Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 558
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pinkmoon napisał(a):
Z każdą chwilą coraz lepiej :) :) :)

Ale ten tymczas w Szczecinie to już tymczas aż do znalezienia ds, czy na przetrzymanie zanim będzie miejsce w Szczecinku?

Na przetrzymanie - Malwinka może być w DT tydzień, do czasu gdy Bentleya, innego asta ze szczecińskiego schroniska, który trafił tam już po raz drugi, wychudzony i zmaltretowany :(

Szukamy transportu do Szczecinka, może ktoś się zlituje i pomoże? :(

Posted

Kopiuję posty Agaty z niebieskiego forum, dzięki której Malwinka została zdiagnozowana :loveu:

"agata_k" napisał(a):
Malwinka jest przewspaniala i kochana ... az serce boli na widok jej ciepienia. Wczoraj jak poszlismy do jej boksu, to pomimo chorych łapek szybciutko wstala i "zaciagajac" praktycznie lapkami doskoczyla do nas, strasznie radosna, dawala buziaki, chciala sie przytulac. Jednym slowem cukiereczek. jak ja wynosilam z boksu (wolalam zeby nie probowala chodzic sama), to tak sie rwala zeby jak najszybciej wyjsc za brame schroniska, ze w pewnym momencie myslalam ze mi zeskoczy i pobiegnie :) w drodze do weta bardzo grzeczna, zreszta u niego tez. tak jak juz Agnieszka z TOZu pisala, wet powiedzial ze to wynik niedozywienia w bardzo mlodziutkim wieku i jesli jak najszybciej zaczniemy zastrzyki z mega dawka witamin, to bedzie dobrze. pierwsze efekty beda widoczne po ok 10 dniach, ale tez nie mozna oczekiwac ze za ten czas suczka bedzie hasac po polach ;)
wet zalecił:
Caniviton
Komplet witamin B (głównie B1 i B12)
Witamina D3
Nivalin
przy czym witamina D3 to krople, ktore trzeba do pyszczka podawac, Caniviton to preparat, ktory sie do jedzenia dodaje a reszta to zastrzyki. Dokladnych cen nie zdazylam wczoraj sprawdzic, ale wiem ze Caniviton kosztuje 70 zł, Nivalin ok. 60 zł (tak wet mowil). Ja kiedys mojemy Kazkowi kupilam Caniviton, ale burżuazja jesc nie chciala z dodatkiem tego wiec mam cala puszke, która przekazuje Malwince. Wet wypisal mi od razu recepte na zastrzyki i krople, wiec bedziemy wykupywac jak niunka bedzie Toz'owa :) jesli jeszcze chodzi o zastrzyki, to sa one bardzo bolesne ponoc, wiec teraz zostaje kwestia tego czy bedzie mozna zabierac sunie do weta zey je robil, bo on od razu da znieczulajacy, za ktory powiedzial ze nie bedzie bral kasy, a w schronie podejrzewam malo kogo by obchodzilo ze moze ja bolec :/

a tak na marginesie to zamurowalo mnie jak sie dowiedzialam ze ona ma 10 m-cy :shock: jeszcze dzis podjade do tego weta i poprosze o diagnoze na pismie. a teraz ubieram sie i jade do Malwinki i Marty :)

P.s. aparat byl z nami, ale bylysmy tak zaabsorbowane Malwinka ze zapomnialysmy porobic fotki ... :?

"agata_k" napisał(a):
Malwinka juz w DT :) w samochodzie juz zaczynala odsypiac stresy schronu ale raczej szybko dojdzie do siebie, jest zywiolowa i pelna checi zycia :) u weta dostala wszystkie zastrzyki a nawet gratisowe (przeciw chorobom gornych drog oddechowych, bo kaszelek ma) ;) pan dr tez ja osluchal ale powiedzial ze nic sie nie dzieje. w poniedzialek wet powiedzial ze zadzwoni do royala czy nie mieliby dla niego jakiejs karmy gdzie sie termin konczy, za ktora koszta byly by o wiele mniejsze :) teraz tymczasowa cioteczka bedzie z Malwinka chodzic codziennie na bomby witaminowe do dr :) Malwinka skradła mi serce :) baaardzo mocno trzymam kciuki za dzielna dziewczynke :*

Posted

Jestem i ja, padnieta ale przeszczesliwa :)

Malwinka uradzila sie normalnie pod szczesliwa gwiazda :) To jest prawie niewykonalne, zeby uzgodnic cos z kierowniczka schoroniska w weekend, a jednak sie udalo :multi: Po naszym telefonie, osobiscie zadzwonila do biura i kazala wydac nam Malwinke. Niunia dostala czipa i szczepienia, zostala spryskana preparatem na pchly, bo normalnie zywcem ja zjadaja, po czym zalegla na tylnej kanapie samochodu Agatki. Odwiedzilysmy TOZ - gdzie sunia zostala wymiziana i peknie podziekowala Julce za wyciagniecie ze schronu, apteke - gdzie kupilam malenkiej zastrzyki i kropelki, a ana koniec dr. Zawodnego, ktory bardzo sie ucieszyl z faktu zmiany sytuacji prawnej malenkiej, osluchal, podal zastryzki, wymizial iumowil sie z Adriana na poniedzialek. Zapyta tez przedstawiciela Royala czy nie ma jakis extrasuw dla Malwinki :)

Ktos pytal, kim jest DT. Jest to para mlodych ludzi, ktorzy rok czasu zajmowali sie bardzo trudnym astowym mlodzikiem. Duzo z niem przeszli, bardzo nad nim pracowali i po roku, psiasko znalazlo dom z dziecmi, gdzie zachowuje sie nienagannie :) Malenka nie mogla trafic lepiej :multi:

I wiecie co? Zapomnialysmy z tego wszystkiego o zdjeciach :placz: Adriana ma tylko kilka fotek z samochodu :oops:

PS Kaja, Agata, Adriana baaaaaaaaaaaaardzo dziekuje za dzisiejsza pomoc!!!!!!

