Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Shania']... ale proszę, bądź w odwodzie, bo gdyby zabrakło kasy (w co nie wierzę!) to żeby suczynka nie wylądowała w jakimś niefajnym miejscu.[/QUOTE]
Ewanka nie wyląduje...pisałam już, boshe czy czytasz co ja napisałam???
Nigdzie nie wyląduje, tym bardziej, że są wpływy więc będzie dobrze...pisałam też , że ostatecznie wzięłabym ją do siebie więc nie ma co pisać[/QUOTE]

Shania bez nerwa kochana :cool3:
Podjęłaś dobrą decyzję i sytuacja dobrze się rozwija :multi:
Ruszamy z bazarkami z góry prosimy o rozsyłanie :loveu:
My po prostu zapobiegliwe ludziki jesteśmy :razz:

• Replies 990
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Shania']... ale proszę, bądź w odwodzie, bo gdyby zabrakło kasy (w co nie wierzę!) to żeby suczynka nie wylądowała w jakimś niefajnym miejscu.[/QUOTE]
Ewanka nie wyląduje...pisałam już, boshe czy czytasz co ja napisałam???
Nigdzie nie wyląduje, tym bardziej, że są wpływy więc będzie dobrze...pisałam też , że ostatecznie wzięłabym ją do siebie więc nie ma co pisać[/QUOTE]

[quote name='ewa36']Nie ma sprawy.
U mnie nie ma wirusówek ani żadnych innych gronkowców itp to ważne w jej stanie.[/QUOTE]

Ciotki, strasznie się boję o małą i jak przeczytałam, że nie jest do końca bezpieczna ...... to napisałam, to co napisałam.

Teraz już wierzę, że nic złego ją nie spotka, bo przeżyła już dość w swoim krótkim życiu ... teraz więcej ciotek się uaktywniło i o to w sumie chodzi... im więcej osob będzie się czuło odpowiedzialnych za suczynkę, tym jest bezpieczniejsza !!!

Posted

Ewanka nie masz czego....jeszcze żaden zwierzak spod skrzydeł Shaniowych źle nie skończył....a tu skrzydełka do tego wielu jeszcze innych gołąbków więc spokojnie:)

Posted

A jeszcze może wyjaśnie, coby jasne było o co chodziło....sunia będzie miała adopcję przez schronisko, ponieważ łatwiej będzie monitorować domek nowy...a schronisko byłoby w sytuacji...zero środków, zero dt...czyli rzeczywiście schron bądz ulica...i uważam, że to byłaby słuszna decyzja
CZY TERAZ JUŻ WSZYSTKO JASNE????

Posted

Jeśli chodzi o mnie to Aza może u mnie przebywać tak długo jak będzie potrzeba. Co do tych zmian na pyszczku to to oglądał wet na razie nie robił zeskrobiny bo to może być chwilowe np na skutek wygodzenia. Aza tego nie trze ani ją to nie swędzi więc mam nadzieję, że się samo wygoi. Nie wiem ile Aza teraz waży ale po po tym co je musiała już przytyć :-) Zresztą głaskanie jej nie jest już tak nieprzyjemne, co prawda ciągle czuć jej kosteczki ale jakby mniej. Aza je cztery razy dziennie ale małe porcje. Kupiłam jej specjalną karmę wysokooenrgetyczną, a wieczorem dostaje gotowane jedzenie tylko zamiast ryżu dostaje makaron dla psów plus mięsko z warzywami. Andzia ta pani z Myszkowa jest? To byłoby super bo to bardzo blisko mnie, ale jeszcze raz do was apeluję nie wydawajcie jej bez sterylki. Do dzisiaj pamiętam sytuację gdzie wydano psa ze schronu, tez ON pani bardzo fajna nie było problemu ze sterylizacją, dostała kupon, miała iść. Potem przypadkowo spotkałam ją u weta przyszła na zastrzyk hormonalny bo ona nie będzie suni kroić i nie była już miła. A ja mogłam sobie tylko pogadać. Myślę, że na sterylizację nie będzie trzeba czekać kilku miesięcy. Ona bardzo szybko nabiera sił. Zaczęła już biegać i pomału zaczyna pilnowac swojego terenu, nie jest już taka bezwolna i przybita. Myślę, że w połowie przyszłego tygodnia będzie można ją już zaszczepić. ja osobiście wolałabym ją najpierw zaszczepić na wirusówki a dopiero potem na wściekliznę. Myślę, że jak tak to by wszystko dalej dobrze szło to w połowie listopada można by ją wysterylizować. Niestety wiąże się to z tym, ze sunia musiałaby być kolejny miesiąc w hoteliku a to wiąże się z kosztami.

