Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przecież powtarzałam, że to duży pies.
Fajnie, że schronisko zafudnowało smyczę i obrozę, a nawet, kurcze blade, fipreks (mi powiedziano, że fipreks już dostał na wejściu). Ale powinno też zaszczepić, byłyby niszcze koszty.

• Replies 652
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cudo! Pewnie jest prze kochany!!!! :) :) :) Tak się cieszę, że już nie ma tych dredów! Leon! Nowe życie przed Tobą! :) :) :) Będzie super! Zobaczysz! Dzisiaj przeleję deklarację swoją i od Bartka B. :)

Posted

mamanabank napisał(a):
Powtarzam swoje :-) To pies w typie jużaka :-) Widziałam już trochę tych psów w potrzebie, no i mam swoją jużaczkę po metamorfozie. Jużakowy nochal, oczy w czarnych obwódkach, uszy, wzrost min.65cm w kłębie bez górnej granicy), no i okazał się biały po strzyżeniu. Ale oczywiście nie upieram się :-)

chyba tak, chyba się zgodzę;) ale najpierw chce się dowiedzieć co to jużak :)

Posted

Psiak nie jest taaki ogromny, mniejszy niż onek ;) dostał fiprex bo siedział w schronie około miesiąc i za chwilę przestanie działać.

..........................

mam też pierwsze wieści od megii1- nie wył, nie szczekał, nie uciekał.:)
W Maltą spokojnie, dają razem radę ;) Zrobił co prawda kupę w boksie, ale w samym rogu- czyli starał się chłopak nie nabrudzic ( czego nie można powiedzieć o Malcie;)), zjadł - ale przy megii1- sam nie chciał ,tylko za nia chodził.
Wczoraj wieczorem nie wyszedł z budy, dzisiaj wyszedł po niunianiu i chodził za Magdą krok w krok:)

FAAAAAAJNY PIES:d

Posted

Ida...a Ty nie wiedziałaś, ze fiprex to i na pół roku wystarcza? :) Dobrze, że w kostki nie gryzie:) kamień z serca, bo się bałam, że Megii będzie w kaloszach do kojca chadzała:)

Posted

on nie gryzie! Maltę zaczepiał do zabawy, ale nawet jak urzadzał jęki jak mu pan golil pupę to zębów nie pokazał ani sie na nikogo nie wrzucał.:P

ale ma jakąś mini traumę, bo nie mogłamgo po strzyżeniu wziąć za obroże od góry a od dołu bez problemu ;)

Posted

To nie soft - mix jużaka na 100 %, te płacze przy robieniu cokolwiek z łapami znam aż za dobrze-świetnie ,że ma dobry charakter,jest młody to i domek powinien znależć.Trafiłam na wątek na terierkowie, mojemu Ciapkowi ( mix keraka ) chyba domek się szykuje, jak się uda to spróbuję coś dorzucic do utrzymania Leo- chyba jest na dt? przepraszam ale nie przeczytałam całego wątku.A jużaki to moja miłość..

Posted

Faktycznie mały to on nie jest :). I może faktycznie ma coś z jużaka, bo taki biały, gdyby był płowy to byłby w typie briarda. A nie zimno mu tak gołemu w kojcu ?

Posted

idusiek napisał(a):
elaja- tak Leon od wczoraj jest w hoteliku, koszt utrzymania go tam przez miesiąc to 360 zł.
będziemy wdzięczni za dorzucenie Grosza na Leosia :)

Tak jak obiecałam , napewno dorzucę , tylko najpierw Ciapek musi iść do domku , tak więc na razie nie prosze o konto .Dobrze ,że wyciągliście kudłacza ze schronu, tam by się całkiem zmarnował, a to są psy stróżujące,bardzo terytorialne , zamknięcie go na stałe w kojcu to zbrodnia.Te 65 cm w kłębie to teoria- jest wiele psów mniejszych , są też olbrzymy ponad 80 cm, maści czesto wcale nie białej , ale żółtawej , szarej i łaciatej.

Posted

kurdę ,to kim on właściwie jest?

maść powiedziałabym jasny beżyk, plus szarawe uszka, duzy czarny nochal i piekne orzechowe oczęta:)
normalnie = Laleczka :D

jeszcze nie wiemy jak do dzieci, ale kocha się bawić- nawet Maltę zaczepiał do zabawy i mnie też :) Myślę, ze do dzieci będzie taki sam.
Jak dla mnie to pies rodzinny. Tak mi się widzi :) Zachowuje się jak szczenię, bryka jak koziołek, ogonek w górze jak antenka :)

Posted

piekny pies i jaki duzy!! chyba,ze pani, obok ktorej stal na focie jest wybitnie mala ;)

ale ogolony na maxa. z pol cm zostalo mu dlugosci siersci? a w nocy juz jest blosko zera stopni... zakladajcie mu kubrak chociaz na noc, a w dzien sciagajcie, bo w kojcu raz dwa sie zaprawi

Posted

oj nie taki duzy, no :) Megi jest ode mnie niższa :)

on jest wielkosci mniejszego onka- serio serio :)

weszła wpłata od herak , przeliczona na PLNy 45,04 zł :) Dzieki wielkie !