalcem...Ale, jeżeli brak jest środków na karmę z wyższej półki, to lepiej kupić karmę tańszą. Dla psa, który błąkał się, jadł śmieci, karma "gorsza" vide 80 pln za 20 kg będzie i tak lepsza. Nazbieramy deklaracji-można nam zakupić karmę najdroższą. Teraz priorytetem jest, żeby pies wyszedł ze schroniska, żeby go obejrzeć i ewentualnie zsocjalizować.

Posted

[quote name='Malwi']
Napisał jamor
marzec 2012. Chwila strachu. ja zatrzymałem Tira do kontroli a reszte juz załatwił Tuptuś. jak za tanio to moge podniesc cene, zaden problem-

A mnie zainteresowal ten tekst-od razu uprzedzam ,ze nie znam sprawy ,wiec moze mi ktos to wyjasni...

A karma jest naprawde taka sobie , przeczytajcie ten sklad....

Posted

Nie róbmy problemu z karmy Jamora. Chodziło mi o to że są "obrotni" ludzie, którzy w sobie tylko wiadomy sposób załatwiaja karmę która miała iść do utylizacji z powodu przeterminowania i sprzedaja ja prywatnym osobom i organizacjom za "atrakcyjną cenę". jestem na tym punkcie uczulony bo spotałem sie już z taką karmą. Dużo osób nie zwraca uwagi na termin ważnosci i daja sie nabierać.

Posted

[quote name='lucySxy'][quote name='Malwi']
proszę bardzo:

[quote name='jamor']marzec 2012. Chwila strachu. ja zatrzymałem Tira do kontroli a reszte juz załatwił Tuptuś. jak za tanio to moge podniesc cene, zaden problem

A mnie zainteresowal ten tekst-od razu uprzedzam ,ze nie znam sprawy ,wiec moze mi ktos to wyjasni...

A karma jest naprawde taka sobie , przeczytajcie ten sklad....

zapraszam na wątek Jamora:
http://www.dogomania.pl/threads/138231-Hotel-dla-psów-JAMOR?p=15473910#post15473910

lucy - jeśli masz jakieś wątpliwości - proszę znajdź lapszą karmę za równie atrakcyjną cenę.

ta karma ma bardzo podobnyskład co Josera którą polecałaś kilka stron temu ... :roll:

Posted

Dajmy spokój takim przepychankom. Napadł jamor na TIR-a razem z Tuptusiem? No cóż, każdy z nas ma swoje hobby;) Fajnie, że po atrakcyjnej cenie chce odsprzedać łup.

A tak na serio. Najważniejsze jest to, jak Kreska zniesie zabieg sterylizacji, podróż do Warszawy i jak szybko trafi na dobry dom.

Posted

elmira napisał(a):
A tak na serio. Najważniejsze jest to, jak Kreska zniesie zabieg sterylizacji, podróż do Warszawy i jak szybko trafi na dobry dom.

Moja pierwsza tymczasowiczka Daisy była u mnie pół roku, ale była schorowana i dużo czasu zajęło mi jej leczenie. Druga Tara poszła w trzy tygodnie, zaraz po sterylizacji. Trzecia Berta była u mnie niecałe dwa i pół miesiąca. Wszystkie poszły do wspaniałych domów, siedzą z ludźmi w mieszkaniach i śpią na kanapach.
To chyba nie taki zły wynik.
Kreska już chyba po sterylizacji, miała miec robiona rano.

Posted

No i Kreska już po sterylce...:) Zabieg zniosła bez komplikacji,teraz-już od pewnego czasu przytomna- "dochodzi do siebie"... Jest zdrowa,w ciąży nie była (przynajmniej ostatnio...;))

Wszelkie deklaracje dla Niuni wrzucam do drugiego postu,niechby tylko były...

Kreska jest-co paradoksalne-w strasznie trudnej sytuacji - młoda,zdrowa,śliczna,z dt,niedługo pewnie do adopcji...Niewiele serc poruszy.:(
Dogomaniacy mają mnóstwo psiaków,którym spieszą z pomocą-chorych,zagłodzonych,w schronach-umieralniach,bestialsko traktowanych przez ludzi,po wypadkach,starych...Boję się,że Kreseczka stoi na straconej pozycji,bo zawsze przegra w walce o deklaracje z psiakiem,który nie miał tyle szczęścia,co ona. Będę szukać pomocy dla niej również poza Dogomanią...

Posted

jostel5 napisał(a):

Kreska jest-co paradoksalne-w strasznie trudnej sytuacji - młoda,zdrowa,śliczna,z dt,niedługo pewnie do adopcji...Niewiele serc poruszy.:(
Dogomaniacy mają mnóstwo psiaków,którym spieszą z pomocą-chorych,zagłodzonych,w schronach-umieralniach,bestialsko traktowanych przez ludzi,po wypadkach,starych...Boję się,że Kreseczka stoi na straconej pozycji,bo zawsze przegra w walce o deklaracje z psiakiem,który nie miał tyle szczęścia,co ona. Będę szukać pomocy dla niej również poza Dogomanią...

Nie bedzie tak źle, tez bedę szukał sponsorów dla Kreski po za dogo. Każdy w swoich kontaktach ma duzo znajomych. Wystarczy napisać dobry tekst i wysłac do wszystkich znajomych z prośba o pomoc i przesłanie dalej. W ten sposób uzbierałem kaskę na operację oczu Daisy i sterylizację. Trzeba coś robic i kaska się uzbiera. trzeba byc dobrej mysli i nie poddawać się.