Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 912
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli jeszcze nie macie tekstu - może się przyda...

Czy boję się jutra? Nie. Od tylu już lat liczę, że będzie lepsze. Jest w nas, psach, taka dziecinna ufność w lepsze jutro. Liczymy na nie nawet w najgorszych opresjach. Kiedy tracimy tę ufność, umieramy. I nie jest to strach, ale rezygnacja. Nie rzucamy się z okna ani nie łykamy tabletek. Po prostu umieramy z żalu, tęsknoty, beznadziei.... (D. Sumińska)

Mówią, że się Panu Bogu starość nie udała. Oj, prawda! Tyle, że jedni przeżywają ją wśród życzliwych, kochających i cierpliwych istot, a inni w samotności i cierpieniu.

Jeżyk niestety należy do tej drugiej kategorii. Stary, niedosłyszący, prawie ślepy wegetuje w schronisku, ale jeszcze się nie poddał, nie rezygnuje. Ponieważ wciąż żyje, żyje w nim również nadzieja, bo ta przecież umiera ostatnia.

Od jakiegoś czasu Jeżyk jeszcze mocniej uwierzył, że jest nadzieja na to, by nie zakończył swego marnego żywota w schronisku. Dzięki wspaniałym Wolontariuszkom znów poczuł czuły dotyk ludzkiej ręki, radość ze spacerów, zapach trawy.... Niestety, z jednej strony radość, a z drugiej jeszcze większy zawód i ból na myśl o powrocie za kraty.

Nie wiemy ile jeszcze czasu zostało Jeżykowi po tej stronie Tęczowego Mostu, ale mocno wierzymy, że znajdzie się ktoś – może równie samotny jak on – kto poświęci mu parę chwil każdego dnia, u kogo znajdzie się ciepły kąt ze starą poduszką, na której Jeżyk będzie mógł się wylegiwać, miseczka z rozmoczoną karmą. Ktoś, kto uroni łzę gdy ten sam Pan Bóg, któremu starość się nie udała, zabierze Jeżyka do siebie....

Jeżyk nie jest na nic chory. Jego jedyną dolegliwością jest starość.

Szukamy osoby, która – nawet odpłatnie – przygarnie do serca tego psiego staruszka i pokaże, że jesień życia potrafi być złota!

Posted

Szerloki wyedytowane.
Gumtree zrobione:
[url]http://wroclaw.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=269024432&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_DELAYEDMXAdIdMZ269024432MXGuidMZ12edc671-76f0-a20b-2703-486affffec9eMXadDelayedMZ24&mpname=LocClass-PreAuthAd&mpname=LocClass-FreeAd&mpuid=46911227%3B269024432%3B46911227%3B3200007%3B9124%3B%3B%3B%3B%3B1300777868940&secev=AQAAAS7TItoAAM0AAAABACIxMmVkYzY3MWU4Yy5hMjBiMjc3LjIxMWZjLmZmZmZkYTg2AAAAAQAAAAAQCPywALnhU6QqMo1J00ACLmkP2imIIAHR&wmid=269024432[/url]
Miałam stare zdjęcia, ale chyba nie są złe. Wszak wiosna przyszła :)
Reszta ogłoszeń wieczorkiem może.

Posted

Cieszę się, że tekst się przydał :) A tu wiosna przyszła i Jeże się budzą z zimowego snu. Oby i nasz Jeżyk mógł się obudzić w pięknych okolicznościach własnego domku...

Posted

nawet nie macie pojęcia jaką mam ochotę go zabrać do groomera ....... wypięknić.
Jutro wieszam plakat u mojej wetki, z nią tez porozmawiam, zna okoliczne staruszki z pieskami, a nóz widelec.

JEŻU trzymaj sie !!!!!!!!!

Posted

jasne , moge się podjąć skarbnictwa :)
w przyszłym tyg zrobię kolejny , ciut mniejszy bazar na Jeża, tak że trochę kaski juz będzie na ewentualne "hotelikowanie" i karmę

Posted

O boziuniu.... ależ Bros trafiłaś... toż on jak mój Świruś staruszeczek. Też 16 lat na karku. Niedowidzi, przygłuchy jest, ze stawami ma straszne problemy, ale na szczęście jest kochany i na pewno godnie odejdzie w naszych objęciach.
Bardzo, bardzo bym chciała, żeby i Jeżyk miał taką szansę. Na godne odejście.

Tak na szybko, bo po prostu nie mogłam czekać do wieczora...:
[url="http://www.dogomania.pl/threads/193158"][IMG]http://i52.tinypic.com/2eku1qt.gif[/IMG][/url]

Posted

Dziękuję [B]Ra_duniu[/B] - ja nie moge przyjąć innej opcji niz ta - że nam się uda - choc odrobine polepszyć jego do tej pory nieszczęsny los.

Posted

pierwszy post Mod-erator przekierował na mnie za co bardzo dziękuję , teraz tam poprowadzę rozliczenia Jeżunia. Zabieram się za plakat.

no i dooopa , tusz kolorowy mi się skończył :(

Posted

PODDAJE się :( padła mi drukarka (tusz się definitywnie skończył, nawet czarny) , a moje umiejętności tworzenia plakatów są zerowe, czcionka jest tak mała ze żaden staruszek tego bez lupy nie przeczyta :(

Posted

[quote name='bros']PODDAJE się :( padła mi drukarka (tusz się definitywnie skończył, nawet czarny) , a moje umiejętności tworzenia plakatów są zerowe, czcionka jest tak mała ze żaden staruszek tego bez lupy nie przeczyta :([/QUOTE]
bo tego tekstu jest za dużo na plakat, na plakacie muszą być krótkie hasła i jedna, dwie fotki, myślę jak to skrócić...

Posted

Skrociwszy, choć u mnie z tym ciężko, bo jestem wodolej zawołany - krótko i na temat nie umiem :(

Mówią, że się Panu Bogu starość nie udała. Oj, prawda! Tyle, że jedni przeżywają ją wśród życzliwych, kochających i cierpliwych istot, a inni w samotności i cierpieniu.

Stary, niedosłyszący, prawie ślepy Jeżyk wegetuje w schronisku, ale jeszcze się nie poddał, nie rezygnuje. Ponieważ wciąż żyje, żyje w nim również nadzieja, bo ta przecież umiera ostatnia.

Nie wiemy ile jeszcze czasu zostało Jeżykowi, ale mocno wierzymy, że znajdzie się ktoś – może równie samotny jak on – kto poświęci mu parę chwil każdego dnia, u kogo znajdzie się ciepły kąt ze starą poduszką, na której Jeżyk będzie mógł się wylegiwać, miseczka z rozmoczoną karmą. Ktoś, kto uroni łzę gdy ten sam Pan Bóg, któremu starość się nie udała, zabierze Jeżyka do siebie...

Jeżyk nie jest na nic chory. Jego jedyną dolegliwością jest starość.

Szukamy osoby, która – nawet odpłatnie – przygarnie do serca tego psiego staruszka i pokaże, że jesień życia potrafi być złota!