Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 652
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

koosiek on ma wszędzie zaczerwienioną skórę plus przebarwienia - na góze jest marmurkowy- chyba z brudu, plus w kilku miesjcach jest jakby rudawy..
jakbyś się mu przyjrzała na żywo- to wszędzie dosłownie wszędzie jest czerwony- to był poczatek odparzeń.
oczki są w dobrym stanie.

Posted

beka napisał(a):
Rozmawiałam w sprawie tego ogłoszenie o zaginionym psiaku. On zginął w Milanówku w kwietniu. Dałam tel Megii. Pani ma dzwonic.

Jeszcze nie dzwoniła.

Posted

Łyse jest piękne ale tylko w niektórych przypadkach. Dzisiaj jeżdziliśmy po szkółkach w poszukiwaniu drzewek. Oczywiście MUSIAŁAM stanąć w takim miejscu żeby teraz mieć zgryza. Teren firmy. Za płotem psiak w typie onka, trochę drobniejszy. Brak kawałka ucha, na górze ładna sierść. Tylko się wziął i położył. Od dołu łysy, włącznie z szyją. NA pierwszy rzut oka szczupły ale nie chydy, nie macałam przez ogrodzenie. A teraz dumam i nie mam co wydumać.....

Posted

Dumam co z tym zrobić. Sama tam nie pojadę, to jakieś budynki na uboczu... Na bardzo zagłodzonego nie wygląda ale też sierść na górze nie jest bardzo gładka, wiec może zakrywać, choć nie wydaje się dramatycznie, tylko ta łysa skóra. Szara, pomarszczona...

Posted

beka napisał(a):
Magda nie wiem czemu, ale podałam jej nr tel zaczynający sie 503 , Ty masz jeszcze ten nr?

Mam - 503 380 165 ale Pani na niego zadzwoniła. Zadzwoniła teraz na nr 502.. i bedzie za pół godziny u mnie. Ale mam emocje - a może to jej psiak bo z opisu, zachowanie i po rozmowie z nią to może być naprawdę on. Ale skąd on by się wziął z Milanówka w Ostrowii...

Posted

No niestety to nie były Panie Leona:( Przyjechały, wyszły na wybieg, wypuściłam Leona i od razu powiedziały, ze to nie on, a Leon obszczekał je i chyba nawet miał ochotę ugryźć. Za to powiedziały też (mając swojego jużaka) że Leon ma bardzo dużo z tej rasy.
Nie wiem jaki charakter mają jużaki ale Leon zaczyna lubić tylko mnie Darka - dziś rano obszczekał sąsiada; i przy wprowadzaniu do kojca musze go zapinac na smycz bo ma ochote zjeść psiaki z kojca obok. Taki bojowy chłopak się robi ale mimo to ciągle dla nas jest wielkim miziakiem i widać , że bardzo nas lubi:)

Posted

Tak mi się wydawało, że to nie może być ten dom, skoro on wcześniej na łańcuchu siedział i był w takim stanie, takie zaniedbania nie powstają w kilka miesięcy, musiał wcześnie nieźle moknąć skoro był az tak przebarwiony, widać, że ręka ludzka nigdy wcześniej nie tknęła jego szaty.

Posted

co do rasowosci ratowanych przez nas psów. U mnie jest mix jagdteriera (w moim podpisie).
Zapraszam wszystkich na wątek.

A podobienstwo do tego stworka (dwie strony wczesniej) normalnie super :)

Posted

megii1 napisał(a):
No niestety to nie były Panie Leona:( Przyjechały, wyszły na wybieg, wypuściłam Leona i od razu powiedziały, ze to nie on, a Leon obszczekał je i chyba nawet miał ochotę ugryźć. Za to powiedziały też (mając swojego jużaka) że Leon ma bardzo dużo z tej rasy.
Nie wiem jaki charakter mają jużaki ale Leon zaczyna lubić tylko mnie Darka - dziś rano obszczekał sąsiada; i przy wprowadzaniu do kojca musze go zapinac na smycz bo ma ochote zjeść psiaki z kojca obok. Taki bojowy chłopak się robi ale mimo to ciągle dla nas jest wielkim miziakiem i widać , że bardzo nas lubi:)

Poczuł się u siebie to robi to do czego został stworzony-strózuje.Zaden szanujacy się jużak obcego na swój teren nie spuści , no chyba , że jego właściciel pozwoli.