elaja Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 idusiek napisał(a):kurdę ,to kim on właściwie jest? maść powiedziałabym jasny beżyk, plus szarawe uszka, duzy czarny nochal i piekne orzechowe oczęta:) normalnie = Laleczka :D jeszcze nie wiemy jak do dzieci, ale kocha się bawić- nawet Maltę zaczepiał do zabawy i mnie też :) Myślę, ze do dzieci będzie taki sam. Jak dla mnie to pies rodzinny. Tak mi się widzi :) Zachowuje się jak szczenię, bryka jak koziołek, ogonek w górze jak antenka :) Proponuję zerknąć na wątek jużaków w potrzebie ( pod rasami gr.I) jest tam kilka ogolonych ,zarośnięte też są i wcale nie takie duże.Co do zachowania , jużak to pies bardzo rodzinny ..... ale najczęściej : jednorodzinny ! Quote
Tora&Faro Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Ale fajny Leon:loveu: dopiero obejrzałam fotki:) W przyszłym, tyg dorzucę coś chłopakowi:) Quote
mamanabank Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Witaj elaja :-) Jużak to normalny pies, nie trzeba sugerować się rasą, tylko psem :-) jego zachowaniami. Prawdopodobnie jak już poczuje się u siebie będzie stróżował, ale najpierw zaakceptuje wszystko co żyje wokół, a potem będzie tego pilnował, żeby krzywda nie stała się żadnemu stworzeniu. Wszystkie stworzenia będą pod jego opieką :-) Moja jużaczka akceptuje dzieci, psy, kota w domu i mnóstwo psiaków schroniskowych, z którymi ma stały kontakt, o na przykład dzisiaj byłyśmy na wspólnym spacerze z amstafką ze schronu :-) Trzeba go obserwować i w porę pracować nad niechcianymi zachowaniami. Jużaki mają straszną opinię, tymczasem są to psy oddane w 100% opiekunom i wszystko co robią to z miłości do niego. Niestety ponieważ są stróżujące, wiele z nich siedzi na łańcuchach, szczeka i dziczeje. Ale dobrze zsocjalizowany jużak to skarb. Dla Leona na pewno nie jest za późno :-) Super. Quote
idusiek Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 kurde, ja w pracy zdjęc nie widze :/ no ale pewne jest, że Leon wczoraj ciekawił się wszystkim, był bardzo miły i kochany dla każdego :) Ponieważ ma odparzenie pod ogonkiem i na pupie - powarkiwał na dzien dobry, a potem chciał sie bawić na całego. Jak dla mnie- to jest naprawdę super psina:) jestem w nim już zabujana po uszy :D po jego wczorajszych sztuczkach Quote
idusiek Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Tora&Faro napisał(a):Ale fajny Leon:loveu: dopiero obejrzałam fotki:) W przyszłym, tyg dorzucę coś chłopakowi:) Z góry dziekuję w imieniu pieknego Leona :cool3: Quote
rita60 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 mamanabank napisał(a):wątek jużaków w potrzebie Ogladałam,nasz Leon jak nic,prawdziwy juzak:loveu: Wielki nochal,piekne orzechowe oczka,klapniete uszka:lol: Quote
mysza 1 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Ale fajny łysolek:loveu: ładny jest. Chodzi w polarze w nocy czy taki goły śpi? Widzę, ze z Maltą zamieszkał ;) Quote
mamanabank Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 tu jest wątek Wiery (która ma już dom), na tej stronie akurat ostrzyżona, na wcześniejszych w tragicznym stanie, a dalej piękna co raz piękniejsza :-) http://www.dogomania.pl/threads/147573-Ju%C5%BCaczka-WIERA-znalaz%C5%82a-SWOJEGO-CZ%C5%81OWIEKA!!!/page3 Quote
elaja Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 mamanabank napisał(a):Witaj elaja :-) Jużak to normalny pies, nie trzeba sugerować się rasą, tylko psem :-) jego zachowaniami. Prawdopodobnie jak już poczuje się u siebie będzie stróżował, ale najpierw zaakceptuje wszystko co żyje wokół, a potem będzie tego pilnował, żeby krzywda nie stała się żadnemu stworzeniu. Wszystkie stworzenia będą pod jego opieką :-) Moja jużaczka akceptuje dzieci, psy, kota w domu i mnóstwo psiaków schroniskowych, z którymi ma stały kontakt, o na przykład dzisiaj byłyśmy na wspólnym spacerze z amstafką ze schronu :-) Trzeba go obserwować i w porę pracować nad niechcianymi zachowaniami. Jużaki mają straszną opinię, tymczasem są to psy oddane w 100% opiekunom i wszystko co robią to z miłości do niego. Niestety ponieważ są stróżujące, wiele z nich siedzi na łańcuchach, szczeka i dziczeje. Ale dobrze zsocjalizowany jużak to skarb. Dla Leona na pewno nie jest za późno :-) Super. Wcale nie twierdze , że jużaki to jakieś psie bestje, wręcz przeciwnie -żaden pies nie kocha tak swego pana jak własnie jużak.Zgadzam się z Tobą Mamanabank całkowicie i podziwiam Twoją Belę - ma naprawdę cudowny charakter.Leon też nie wykazuje sie jakimś trudnym wrednym charakterem i łatwo go będzie prowadzić , ale jest wiele osobników skrajnie nieufnych, dominujących , którym nawet najlepsza soclalizacja nie pomoże i które nigdy nie zaakceptują niczego obcego ( psa ,kota , człowieka ) na swoim terytorium- z wyjątkiem tych istot , które znają od szczenięcia.Jak jestem na wystawie zawsze lecę z łapami do jużaków i pytam czy można pogłaskać to większośc można tak jak każdego psa.A mój Aresik niestety obcych łap nie lubi , chociaz wcale nie był izolowany - wręcz przeciwnie i nawet pół Polski zjeżdził róznymi publicznymi środkami tranportu. Quote