Posted

Dobrze, że te zmiany na pyszczku na razie nie wyglądają na nic poważnego.

Co do sterylizacji - popieram w 100 procentach.
Szczególnie, że Aza jest BARDZO w typie DON-a.

Posted

Ula wszyscy widzimy poprawę u Azuni, szczepienia i sterylkę zrobimy w takiej kolejności jak zaleci weterynarz i w takim czasie. Liczymy się z tym, ze sunia bedzie u Ciebie dłużej niż jeden miesiąc.
Bez sterylki nie będzie wydana, nikt z nas się na to nie zgodzi:mad:

Aza ma coraz większe wsparcie więc nie martw się o środki na jej utrzymanie, będzie dobrze:lol:

Posted

Dzięki Ula:)
Sunia nie zostanie wydana na pewno bez sterylki..
Ula a kiedy te szczepienia mogłyby być zrobione??Na wirusówki?
Mogę przelac pieniążki na nie, więc nie ma problemu.
Cieszę się, że niunia szybko dochodzi do siebie....jaka ona piękna jest:loveu::loveu::loveu:
Znajdziemy jej kochający domek:)Ja też myślę, że szybko dojdzie do siebie, i sterylka będzie możliwa.Ona ma straszną wolę życia w sobie:)I dzięki Ula za jedzonko....może i mnie podtuczysz troszkę, ostatnio schudłam z 10 kg:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Shania']Dzięki Ula:)
Sunia nie zostanie wydana na pewno bez sterylki..
Ula a kiedy te szczepienia mogłyby być zrobione??Na wirusówki?
Mogę przelac pieniążki na nie, więc nie ma problemu.
Cieszę się, że niunia szybko dochodzi do siebie....jaka ona piękna jest:loveu::loveu::loveu:
Znajdziemy jej kochający domek:)Ja też myślę, że szybko dojdzie do siebie, i sterylka będzie możliwa.Ona ma straszną wolę życia w sobie:)I dzięki Ula za jedzonko....może i mnie podtuczysz troszkę, ostatnio schudłam z 10 kg:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

O żesz Ty :)
Ja też bym chciała już pięc styka :cool3:

Posted

Co żesz Ty:evil_lol::evil_lol:ja jak żyję w stresie to od razu leci jak z góry na dół:)14-17 kilo tak przez miesiąc chudnę:)potem chwilowo nadrabiam, ale nie ma czego zazdrościć, jestem praktycznie na kromce chleba dziennie i nie dosypiam, więc zdrowie pada
Chcę 10 kilo więcej i jeść:shake::shake::shake:

Posted

Ale mniejsza o mnie...cały czas mam zapewnienie o datkach:)na Azę,,..cudownie:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
bardzo dziękujemy
Ula te szczepienia to pewne???
Chciałabym coś wpłacić już
Konto będę miała za pełne:eviltong::eviltong::eviltong:
Se wezmę i w końcu na urlop pojadę, bo od kilku lat nie miałam:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Mam pierwsze zapytanie o Azunię;)
Wklejam maila:

Witam
jestem zainteresowana adopcją Azy. Mam kilka pytań po pierwsze czy została przebadana, czy ma zdrowe nerki (pytam ponieważ miałam DOKŁADNIE taką samą suczką która zmarła na niewydolność nerek wiem że to pytanie może się wydawać dziwne ale mam traumę). Jak ona reaguje na koty (mam dwa)? Czy toleruje psy, czy ma skłonności dominacyjne? Czy nie jest zbyt rozszczekana i czy nie niszczy wszystkiego w domu? Na koniec kiedy można po nią przyjechać??
pozdrawiam Magda

Maila przesyłam Ci Shania na PM.
Tylko jedna moja uwaga - jeżeli zdecydowałyście wydać Azę po sterylce to nie wiem czy ogłoszenia teraz mają sens... bo ludzie poczekają 2 tygodnie, miesiąc może... ale 2 miesiące to trochę czarno to widzę - obym się myliła.

