Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 652
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pozwolę sobie zabrać głos (choć pewnie nie uniknę ataku ;-)), bo to ja robiłam mu zdjęcia, wchodziłam do boksu i cośkolwiek wiem na jego temat i mogę się tą wiedzą podzielić.

Gdy robiłam mu zdjęcia (6 września) nie miał też otwartych ran odleżynowych. Ma za to potwrne dredy, na całym ciele - pisałam o tym i pokazywałam jego zdjęcia na wątku schroniska w Ostrowi. Do schoniska trafił niedawno, rzeczywiście z kawałkiem łańcucha, ale to nie musi znaczyć, że całe życie spędził na łańcuchu.
Jest (a przynajmniej był) nakręcony, non stop szczeka, szczeka też i próbuje się rzucać przez kraty na inne psy. Gdy weszłam do niego do boksu, zachowywał się przyjaźnie, ale szczekać niemal nie przestawał (w boksie była sam). Trudno go było opanować, ani przez chwilę się nie uspokoił.
To duży pies - zdecydowanie nie pudel. Sięga mi (a mała nie jestem) dobrze nad kolano.
Zaglądałam w zęby - jest dość młody, ma ok.2 lat.

Nie został zabrany, ponieważ ostatnio zabranych zostało wiele innych potrzebujących psów, a fizycznie zabrać wszystkich nie dajemy rady. W tej chwili pod opieką mamy 20 psów, prawie wszystkie w hotelach.

Posted

słuchajcie, dla mnie to on soft jak w morde strzelił! kiedyś na dogo widziałam w podpisie dziewczyny, że zaginął jej soft właśnie - jakoś dawno temu - nie pamiętam teraz dokładnie kiedy, a nawet kto to był! ej, a czy nie jest mozliwe, że tego psiaka na jakiejś wsi ktos znalazł i przypiął do budy? albo ukradł? albo nie wiem co? a może to ten?

Posted

jambi_ napisał(a):
słuchajcie, dla mnie to on soft jak w morde strzelił! kiedyś na dogo widziałam w podpisie dziewczyny, że zaginął jej soft właśnie - jakoś dawno temu - nie pamiętam teraz dokładnie kiedy, a nawet kto to był! ej, a czy nie jest mozliwe, że tego psiaka na jakiejś wsi ktos znalazł i przypiął do budy? albo ukradł? albo nie wiem co? a może to ten?

Jęsli piszesz o takim bez palca u tylnej łapy, to nie ten. Chyba, że o jakimś innym

Posted

Fela- dziekujemy bardzo za informacje, choć lekko rozbieżne z wątkiem ostrowskim ;)

cyt: "O Dredziku wszytsko co wiem, w zasadzie napisałam. Jest dość młody - ok. 2 lata, to chłopak, tak jak pisałam (ja mu w zęby zaglądałam oraz macałam). Szczekający, nakręcony trochę, ale po wejściu do boksu okazuje się przyjazny".

2 cyt z 09/09: "Dredzik. Jest dość duży (nad kolano), energiczny. Przez kraty szczeka, jak się wejdzie do niego, cieszy się jak wariat. Ma ok. 2 lata. I na całym ciele potworne dredy! Nie ma ani skrawka normalnej sierści. Powinien być ogolony, bo pod dredami zaczynają się odparzenia. Ale po goleniu powinien trafić w ciepłe miejsce. Ba...."

ja się opieram o te informacje.

nie będę się wypowiadać kto powinen być zabrany a kto nie....

Posted

ludwa napisał(a):
Co będzie, to będzie, miejmy nadzieję, że to schron go tak nakręca i że się uspokoi nieco. Oby. Dzięki za szersze info

przecież to terier, nie będzie stał i się uśmiechał ;)

Posted

idusiek napisał(a):
przecież to terier, nie będzie stał i się uśmiechał ;)

Wim, oby zeżryć wszystkich nie chciał i przestał szczekać zanim ochrypnie na amen:)

Posted

z tego co rozmawiałam ze schroniskiem to nie powinien.
Siedzi sam, bo chcieli:
a dać mu święty spokój po tym jak go ganiano po wsi i przepędzano z kąta w kąt
b odizolować od psów, bo wygladał tragicznie i pachniał "cudnie" i nie wiadomo co tam na nim jeszcze było..

Posted

idusiek napisał(a):
Fela- dziekujemy bardzo za informacje, choć lekko rozbieżne z wątkiem ostrowskim ;)

cyt: "O Dredziku wszytsko co wiem, w zasadzie napisałam. Jest dość młody - ok. 2 lata, to chłopak, tak jak pisałam (ja mu w zęby zaglądałam oraz macałam). Szczekający, nakręcony trochę, ale po wejściu do boksu okazuje się przyjazny".

2 cyt z 09/09: "Dredzik. Jest dość duży (nad kolano), energiczny. Przez kraty szczeka, jak się wejdzie do niego, cieszy się jak wariat. Ma ok. 2 lata. I na całym ciele potworne dredy! Nie ma ani skrawka normalnej sierści. Powinien być ogolony, bo pod dredami zaczynają się odparzenia. Ale po goleniu powinien trafić w ciepłe miejsce. Ba...."

ja się opieram o te informacje.

nie będę się wypowiadać kto powinen być zabrany a kto nie....

Ida, tu nie ma żadnych sprzeczności. Cieszył się, był nakręcony, nie przestawał szczekać na inne psy i na to, co się wokół działo. Zaczynają się odparzenia, ale nie ma ran odleżynowych, to trochę co innego ;-)