Posted

Sama nie moge uwierzyc w dzisiejsze zdarzenia :) Pewnie dopiero jutro ochlone...

Aha doszly mnie wiadomosci, ze niestety trudno bedzie znalezc sprawce porzucenia Malwinki, bo od pol roku sunia przechodzila z lap do lap, bedac dla kazdego byla ciezarem :( Zamiast porzadnie ja odkarmic, zaczac witaminizowac, to kazdy sie jej pozbywal jak smiecia :(

Posted

mielew napisał(a):
Super wiadomości :multi:
Fajnie, że mała już wyszła ze schroniska .
Proszę o dane do przelewu .
Trzymaj się psiaku - będzie juz tylko lepiej !!!

Juz wysylam. Dziekujemy bardzo!! :kiss_2:

A ja mam wiesci od Adriany:
Przesłodka z niej istotka, zaraz ją obudzimy na kolacyjkę, bo śpi jak zabita, a po kolacyjce jeszcze kupka-siusiu dzisiaj jej daje luz, niech śpi, zdjęć tak nie cykam. jutro może się rozkręci troszkę. Ale pełni jesteśmy podziwu jak ona walczy i chce żyć normalnie

Jest fotka ale cos szwankuje fotozrzut i jej nie widac :(

Posted

Była kolacyjka, najpierw robiłam jej kuleczki z ryżyku, a później już podstawiłam jej miskę i sama jadła. Nie chcemy jej za dużo dawać na raz, ale widać, że ma apetyt. Na początku troszkę bała się miski z wodą, ale cierpliwie ją oswajaliśmy i pije już bez problemu Byliśmy na wieczornej kupce-siusiu, zrobiła bez problemu jak błyskawica. Nawet chciała troszkę pochodzić sama Jesteśmy pełni podziwu, jest niesamowicie dzielna i cudowna.
Teraz już chrapie smacznie, oczywiście brzuchem do góry

Posted

Do mnie to jeszcze nie dociera, to nieprawdopodobne, jak jej los się odmienił, w takim błyskawicznym tempie, szok!
Nie wiedziałam, że w Szczecinie tyle dobrych dusz jest :loveu:

Rozmawiałam z Danusią - jest chora, leży w łóżku, ale śledzi wątek aniołka na bieżąco - dzwoniła do mnie, by wyrazić swoją radość, że sunia już bezpieczna.
Szykuje dla niej specjalne miejsce, nie w "zwykłym" boksie - mała będzie miała wspaniałe warunki do dochodzenia do zdrowia. :multi:

Posted

Aha doszly mnie wiadomosci, ze niestety trudno bedzie znalezc sprawce porzucenia Malwinki, bo od pol roku sunia przechodzila z lap do lap, bedac dla kazdego byla ciezarem Zamiast porzadnie ja odkarmic, zaczac witaminizowac, to kazdy sie jej pozbywal jak smiecia

Marta, doczytałam Twój post - czy ktoś rozmawiał z facetem od ogłoszenia?

Posted

Więc gdyby się pani dyrektor zgodziła bo będę sie jutro pytać na zbieranie pieniędzy to na co ??? Na toz czy na szczecinek (wolała bym na toz :oops: )

JEST TEŻ COŚ TAKIEGO ŻE JAK KASZTANY ZACZNĄ SPADAĆ TO JEST FIRMA KTÓRA PŁACI ZA KASZTANY BO ROBIĄ Z NICH KLEJ A PIENIĄDZE PÓJDĄ NA PSY TO POMOŻECIE ZBIERAĆ CO NIE :diabloti::diabloti::diabloti: BO IM WIĘCEJ KASZTANÓW TYM WIĘCEJ $$ :p

Posted

kamilqax95x napisał(a):
Więc gdyby się pani dyrektor zgodziła bo będę sie jutro pytać na zbieranie pieniędzy to na co ??? Na toz czy na szczecinek (wolała bym na toz :oops: )

JEST TEŻ COŚ TAKIEGO ŻE JAK KASZTANY ZACZNĄ SPADAĆ TO JEST FIRMA KTÓRA PŁACI ZA KASZTANY BO ROBIĄ Z NICH KLEJ A PIENIĄDZE PÓJDĄ NA PSY TO POMOŻECIE ZBIERAĆ CO NIE :diabloti::diabloti::diabloti: BO IM WIĘCEJ KASZTANÓW TYM WIĘCEJ $$ :p

Skoro TOZ pomoze nam oplacic leczenie malenkie, to sadze ze spokojnie mozna bedzie na nich zrobic ta akcje w szkole. Ale nie ja jestem decyzyjna w tej sprawie, wiec trzeba by porozmawiac z TOZem :)

Ja moge pomoc w zbieraniu kasztanow :)