Posted

Zofija:Rose::Rose::modla::modla:serdecznie dziękuję
Anett daj mi numer ich fona musze z nimi porozmawiać, ale niech dzwonią ok.13:evil_lol::evil_lol::evil_lol:teraz tylko ze dwie godziny snu załapię..mam jakiś tydzień pracowity, ale jakby chcieli niech i tak dzwonią...wszystko od Azuni mnie obudzi:loveu::loveu::loveu:albo daj im mój nr

Posted

[quote name='Shania']Zofija:Rose::Rose::modla::modla:serdecznie dziękuję
Anett daj mi numer ich fona musze z nimi porozmawiać, ale niech dzwonią ok.13:evil_lol::evil_lol::evil_lol:teraz tylko ze dwie godziny snu załapię..mam jakiś tydzień pracowity, ale jakby chcieli niech i tak dzwonią...wszystko od Azuni mnie obudzi:loveu::loveu::loveu:albo daj im mój nr[/QUOTE]

Hmm, nie wiem,czy nie za wczesnie ją ogłaszacie ... to naprawdę zabiedzona psina i musi dojśc do siebie, podwoić wagę, no i sterylka też osłabia, to poważna operacja, narkoza ... pies musi być w formie.

Shaniu, czy ja dobrze czytam ... dopiero teraz się kładziesz (???)

... śpij dziewczyno więcej, bo się wykończysz i te skoki wagi, to zdrowe nie jest, pilnuj się i dbaj o swoje zdrówko :)

Posted

[quote name='Shania']Co żesz Ty:evil_lol::evil_lol:ja jak żyję w stresie to od razu leci jak z góry na dół:)14-17 kilo tak przez miesiąc chudnę:)potem chwilowo nadrabiam, ale nie ma czego zazdrościć, jestem praktycznie na kromce chleba dziennie i nie dosypiam, więc zdrowie pada
Chcę 10 kilo więcej i jeść:shake::shake::shake:[/QUOTE]

Matko Shania .........
Przerażenie .....
Malutkiej oczywiście nie zostawimy ja będę dorzucać jednorazowo nazbiera się

Posted

Aza zaczęła ze mną rozmawiać :-) szczególnie wtedy gdy przygotowuję jej posiłek, skomli, szczeka, powarkuje ale nie tak z agresją tylko raczej: Pospiesz się babo mnie tu kiszki marsza grają a ty się guzdrzesz.:-) Dzisiaj wieczorem ją wykąpię.
Co do szczepień u nas koszty wyglądają tak: 50zł wirusówki, 20 zł wścieklizna, odrobaczenie 5 zł tabletka, jest taki preparat Advokat?(chyba tak się nazywał) który działa na wszystkie pasożyty zewnętrzne i wewnętrzne, niestety jest drogi nie pamiętam ile, może ktoś wie? Ale jest bardzo skuteczny, może mając na uwadze stan skóry Azy zaaplikować jej go profilaktycznie? Co tym myślicie?

Posted

Ula daj na pw nr konta...przeleję
Tak kładłam sie jak pisałam, niestety tak mam , że troszkę stresa...to od razu nie jem i zrzucam nie kilka kilo ale kilkanaście...pracuję dośc długo ...casem po kilkanaście godzin...zresztą wiecie jak to jest...a jeśc nie mogę jakoś:shake::shake::shake:
Ale my tu a Azie a nie o mnie
Ja nie jestem do adopcji:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
A ogłoszenia uważam, nie za wczesnie..jak ktoś poczega nawet 2 miesiące, znaczy, że mu zależy...nie sądzicie????
Jadę zaraz myć auto, bo strasznie wygląda:shake::shake:

Posted

[quote name='Shania']........
Anett daj mi numer ich fona musze z nimi porozmawiać, ale niech dzwonią ok.13:evil_lol::evil_lol::evil_lol:teraz tylko ze dwie godziny snu załapię..mam jakiś tydzień pracowity, ale jakby chcieli niech i tak dzwonią...wszystko od Azuni mnie obudzi:loveu::loveu::loveu:albo daj im mój nr[/QUOTE]

Shania dałam Ci ich adres mailowy, nr tel nie mam, napisz do ludzi, podaj swój nr tel i poproś o kontakt.

Posted

Shania nie mogę wysłać do Ciebie wiadomości bo chyba masz przepełnioną skrzynkę. Ja najpierw zaszczepię ja na wirusówki. Co myślicie o tym leku advokat? Kupić jej?

Posted

[quote name='ULKA12']Shania nie mogę wysłać do Ciebie wiadomości bo chyba masz przepełnioną skrzynkę. Ja najpierw zaszczepię ja na wirusówki. Co myślicie o tym leku advokat? Kupić jej?[/QUOTE]

Advokat jest bardzo dobry, mój stary zaufany wet bardzo go poleca ... ale chyba bardzo drogi, niech decydują ci, co finansują suczkę.