ageralion Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Kapsel napisał(a):Zdziałacie, zdziałacie, już teraz jestem pewna, że wszystko się uda! :kciuki::kciuki::kciuki: Najgorsze za Malwinką/Zuzią, teraz do przodu! Kochane szczecińskie dziewczyny :calus: Z takim dopingiem uda sie napewno :multi: Rozmawialam z bull-gang i mamy od niej 100zl jednorazowej deklaracji, jesli w nastepnych miesiacach bedzie w stanie, tez nam dorzuci grosik. Dziekujemy!! :kiss_2: Ciotki wspomozcie Malwinke:modla: Quote
ageralion Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 justysiek napisał(a):Starachowice;) No to ladny kawalek drogi od naszej wioski z tramwajami ;) Ale bede pamietala, ze czasem mozesz uzyczyc kawalek podlogi jakiemus fajnemu astowi :) Dziekuje :kiss_2: Quote
agnieszka32 Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Szczecinianka, byłoby super, gdyby udało się z allegro cegiełkowym i gdybyście pomogli w leczeniu małej. Dziękuję :) Rozmawiałam z Danusią, w razie czego allegro na jej stowarzyszenie można robić, z pewnością trochę kasy się uzbiera, bo nie wiemy, jak długie będzie niunię czekać leczenie. Ważne jest teraz, by ją ze schroniska wydali BEZ STERYLIZACJI, bo ona w takim stanie jej nie przeżyje, w tym brudzie i smrodzie.:angryy::angryy::angryy: Ageralion - Danusia mówiła, że skoro ona taka zabiedzona, to suchą karmę trzeba jej moczyć w wodzie, inaczej może mieć kłopoty. I sprawdźcie proszę, te miski - czy oni ją w tym schronie karmili, czy też skoro mieli ją za kilka dni uśpić, zdecydowali, że szkoda karmy marnować?:angryy: No i najważniejsze - transport!!! Nie mamy transportu, a sunię będzie można już chyba w środę zabierać. Quote
szczecinianka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Ważne jest teraz, by ją ze schroniska wydali BEZ STERYLIZACJI, bo ona w takim stanie jej nie przeżyje, w tym brudzie i smrodzie. Jutro postaramy się to załatwić Myślę, że sukę można będzie zabrać szybciej - jeśli znajdzie się transport potrzebujemy tylko informacji Quote
agnieszka32 Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 szczecinianka napisał(a):Jutro postaramy się to załatwić Myślę, że sukę można będzie zabrać szybciej - jeśli znajdzie się transport potrzebujemy tylko informacji Dzięki, Monika :) To teraz podsumowanie deklaracji (wrzucam też w pierwszy post): stałe: Enigma79 - 30 zł jednorazowe: bull-gang 100 zł Kto jeszcze pomoże? A czy kwoty wpływające z allegro cegiełkowego mogą być przeznaczone tylko na leczenie, czy na hotelik też? Quote
fioneczka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 wydaje mi się że nie ma problemu, wystarczy w allegro wpisać że kasa pójdzie na leczenie i utrzymanie suni ... z tego co wiem Quote
justysiek Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 ageralion napisał(a):No to ladny kawalek drogi od naszej wioski z tramwajami ;) Ale bede pamietala, ze czasem mozesz uzyczyc kawalek podlogi jakiemus fajnemu astowi :) Dziekuje :kiss_2: Prosze;) chetnie pomogę jeśli bede potrzebna. Postaram się tez coś wpłacić na mała pod koniec następnego miesiąca, Quote
ageralion Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 agnieszka32 napisał(a):Ważne jest teraz, by ją ze schroniska wydali BEZ STERYLIZACJI, bo ona w takim stanie jej nie przeżyje, w tym brudzie i smrodzie.:angryy::angryy::angryy: Zgadzam sie w 100% szczegolnie, ze jest bardzo wyglodzona i chuda... moze nie przezyc sterylizacji... Ageralion - Danusia mówiła, że skoro ona taka zabiedzona, to suchą karmę trzeba jej moczyć w wodzie, inaczej może mieć kłopoty. I sprawdźcie proszę, te miski - czy oni ją w tym schronie karmili, czy też skoro mieli ją za kilka dni uśpić, zdecydowali, że szkoda karmy marnować?:angryy: Ok Jutro sie wszystkiego dowiem... No i najważniejsze - transport!!! Nie mamy transportu, a sunię będzie można już chyba w środę zabierać. Tak, kwarantanna konczy sie jej w srode ale kiedy sunia bedzie wydana, dowiem sie w poniedzialek, podczas rozmowy z kierowniczka... Quote
szczecinianka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Nie ukrywam, że dobrze byłoby gdyby zostały zebrane deklaracje na hotelowanie suczki a my deklarujemy się wtedy opłacać leczenie. Mamy już zobowiązanie odnośnie hotelowania w przypadku Pako i boimy się kolejnego, że nie uda się uzbierać tyle kasy. :( Quote
ageralion Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 justysiek napisał(a):Prosze;) chetnie pomogę jeśli bede potrzebna. Postaram się tez coś wpłacić na mała pod koniec następnego miesiąca, :calus:dziekujemy!!! Quote
agnieszka32 Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 szczecinianka napisał(a):Nie ukrywam, że dobrze byłoby gdyby zostały zebrane deklaracje na hotelowanie suczki a my deklarujemy się wtedy opłacać leczenie. Mamy już zobowiązanie odnośnie hotelowania w przypadku Pako i boimy się kolejnego, że nie uda się uzbierać tyle kasy. :( Rozumiem ;) To w takim razie zbieramy kaskę na hotelik! A odpowiedzialność za jej utrzymanie w hoteliku wezmę na siebie ;) Quote
