malawaszka Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 no ja bym chętnie kasą wspomogła, ale jest taki wysyp sznaucerów że nie wyrabiam z niczym już :( skąd brać na to wszystko.... zwłaszcza jako wolny strzelec ;) Quote
mysza 1 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Żal mi go bardzo :( ale deklaracji to sama potrzebuję :evil_lol: ;) Ale będę zaglądać ;) Quote
idusiek Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 heheh, to żeśmy sobie pogadały... potrzebne deklaracje na Fafika ....:( ja zaraz wykombinuję też jakiś bazarek Quote
__Lara Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Zapisuję wątek. Takie kudłacze mają najgorzej w schronie :( Quote
Fela Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Pozwolę sobie zabrać głos (choć pewnie nie uniknę ataku ;-)), bo to ja robiłam mu zdjęcia, wchodziłam do boksu i cośkolwiek wiem na jego temat i mogę się tą wiedzą podzielić. Gdy robiłam mu zdjęcia (6 września) nie miał też otwartych ran odleżynowych. Ma za to potwrne dredy, na całym ciele - pisałam o tym i pokazywałam jego zdjęcia na wątku schroniska w Ostrowi. Do schoniska trafił niedawno, rzeczywiście z kawałkiem łańcucha, ale to nie musi znaczyć, że całe życie spędził na łańcuchu. Jest (a przynajmniej był) nakręcony, non stop szczeka, szczeka też i próbuje się rzucać przez kraty na inne psy. Gdy weszłam do niego do boksu, zachowywał się przyjaźnie, ale szczekać niemal nie przestawał (w boksie była sam). Trudno go było opanować, ani przez chwilę się nie uspokoił. To duży pies - zdecydowanie nie pudel. Sięga mi (a mała nie jestem) dobrze nad kolano. Zaglądałam w zęby - jest dość młody, ma ok.2 lat. Nie został zabrany, ponieważ ostatnio zabranych zostało wiele innych potrzebujących psów, a fizycznie zabrać wszystkich nie dajemy rady. W tej chwili pod opieką mamy 20 psów, prawie wszystkie w hotelach. Quote
jambi Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 słuchajcie, dla mnie to on soft jak w morde strzelił! kiedyś na dogo widziałam w podpisie dziewczyny, że zaginął jej soft właśnie - jakoś dawno temu - nie pamiętam teraz dokładnie kiedy, a nawet kto to był! ej, a czy nie jest mozliwe, że tego psiaka na jakiejś wsi ktos znalazł i przypiął do budy? albo ukradł? albo nie wiem co? a może to ten? Quote
ludwa Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Co będzie, to będzie, miejmy nadzieję, że to schron go tak nakręca i że się uspokoi nieco. Oby. Dzięki za szersze info Quote
ludwa Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 jambi_ napisał(a):słuchajcie, dla mnie to on soft jak w morde strzelił! kiedyś na dogo widziałam w podpisie dziewczyny, że zaginął jej soft właśnie - jakoś dawno temu - nie pamiętam teraz dokładnie kiedy, a nawet kto to był! ej, a czy nie jest mozliwe, że tego psiaka na jakiejś wsi ktos znalazł i przypiął do budy? albo ukradł? albo nie wiem co? a może to ten? Jęsli piszesz o takim bez palca u tylnej łapy, to nie ten. Chyba, że o jakimś innym Quote
idusiek Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 Fela- dziekujemy bardzo za informacje, choć lekko rozbieżne z wątkiem ostrowskim ;) cyt: "O Dredziku wszytsko co wiem, w zasadzie napisałam. Jest dość młody - ok. 2 lata, to chłopak, tak jak pisałam (ja mu w zęby zaglądałam oraz macałam). Szczekający, nakręcony trochę, ale po wejściu do boksu okazuje się przyjazny". 2 cyt z 09/09: "Dredzik. Jest dość duży (nad kolano), energiczny. Przez kraty szczeka, jak się wejdzie do niego, cieszy się jak wariat. Ma ok. 2 lata. I na całym ciele potworne dredy! Nie ma ani skrawka normalnej sierści. Powinien być ogolony, bo pod dredami zaczynają się odparzenia. Ale po goleniu powinien trafić w ciepłe miejsce. Ba...." ja się opieram o te informacje. nie będę się wypowiadać kto powinen być zabrany a kto nie.... Quote
