Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malutka chodzi na smyczy już jako tako, tzn zapiera się, ale idzie. Trzeba z nią delikatnie, ale zdecydowanie. Nadal nie zalatwia się na zewnątrz. Nadal ma chwile wycofania i strachu. Dziś ladnie wyszła sama z kojca i poszła za mną kawałek, ale Morek obszczekał ją przez okno. Bardzo się wystraszyła. Uciekła do kojca i było cięzko.
Mam zdjęcia, ale będą wieczorem, bo śpieszę się do pracy

• Replies 555
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ronja napisał(a):
Malutka chodzi na smyczy już jako tako, tzn zapiera się, ale idzie. Trzeba z nią delikatnie, ale zdecydowanie. Nadal nie zalatwia się na zewnątrz. Nadal ma chwile wycofania i strachu. Dziś ladnie wyszła sama z kojca i poszła za mną kawałek, ale Morek obszczekał ją przez okno. Bardzo się wystraszyła. Uciekła do kojca i było cięzko.
Mam zdjęcia, ale będą wieczorem, bo śpieszę się do pracy

Jak na kilka dni to i tak jest świetnie.

Posted

z Wiśnią przez chwilę

odpięcie smyczy nie powoduje ucieczki. Malutka biega, skacze, daje się głaskać, po chwili jakby coś ją wystraszyło i ucieka do kojca. da się wywołać ponownie. boi się aparatu, ucieczką do budy reaguje też na mojego męża.

Posted

ronja napisał(a):
rozszczekała się dziewczyna:)
wkurzyły ją dziki za płotem

Pies obronny się robi ;)
Ma te plamki na przednich łapach, wetka sugerowała, że mogła wylizywać i wygryzać ze stresu.
Kochana jest bardzo:loveu: szybko robi postępy.
Pewnie na początku u Gusi znowu się wystraszy ale i tak musi byc dobrze :)

Posted

Malutka dziś pierwszy raz się uśmiechała (a mi jak na zlość wyładował się aparat - nie boi się malego aparatu, lustrzanka ją blokuje). Ładnie przychodzi na zawołanie i załapuje "siad". I zainteresowala się rzuconą zabawką - będzie z niej fajna psina jak do końca pokona swoje lęki.

Posted

długo się wgrywało, ale jest:)
to byl początek, najfajniejsze się nie nagrało
[video=youtube;wxfcI4B8OeI]http://www.youtube.com/watch?v=wxfcI4B8OeI[/video]

Posted

Marta co Ty u licha robisz z tymi psami że one tak odżywają?! Ukłon w Twoją stronę. Dopiero teraz widać jaka jest piękna. Przypomina mi trochę Śnieżkę z Broku. Też na początku była nieśmiała i strachliwa a po paru tyg u Megii zmieniła się w liżącą wszystkich dookoła królewne :)