Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gonia141 napisał(a):
Karma już kupiona. Kurier - "siódemka", mam nadzieję, że w miarę szybko, przywiezie pod wskazany adres. Mam nadzieję, że Malwince będzie smakowało i wyjdzie na zdrowie.

Nawet nie wiesz, jak bardzo nam pomogłaś, no i Malwince, oczywiście - bardzo dziękujemy :loveu:

• Replies 558
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ma apetyt, teraz juz karmy jej nie zabraknie;)
Moja Sasza (buldog francuski) wazyla 8 kg jak ja adoptowalam, teraz wazy 15 jak nie wiecej.. Nadrobila w 2 miesiace.. Malwinka tez szybko utyje:)

Posted

Aukcja jest super, pięknie zrobiona :) ale sorry, z jednej literowki nie mogę przestać się śmiać - 'Diagnoza u specjalisty – problemy Malwinki to wynik nieożywienia."

Oby uzbierało się jak najwięcej dla kochanej Malwinki!

Posted

[quote name='gonia141']Kurier nikogo nie zastał w domu. Zostawił awizo. Karma będzie do odebrania jutro. Podobno na drugim koncu Szczecina.[/QUOTE]
Rozmawialam z Adriana, odbiora karme i bardzo dziekuja za pomoc :)

Posted

[quote name='Kapsel']Zaraz poczytam Martuś, zerknęłam na zdjęcia. Malwinka cud, miód dziewczynka :loveu:;)[/QUOTE]
Nie bez powodu dostala miano Psiego Aniola :loveu: Poczytaj Kapselku, poczytaj bo wszystko naprawde pieknie jest opisane...

Posted

Zrobilam porzadki w finansach i sprawy wygladaja tak:
- poniewaz Malwinka w bezplanym DT, bull-gang przeznaczyla pieniazki na pozostale asty pod nasza opieka :multi:Dziekujemy!!!
- Malwinka ma 290zl w swojej skarboneczce na czarna godzine :multi:Dziekujemy!!!
- Aga dopiszesz w pierwszym poscie 90zl od Enigmy79 :)

Posted

Odezwała się do mnie kochana pani Grażynka z Krakowa, której niedawno odszedł pies amstaff Laki adoptowany z F.AST (staruszek). Może wysyłać Malwince specjalistyczne leki na stawy, które brał jej pies. Te leki pozwoliły mu funkcjonować przez 16 miesięcy, pomimo makabrycznego stanu łapek i stawów.

Wyślę jej adres do wysyłki, który mi ageralion, podałaś ;)

A ja idę na zakupy dla Malwinki - po zakupach się pochwalę, co kupiłam :evil_lol:

Posted

Wiadomości z ostatniej chwili, niestety, nie najlepsze :(
[quote name='"TiFi"']Aga, Malwinka ślicznie dziękuje za prezenty :D
A teraz wiadomości z ostatniej chwili...Nie wiem co o tym sądzić, troszkę nas to wszystko zaskoczyło :(
Dr Zawodny pokochał Malwinkę :) Jest naprawdę dobrym człowiekiem, który kocha zwierzęta :)
Ale do konkretów... Byliśmy dzisiaj u niego na RTG. Jego córka jak tylko Malwusię zobaczyła, powiedziała, że to raczej problemy neurologiczne. Zrobiliśmy zdjęcia łapek, kości w porządku. Natomiast to zaginanie łapek, to przykurcze, Malwinka ma zaburzenia czucia w nerwach głębokich (mogłam coś przeinaczyć). Na razie to tylko hipotezy, ale bardzo możliwe... Coś w mózgu może być nie tak i idą sygnały błędne do nerwów. Co może być tego przyczyną? Ano, nie wiadomo za bardzo. Trzeba by było zrobić też tomografię, ale pani doktor powiedziała, że tylko Wawa bądź Berlin , a koszty są duże, do tego bez otwierania jej operacyjnego niewiele można by wywnioskować :(
Przypuszcza, wskazuje jako możliwą przyczynę uraz głowy, ktoś mógł ją bić po głowie i stąd te zmiany. :(
Kiedy powiedzieliśmy jej, że Malwinka panicznie boi się wody, powiedziała, że może ktoś próbował ją podtopić, a te zmiany, to wynik niedotlenienia. Równie dobrze ktoś mógł ją upuścić jak była mała...Także bez zbadania jej przeszłości, można stawiać wiele hipotez.
Dr Zawodny i jego córka będą dzisiaj "móżdżyć" nad diagnozą i jutro jesteśmy na wieczór umówieni, zobaczymy co powie dalej. Tyle chyba... Troszkę, a nawet baardzo nas to wszystko zmartwiło. Zwłaszcza, że teraz jej przyszłość i powrót do pełnego zdrowia stoi pod znakiem zapytania... Ale musimy wszyscy być dobrej myśli, bo Malwinka na pewno jest i na pewno chce żyć :)[/quote]

Posted

O Boże, rak słów... ja swoją bulwę też leczę u córki dr Zawodnego, to ludzie z sercem, zrobią co w ich mocy. Jeśli te podejrzenia są słuszne, to zmiany pewnie nieodwracalne. Będziemy wspierać sunię, jak się tylko da.