Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 555
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mysza 1 napisał(a):
Oj tam, oj tam. :evil_lol:

Niniejszym chciałam zakomunikować, że Gusia :loveu:zdecydowała się dać tymczas Azji, jest to oczywiście moja wina i jestem gotowa ponieśc konsekwencje.;)
Gusia może zabrać Azję za 2 tygodnie a ja obmyslam gdzie możemy Azję do tego czasu przechować, żeby nie musiała stresować się schroniskiem.

To rewelacyjna wiadomość !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Ewanka napisał(a):
To rewelacyjna wiadomość !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:buzi:
Tylko, że ze względów różnych możemy dopiero za dwa tygodnie niestety.
Nie wiem czy to dla niej nie za długo, trochę się martwię.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Oj tam, oj tam. :evil_lol:

Niniejszym chciałam zakomunikować, że Gusia :loveu:zdecydowała się dać tymczas Azji, jest to oczywiście moja wina i jestem gotowa ponieśc konsekwencje.;)
Gusia może zabrać Azję za 2 tygodnie a ja obmyslam gdzie możemy Azję do tego czasu przechować, żeby nie musiała stresować się schroniskiem.

To najlepsze ze wszystkich rozwiązań! Tylko gdzie ona podzieje się przez 2 tygodnie? Jest tak przerażająco wystraszona, że aż się łzy pokazują:-(

Posted

Spacer??? Nie było mowy, żeby zabrać ją na spacer, bo nawet w zęby nie chcialam zaglądać - to jeden wielki stres, sztywny z przerażenia pies.
Problemy ze skórą: łysienie (sierść na ogonie długa, wszędzie indziej jakby wyliniała), czerwone zmiany na łapach. Może być odparzone od leżenia w mokrm, może być świerzb, może być wszytsko (sorry, ale zawsze wolę szczerze napisać i nic nie ukrywać)

Posted

Fela napisał(a):
Spacer??? Nie było mowy, żeby zabrać ją na spacer, bo nawet w zęby nie chcialam zaglądać - to jeden wielki stres, sztywny z przerażenia pies.
Problemy ze skórą: łysienie (sierść na ogonie długa, wszędzie indziej jakby wyliniała), czerwone zmiany na łapach. Może być odparzone od leżenia w mokrm, może być świerzb, może być wszytsko (sorry, ale zawsze wolę szczerze napisać i nic nie ukrywać)

Jest jakakolwiek szansa sprawdzenia czy to świerzb?
Bo jeśli tak to dt z innymi psami odpada....

Posted

mysza 1 napisał(a):

Byłoby cudnie :loveu: Dziękuję Wam dziewczyny.

Czyli najważniejsze teraz zbadanie suni, bo może to wcale nie jakieś zaraźliwe cholerstwo a efekt działania pcheł, żywienia, stresu.

Wstawiłam kilka zdjęć w pierwszym poście.

Posted

Zuzanna.psiaki napisał(a):
Może w takim razie zabrać ją na obserwację do weta przed wyjazdem do dt ?
Przepiękna sunia , a taka smutna :(

Moze zuzanna mogłaby ją przygarnąc na obeserwację?:)
Zuzia-Czy to propozycja ?:)

Posted

Mamy rewelacyjny hotel do czasu zabrania do Gusi ale tam są inne psy, więc wcześniej trzeba do weta podjechać, żeby sprawdzić, przynajmniej wstępnie czy to nie świerzb lub grzybica. Nie wiem jak z takim dzikuskiem się uda. No i co jak się okaże, że świerzb...
Hotel jest od zaraz w zasadzie, trzeba to tylko zgrać.
Ogólnie cięzko mi się myśli dzisiaj :(

Posted

Planujemy zabrać Azję do lecznicy, wykąpać i obejrzeć skórę, wstępnie zbadać co to może być. Jeśli nie świerzb czy grzyb, pojedzie do mojego hotelu a jeśli świerzb to Fela ją postara się gdzieś umieścić do czasu wyleczenia a potem trafi do Gusi w obu przypadkach.
Taki jest plan, zobaczymy jak nam to wyjdzie...