bros Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 napisałam do Piotra z prośbą o info, wiem, ze Piotr jest za granicą - ostatnio przed Światami napisał: "Jeżyk jest z Izą i jej rodziną. Nabiera ciałka, nie ma juz problemów z trawieniem, od ostatniej wizyty u weta jest super. Tylko co raz słabszy juz jest, ma problemy z ustaniem w miejscu. Dlatego czasem je z miski na leżąco. Poza tym żadnych problemów na razie" Quote
Nutusia Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Nasze Jeżątko kochane - tyle szczęścia go na koniec życia spotkało! :) Quote
aanka Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Jeżusiu - kochany psiuńku - masz szczęscie aniołku .. Quote
bros Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 dzisiaj odebrałam maila od opiekunki Jeżyka Izy :) [SIZE=4]Izuś DZIEKUJE po sto kroc[/SIZE] :) [SIZE=3][I]"Przede wszystkim, Jeżynek czuje się świetnie przez cały czas. Nie ma problemów z trawieniem odkąd poszliśmy z nim do weterynarza we wrześniu. Dostał jakieś tabletki, brak kilka dni i od tamtej pory nie ma w ogóle biegunek ani innych problemów. Dzięki temu też przytył. Wszystko z nim jest tak samo, spaceruje już na dworze mniej dziarsko, czasem jak zawieje wiatr silniejszy to zdarza mu się zachwiać, a nawet przewrócić, ale dalej lubi długo być na dworze, a później zjadać wszystko co jest w misce. Jego królestwo to miejsce, gdzie ma miskę z jedzeniem ;) Merda czasem ogonkiem i lubi jak się go głaszcze po głowie. Sierść mu bardzo urosła, ale nie robimy nic z tym, bo jest mu cieplej. Kupiłam mu kubraczek, ale bardzo się stresował jak miał go na sobie, więc sierść go chroni przed zimnem. Jednym słowem Jeżyk trzyma się twardo - nikt nie może się nadziwić ile on ma siły i chęci życia." [/I] [/SIZE] [IMG]http://i40.tinypic.com/2up9369.jpg[/IMG] [IMG]http://i40.tinypic.com/b6ebmf.jpg[/IMG] [IMG]http://i42.tinypic.com/x2p4cj.jpg[/IMG] [IMG]http://i40.tinypic.com/aew77m.jpg[/IMG] :) Quote
wieso Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 jaki MIS sie z niego zrobil :), jak milo, pozdrawiamy.... Quote
Nutusia Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 No cóż - niema się co dziwić, że kocha TAKIE życie! ;) Quote
terierfanka Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Ale fajne wieści :) Oby wszystkim starowinkom takie szczęście dopisywało :) Quote
abilab Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Jeżyku jaka ty masz siersc falujaca pieknie ech ma facet siłe Quote
bros Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 (edited) [SIZE=3][B]Niestety dziś muszę być poslańcem złej nowiny :( Jeżunio pozegnal nasz Ziemski padół[/B][/SIZE] :( przeklejam pięknego maila od opiekunki Jeżyka Izy - Izo Piotrze - jesteście CUDOWNYMI ludżmi , bardzo gorąco dziekuje Wam za opiekę, dom jakie podarowaliście temu psiemu sercu. Razem z Wami opłakujemy jego odejście, jeden jedynie promyczek nam świeci - Jeżunio nie cierpi za TM , ma piękne zielone łąki. Żegnaj maleńki. [SIZE=3][I]Hej,[/I][/SIZE] [SIZE=3][I]Nie mogę w to uwierzyć, ale Jeżyka nie ma już z nami. Dzisiaj odszedł :([/I][/SIZE] [SIZE=3][I]To się stało tak nagle, wszystko było w porządku nagle mu coś pękło i [/I][/SIZE] [SIZE=3][I]zaczęła mu lecieć krew i ropa z odbytu ;( to było straszne...skomlał i[/I][/SIZE] [SIZE=3][I]piszczał. Zadzwoniłyśmy po weterynarza, niedługo przyjechał i niestety[/I][/SIZE] [SIZE=3][I]nie mogliśmy Jeżykowi już pomóc ;([/I][/SIZE] [SIZE=3][I]Nie mogę się tym pogodzić.....wszystko przecież było dobrze, to stało[/I][/SIZE] [SIZE=3][I]się tak nagle, nie byłam na to przygotowana. Był tak krótko z nami ;( [/I][/SIZE] [SIZE=3][I]tylko 9 miesięcy....[/I][/SIZE] [SIZE=3][I]Pochowaliśmy go w lasku pod miastem, pod pięknym dużym drzewem. [/I][/SIZE] [SIZE=3][I]Nie mogę się z tego otrząsnąć....byliśmy przygotowani na jego śmierć, [/I][/SIZE] [SIZE=3][I]ale nie tak nagłą.