mamanabank Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Ha ha ha, elaja to nie było do Ciebie, tak ogólnie pisałam, wyłącznie do Ciebie było tylko to "witaj" na początku :-D Powiem Ci, że Bella też nie akceptuje wszystkich, są osoby, którym za Chiny... nie dałaby się pogłaskać i uwielbia stróżować. Ona jest lekko przesocjalizowana, tzn. pozwala na wiele, bo wie, że od niej tego wymagam, ale wcale nie wygląda wtedy na szczęśliwą, bo w jej naturze leży "pogonić intruza". Leon wydaje się być podobny, dopóki nie poczuje się u siebie będzie akceptował wszystkich, potem już niekoniecznie ale na pewno będzie posłuszny swojej rodzinie, skoro już teraz tak ładnie współpracuje, w sytuacjach dla siebie stresujących. Quote
elaja Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 I dlatego dobrze ,ze wyszedł ze schronu i trzeba mu pomóc znależć dom , i człowieka ,który w juzaku widzi normalnego psa , a nie bandytę na gości ! Ja sie napewno dołącze ,niestety tylko finansowo ,bo odległość dla mnie astronomiczna.Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych jużako/leono?/maniaków ! Quote
idusiek Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 a dziękujemy za pozdrowienia :) ja tam nie wiem co z niego wyjdzie, ale wieczorem pooogladam;) weszło 100 zł od Bożenki z mojej pracy. :multi: Dziekujemy ! Quote
koosiek Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 A może to jest cundel burry? ;) ludwa napisał(a):Ogromne dzięki za deklaracje:) Mamy nadzieję, że łysiolek szybko znajdzie domek i następnego na warsztat:) A macie już któregoś na oku? Tak z ciekawości pytam :p Quote
idusiek Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 kochana....ja tam mam tyle psów na oku od 2 lat , że nie mam już ropisaną kolejkę ;) a swoja drogą- to jest kundel bury ;) i to mi się podoba najbardziej. Tyle ,że w typie kogos tam :) Quote
megii1 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Po pierwszym dniu pobytu Leosia u nas mogę powiedzieć że jest mega grzecznym hotelowiczem - w kojcu nie szczeka, nie łobuzuje, nie niszczy, lezy sobie najczęsciej w budzie i tylko łepek wystawia, żeby patrzeć co nowego wyprawia jego koleżanka z kojca Malta. Na wybiegu chodzi za mną krok w krok, zaczepia żeby się z nim pobawić. Nie wykazuje agresji w stosunku do samców ... no moze na Rudzika raz warknął ale kto zna Rudzika wie że każdego wyprowadzi szczekaniem z równowagi. Ma apetyt ale potrzebuje w czasie jedzenia mojej asysty bo w przeciwnym razie woli chodzić za mną niż jeść. Nie widzę, żeby specjalnie się trząsł z powodu długości włosów ale ciągle trzepie głową. Myślałysmy z Ida ,że to moze po strzyżeniu bo w uszach tez miał wycinane włosy ale to chyba nie to. W poniedziałek będzie wetka to zobaczy. Póki co chłopak dostał Fiprex i wypoczywa. Quote
megii1 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Przepraszam za dramatyczna jakość zdjęć ale były robione wieczorem na wybiegu, a Leoś do tego wszystkiego boi się aparatu:( Quote
idusiek Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 wpłyneło 50 zł od Jarka D z mojej pracy- dziękuję bardzo! Quote
megii1 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Zapraszam na wątek Małej (Mafii) też ze schroniska w Ostrowii:) Naszej małej tymczasowiczki:) http://www.dogomania.pl/threads/193304-Ma%C5%82a-wielka-pluszowa-przytulanka-prosi-o-dom!!!! Quote
kora78 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 trzepanie glowa to oznaka grzybicy w uszach. czeste u psow po schronie roznosi sie cholerstwo tam Quote
megii1 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 A co na to podawać? Bo mam trochę leków do uszu. Quote
idusiek Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 DZIWNE BO NIE TRZEPAŁ WCZEŚNIEJ ...:/ ZAPRASZAM NA NOWY BAZAREK DLA LEONA: http://www.dogomania.pl/threads/193180-**WIELKI-BAZAR-RÓŻNOŚCI-PO-5-ZŁ-!-**-dla-kudłacza-Leona-do30-09?p=15413565#post15413565 Quote
megii1 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 idusiek napisał(a):DZIWNE BO NIE TRZEPAŁ WCZEŚNIEJ ...:/ ZAPRASZAM NA NOWY BAZAREK DLA LEONA: http://www.dogomania.pl/threads/193180-**WIELKI-BAZAR-RÓŻNOŚCI-PO-5-ZŁ-!-**-dla-kudłacza-Leona-do30-09?p=15413565#post15413565 No to od wczoraj trzepie:) Quote
beka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Na jednym z pierwszych zdjęc po goleniu dziwnie trzyma lewo ucho. Miałam pytac czy nie ma problemów z uszami. Dicortineff, surolan Quote
Recommended Posts