idusiek Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 ludwa napisał(a):Co będzie, to będzie, miejmy nadzieję, że to schron go tak nakręca i że się uspokoi nieco. Oby. Dzięki za szersze info przecież to terier, nie będzie stał i się uśmiechał ;) Quote
jambi Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 ludwa napisał(a):Jęsli piszesz o takim bez palca u tylnej łapy, to nie ten. Chyba, że o jakimś innym nie wiem! :niewiem: Quote
beka Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Dla mnie wygląda jak sofcik jub jego mix. Wielkośc pasuje, charakter tyż. Nawet końcówki uszu ma czarne (na jakim zdjęciu to widać). Quote
idusiek Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 jambi_ napisał(a):nie wiem! :niewiem: Pani od Pepina była w schronie - to nie on... Quote
rita60 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Rzeczywiscie jest taki watek,ale ten mały juz byl tak pokazywany. Quote
ludwa Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 idusiek napisał(a):przecież to terier, nie będzie stał i się uśmiechał ;) Wim, oby zeżryć wszystkich nie chciał i przestał szczekać zanim ochrypnie na amen:) Quote
idusiek Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 z tego co rozmawiałam ze schroniskiem to nie powinien. Siedzi sam, bo chcieli: a dać mu święty spokój po tym jak go ganiano po wsi i przepędzano z kąta w kąt b odizolować od psów, bo wygladał tragicznie i pachniał "cudnie" i nie wiadomo co tam na nim jeszcze było.. Quote
eliza_sk Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Po wizycie u fryzjera domy ustawią się po przystojniaka w kolejce. Quote
Fela Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 idusiek napisał(a):Fela- dziekujemy bardzo za informacje, choć lekko rozbieżne z wątkiem ostrowskim ;) cyt: "O Dredziku wszytsko co wiem, w zasadzie napisałam. Jest dość młody - ok. 2 lata, to chłopak, tak jak pisałam (ja mu w zęby zaglądałam oraz macałam). Szczekający, nakręcony trochę, ale po wejściu do boksu okazuje się przyjazny". 2 cyt z 09/09: "Dredzik. Jest dość duży (nad kolano), energiczny. Przez kraty szczeka, jak się wejdzie do niego, cieszy się jak wariat. Ma ok. 2 lata. I na całym ciele potworne dredy! Nie ma ani skrawka normalnej sierści. Powinien być ogolony, bo pod dredami zaczynają się odparzenia. Ale po goleniu powinien trafić w ciepłe miejsce. Ba...." ja się opieram o te informacje. nie będę się wypowiadać kto powinen być zabrany a kto nie.... Ida, tu nie ma żadnych sprzeczności. Cieszył się, był nakręcony, nie przestawał szczekać na inne psy i na to, co się wokół działo. Zaczynają się odparzenia, ale nie ma ran odleżynowych, to trochę co innego ;-) Quote
idusiek Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 masz rację pani weterynarz, juz zamieniłam odleżyny na odparzenia, dziękuję za cenną uwagę :) Rzeczywiście, w sytuacji tego psa, dużo zmienia... Quote
idusiek Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 eliza_sk napisał(a):Po wizycie u fryzjera domy ustawią się po przystojniaka w kolejce. obz, elza, oby ;) Quote
eliza_sk Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Jak zrobisz chłopaka na bóstwo, to krzycz, zrobię mu allegro. Quote
idusiek Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 ooo, dziękuję Ci bardzo ! :) Quote
Panca Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 po obcieciu wyloni sie przecudny pies i mam nadzieje ze szybko dobry domek sie zglosi - potem przeczytam caly watek Quote
ludwa Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Na razie jeszcze nie ma wiele czytania;) ale licczymy na to, ze to się zmieni przy Waszej pomocy. Dzięki za allegro;) Quote
Recommended Posts