[/I][/SIZE] [SIZE=3][I]Weterynarz powiedział ze Jeżyk miał czyraczycę odbytu i guzki mu[/I][/SIZE] [SIZE=3][I]pękły. [/I][/SIZE] [SIZE=3][I]Tak mi przykro :( był naszym domownikiem i przeżyliśmy z nim wiele [/I][/SIZE] [SIZE=3][I]pięknych chwil. Moja mama też to bardzo przeżywa, przywiązała się do[/I][/SIZE] [SIZE=3][I]Jeżyka.[/I][/SIZE] [SIZE=3][I]Dziękuję Wam za to, że dzięki Wam Jeżyk był z nami, nauczył nas[/I][/SIZE] [SIZE=3][I]troski i opieki innej niż wszystkie. Dał nam wiele radości i satysfakcji. [/I][/SIZE] [SIZE=3][I]Myślałam, że będzie z nami dłużej....nie spodziewałam się, ze to[/I][/SIZE] [SIZE=3][I]stanie się tak nagle. I jeszcze Piotrek nie mógł się z nim pożegnać nawet ;([/I][/SIZE] [SIZE=3][I]a za miesiąc wraca do Polski....dlaczego akurat teraz i akurat dzisiaj ?:([/I][/SIZE] [SIZE=3][I]Proszę przekażcie Jeżyka pieniążki dla innego potrzebującego psiaka.[/I][/SIZE] [SIZE=3][I]Jeżynka teraz biega za Tęczowym Mostem i jest Wam wdzięczny, że [/I][/SIZE] [SIZE=3][I]pomogłyście mu znaleźć ciepły i bezpieczny dom na te ostatnie[/I][/SIZE] [SIZE=3][I]miesiące jego życia...tak mi przykro, że nie był z nami dłużej ;( [/I][/SIZE] [SIZE=3][I][B]To był naprawdę wyjątkowy pies...silny, dzielny i piękny...taki delikatny.[/B][/I][/SIZE] [SIZE=3][I]Pozdrawiam,[/I][/SIZE] [SIZE=3][I]Iza[/I][/SIZE] [SIZE=5][B] [*][/B][/SIZE] [IMG]http://kulkerson.files.wordpress.com/2011/04/dsc00856-e1303040441788.jpg[/IMG] [SIZE=2]finansami Jeżunia zajmę się w nadchodzących dniach :( Iza i Piotr zawsze sami pokrywali koszty weterynarza i jedzonka, pieniążki rozdzielę na inne psiaki w potrzebie, tak jak napisala Iza. Jeszcze raz dziekuję Wam kochani za wielkie serce.[/SIZE] Edited January 30, 2012 by bros Quote
diuna_wro Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 :-(:-( przynajmniej umarł szczęśliwy. Quote
mari23 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='Korenia']:( Biegaj szczęśliwy po TM:( [*][/QUOTE] :( :( :( Jeżyku [*] :( Quote
terierfanka Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 :-(:-(:-(:-(:-( żegnaj malutki Jeżyku :-( Quote
abilab Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [COLOR=sienna]Żegnaj drogi Jeżyku napewno na długo zapamietasz ostatnie miesiace Twojego wspaniałego życia to ile miłosci i troski dali Ci wspaniali młodzi ludzie Iza i Piotr .Teraz Jeżyku jestes w Tęczowym Moście nic Cie juz nie boli biegasz po kwiecistych łąkach [/COLOR]:-( Quote
Nutusia Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Odejście nagłe, ale w kochającym, ciepłym i bezpiecznym domu. Odejście nagłe, ale bez cierpienia, bez strachu, bez konieczności podejmowania decyzji czy to już... Izo i Piotrze - macie piękne serca i jeszcze piękniejsze dusze - dziękuję za wszystko i życzę jak najlepiej! Magda Quote
Poker Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Jaka przykra wiadomość. Miał do końca cudowny dom i to jest najważniejsze. Quote
aanka Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 serce mi pęka .:-(:-(.Ma też starowinkę teraz u siebie -18 lat .. Jeżyczek był przeurokliwym pieskiem - zakochałam się w nim od samego początku ,gdy go zobaczyłam tutaj ................. Sciskam Was mocno .............. Jeżuniu -pysiu kochany ------........................ Quote
wieso Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Gdzies daleko za chmurami siedzi maly Aniol i wielkimi nozyczkami tnie plynacy czas.... tnie tak sobie wzdluz i wszez tnie, co mu na mysl przyjdzie.... ile takich skrawkow zycia mu spod reki wyjdzie ???? ile czasu nam zostawi, Tobie , mnie nam wszystkim ??? Gdzies daleko za chmurami siedzi maly Aniol....... zegnaj Jezyku, zegnaj.... sciskam Was mocno.... Quote
azalia Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Żegnaj cudowny Jeżyczku!Bądź szczęśliwy za Tęczowym Mostem! Quote
Recommended Posts