Onaa Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Jaka ładna sunia. Zasługuje na dobry domek. Quote
Ewanka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 mysza 1 napisał(a):Oj tam, oj tam. :evil_lol: Niniejszym chciałam zakomunikować, że Gusia :loveu:zdecydowała się dać tymczas Azji, jest to oczywiście moja wina i jestem gotowa ponieśc konsekwencje.;) Gusia może zabrać Azję za 2 tygodnie a ja obmyslam gdzie możemy Azję do tego czasu przechować, żeby nie musiała stresować się schroniskiem. To rewelacyjna wiadomość !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
gusia0106 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Ewanka napisał(a):To rewelacyjna wiadomość !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :buzi: Tylko, że ze względów różnych możemy dopiero za dwa tygodnie niestety. Nie wiem czy to dla niej nie za długo, trochę się martwię. Quote
andegawenka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 :shake:Dzięki Dogo07 za zaproszenie, niestety zatkana deklarcajami:-( Quote
Ewanka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Czy ktoś może zabierał ją z boksu ... chociaż na krótki spacer? ... jak ona do ludzi? ... czy coś więcej o suni wiadomo, oprócz tego co ewidentnie widać? Quote
Ewa Marta Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 mysza 1 napisał(a):Oj tam, oj tam. :evil_lol: Niniejszym chciałam zakomunikować, że Gusia :loveu:zdecydowała się dać tymczas Azji, jest to oczywiście moja wina i jestem gotowa ponieśc konsekwencje.;) Gusia może zabrać Azję za 2 tygodnie a ja obmyslam gdzie możemy Azję do tego czasu przechować, żeby nie musiała stresować się schroniskiem. To najlepsze ze wszystkich rozwiązań! Tylko gdzie ona podzieje się przez 2 tygodnie? Jest tak przerażająco wystraszona, że aż się łzy pokazują:-( Quote
fizia Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Prześliczna Biedactwo :( Trzymam mocno kciuki Quote
Fela Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Spacer??? Nie było mowy, żeby zabrać ją na spacer, bo nawet w zęby nie chcialam zaglądać - to jeden wielki stres, sztywny z przerażenia pies. Problemy ze skórą: łysienie (sierść na ogonie długa, wszędzie indziej jakby wyliniała), czerwone zmiany na łapach. Może być odparzone od leżenia w mokrm, może być świerzb, może być wszytsko (sorry, ale zawsze wolę szczerze napisać i nic nie ukrywać) Quote
Ewanka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Nie zdawałam sobie sprawy, że jest aż tak źle .............................. :( Quote
gusia0106 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Fela napisał(a):Spacer??? Nie było mowy, żeby zabrać ją na spacer, bo nawet w zęby nie chcialam zaglądać - to jeden wielki stres, sztywny z przerażenia pies. Problemy ze skórą: łysienie (sierść na ogonie długa, wszędzie indziej jakby wyliniała), czerwone zmiany na łapach. Może być odparzone od leżenia w mokrm, może być świerzb, może być wszytsko (sorry, ale zawsze wolę szczerze napisać i nic nie ukrywać) Jest jakakolwiek szansa sprawdzenia czy to świerzb? Bo jeśli tak to dt z innymi psami odpada.... Quote
Fela Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 W schronisku bardzo średnia, o ile nie żadna, niestety. Diagnozy tam stawiane, bywają bardzo rozmaite. Quote
Zuzanna.psiaki Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Może w takim razie zabrać ją na obserwację do weta przed wyjazdem do dt ? Przepiękna sunia , a taka smutna :( Quote
Mantis Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 mysza 1 napisał(a):Niniejszym chciałam zakomunikować, że Gusia :loveu:zdecydowała się dać tymczas Azji, jest to oczywiście moja wina i jestem gotowa ponieśc konsekwencje.;) Gusia może zabrać Azję za 2 tygodnie a ja obmyslam gdzie możemy Azję do tego czasu przechować, żeby nie musiała stresować się schroniskiem. Byłoby cudnie :loveu: Dziękuję Wam dziewczyny. Czyli najważniejsze teraz zbadanie suni, bo może to wcale nie jakieś zaraźliwe cholerstwo a efekt działania pcheł, żywienia, stresu. Wstawiłam kilka zdjęć w pierwszym poście. Quote
mysza 1 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Najlepiej by było zabrać ją wcześniej i zbadać tą skórę, żeby Gusi na minę nie wpuścić. Pomyślę. Quote
idusiek Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Zuzanna.psiaki napisał(a):Może w takim razie zabrać ją na obserwację do weta przed wyjazdem do dt ? Przepiękna sunia , a taka smutna :( Moze zuzanna mogłaby ją przygarnąc na obeserwację?:) Zuzia-Czy to propozycja ?:) Quote
mysza 1 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Mamy rewelacyjny hotel do czasu zabrania do Gusi ale tam są inne psy, więc wcześniej trzeba do weta podjechać, żeby sprawdzić, przynajmniej wstępnie czy to nie świerzb lub grzybica. Nie wiem jak z takim dzikuskiem się uda. No i co jak się okaże, że świerzb... Hotel jest od zaraz w zasadzie, trzeba to tylko zgrać. Ogólnie cięzko mi się myśli dzisiaj :( Quote
mysza 1 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 idusiek napisał(a):jezuś, co się stało się ? A taki psiak, którym się kilka miesięcy zajmowałam po wypadku, niechodzący, Lucek, odchodzi :( Ma mocznicę. Właśnie od niego wróciłam. Smutno. http://www.dogomania.pl/threads/111624-Kaleki-Lucjusz-zostaje-u-Basi-d%C5%82ug-w-lecznicy-7-000 Quote
idusiek Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 e:( mój Koral odszedł na mocznicę - nienawidzę tej choroby :(:(:( Przykro mi mysza :( Quote
Ewanka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Co słychać u suni? Oby to nie było coś zakaźnego ... trzymaj się suczynko. sorry .... zerknijcie proszę ......... http://www.dogomania.pl/threads/193280-KOLEJNA-suka-z-małymi-(-POMOCY!-potrzebne-miejsce-w-hotelu! Quote
mysza 1 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Planujemy zabrać Azję do lecznicy, wykąpać i obejrzeć skórę, wstępnie zbadać co to może być. Jeśli nie świerzb czy grzyb, pojedzie do mojego hotelu a jeśli świerzb to Fela ją postara się gdzieś umieścić do czasu wyleczenia a potem trafi do Gusi w obu przypadkach. Taki jest plan, zobaczymy jak nam to wyjdzie... Quote
Ewanka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Plan wydaje się dobry i jedyny możliwy :) ... cały czas trzymam kciuki za sunię, te jej oczy mogą się przyśnić, nie można było jej tak zostawić! Quote
Andzike Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Mantis, nie dziwię Ci, że oczy Azji tak Ci zapadły w serce.. Piękna suczynka i taka przerażona :( Wspaniale, że ją wyciągacie !!! Podkradnę póki co banerek :) Quote
Recommended Posts