justysiek Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 ageralion napisał(a)::calus:dziekujemy!!! Prosze tylko w nastepnym miesiącu o pw ze miałam wpłacić pieniążki bo moge zapomnieć;) Quote
kamilqax95x Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Agnieszka32 i Ageralion : mogła bym w szkole zrobić zbiórkę dla TTB ale to by musiało być na jakieś schronisko lub fundacje Quote
mielew Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Ale z niej bidulka :-( Mamy nadzieję , że przed nią już tylko to co najlepsze . Fajnie dziewczyny , że jesteście i tak dobrze działacie . Trzymamy kciuki za Malwinkę ( jutro damy znać ile możemy dorzucić dla małej ) . Powodzenia Quote
agnieszka32 Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 kamilqax95x napisał(a):Agnieszka32 i Ageralion : mogła bym w szkole zrobić zbiórkę dla TTB ale to by musiało być na jakieś schronisko lub fundacje Super pomysł!!! Myślę, że pieniądze można zbierać na Stowarzyszenie mariamc, bo to u niej głównie znajdują się nasze asty, albo na konto TOZu (jeśli wyrazi na to zgodę) ;) mielew napisał(a):Ale z niej bidulka :-( Mamy nadzieję , że przed nią już tylko to co najlepsze . Fajnie dziewczyny , że jesteście i tak dobrze działacie . Trzymamy kciuki za Malwinkę ( jutro damy znać ile możemy dorzucić dla małej ) . Powodzenia Dziękuję Wam bardzo :):) Quote
choleraa Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Haaaaaaaaaaaaaaa! Jakie wspaniale wiesci! Nie ma mnie chwilke, a tu takie nowiny:) Dolozyc szumowinie za porzucenie! Nie mozna tego odpuscic! Malwinka ma dopiero 10 miesiecy- toz to jeszcze szczeniak... Mowilam, ze to krzywica jakas moze byc, niewiele sie pomylilam... Szczerze, mialam nadzieje, ze bedzie to "tylko" krzywica, czy temu podobne badziewie, bo wiedzialam, ze z tego moze wyjsc i to w 100% Czuje, ze Malwinka znajdzie szybciutko nowy domek.... Quote
agaga21 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 ojej, co za nowiny! nie spodziewałam się wchodząc na ten watek TAKICH dobrych wieści!!! wspaniale się wszystko układa! Quote
kamilqax95x Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 agnieszka32 napisał(a):Super pomysł!!! Myślę, że pieniądze można zbierać na Stowarzyszenie mariamc, bo to u niej głównie znajdują się nasze asty, albo na konto TOZu (jeśli wyrazi na to zgodę) ;) Lepiej by było na TOZ bo moja p.Dyrektor będzie chciała zgodę na papierze że pieniędzy nie przehulam tylko pójdą na psy a w mojej szkole jest wolontariuszka z TOZu więc pewnie by przy okazji wzięła zgodę (czyli "autograf" i pieczątkę kierownika TOZu) Jeszcze pogadam z samorządem jak to będzie... u mnie w szkole jest coś takiego jak słodkie czwartki:loveu::loveu: czyli robi się ciasta i sprzedaje na szlachetny cel;) ja powiedziałam że zrobię ciasto ale pod warunkiem że $$ pójdzie na psy :diabloti: i też znam osoby które mogą zrobić ciasta ale też tylko na psy, a co :evil_lol::evil_lol: a uczniowie lubią ciasta :multi::multi: Quote
dagmara86 Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Bo znalazłam temat malej i jak tylko znajdę chwile wystawie jakieś bazarek na tego aniołka kochanego ;) Quote
agnieszka32 Posted September 25, 2010 Author Posted September 25, 2010 Kamilka - fajny pomysł! ;) dagmara86 napisał(a):Bo znalazłam temat malej i jak tylko znajdę chwile wystawie jakieś bazarek na tego aniołka kochanego ;) Dziękuję, Dagmara :) A ja przed chwilą otrzymałam wiadomość od ageralion, że Malwinka jedzie dzisiaj do Domu Tymczasowego w Szczecinie :multi::multi::multi: Już dzisiaj będzie spać w ciepłym domku, na milutkim posłanku, będzie głaskana, miziana ... normalnie, nie mogę w to uwierzyć! Quote
kamilqax95x Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 agnieszka32 napisał(a):A ja przed chwilą otrzymałam wiadomość od ageralion, że Malwinka jedzie dzisiaj do Domu Tymczasowego w Szczecinie :multi::multi::multi: Już dzisiaj będzie spać w ciepłym domku, na milutkim posłanku, będzie głaskana, miziana ... normalnie, nie mogę w to uwierzyć! O to świetna wiadomość na.... "początek" dnia:evil_lol::evil_lol::evil_lol: CZEKAM NA ZDJĘCIA ŚLICZNOTKI :razz::razz::razz: Quote
fioneczka Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 super wiadomość :multi::multi: ... szczęście w jej całym nieszczęściu że do schroniska trafiła a tam na Was, gdyby nie to umierała by powolutku u swoich oprawców Szanta nie ma tyle szczęścia ... Quote
Alicja Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 właśnie ...tu taki ruch a u Szantusi grobowa cisza :( nie ma dziewczynka tyle szczęścia .... szkoda bo siedzi w boxie z dominującym samcem http://www.dogomania.pl/threads/193150-amstaffka-SZANTA-...-nadzieja-umiera-ostatnia-...-jej-oczy-b%C5%82agaj%C4%85-o-pomoc/page6#post15432620 Quote
Recommended Posts