Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Ewanka']
ten laptopik jest naprawdę duży, moim zdaniem sunia urosła .............

-jak myślicie ile ona jeszcze może urosnąć?
- Ewanko a jest możliwe zdjęcie przy kogoś nogach ,tak dla porównania co do jej wielkości?:evil_lol:

Posted

[quote name='Ewanka']
-jak myślicie ile ona jeszcze może urosnąć?
- Ewanko a jest możliwe zdjęcie przy kogoś nogach ,tak dla porównania co do jej wielkości?:evil_lol:

ona jest dokladnie wielkosci Lenki, tylko ok.1.5 kg lzejsza.

Mulinka nam sie rozchorowala, ma 40,5 st. C :-(, od rana nie chciala jesc, a wczoraj juz byla niewyrazna niestety panuje na Mazowszu babeszjoza, ona tez byla dobrze zabezpieczona, tak jak Zorba ... wlasnie wyszedl wet, dostala zastrzyki i jutro powinno byc juz lepiej, mam nadzieje.

zlamalam dzisiaj lewa reke, pisze jednym palcem prawe, wiec z gory przepraszam za literowki :roll:

Posted

Zorba juz zupelnie zdrowy !!!

jednak te zastrzyki sa b. skuteczne!

dlatego wierze, ze Molly tez szybko dojdzie do siebie.

wyobraz sobie, ze obie bieglysmy, a Molly nagle podbiegla mi pod nogi i nie chcialam na nia nadepnac i fiknelam, a moje kostecxki bardzo tego nie lubia, poszla lewa reka w barku i kolano jak bania, ech ...

Posted

Qurczę Ewanko bardzo mi przykro że Molly przyczyniła się do tego wypadku:-(....jak ty dasz radę z taką gromadką i taką ręką a do tego kolanem... bardzo ci wspólczuję..:-(

co do choroby Molly to miejmy nadzieję że przejdzie jej tak jak Zorbiemu:mad: i za kilka dni wszystko bedzie ok.,skontaktuję się jutro z Jo37 żeby podesłała do ciebie kaskę na weta ,

życzę wam wszystkim spokojnej nocki-niech dziewczyny śpią na swoich kocykach a ty Ewanko miej trochę czasu i spokoju dla siebie.

Posted

cholernie trudny dzien ... ale to wszystko minie, mam nadzieje!!!

na szczescie jest tz, ktory i tak mi bardzo pomaga, m.in. myje podlogi, bo Mulinka jeszcze robi czasem w domu ...
bedzie dobrze, ma nadzieje, ze moja reka dojdzie szybko do formy .. a kolano tylko stluczone, troche poboli i przestanie.

Posted

witamy o poranku :loveu:

Molly spała wspaniale, a ja wcale ;)

... co to zaczy młody organizm, regeneruje sie szybko.
Rano zjdła sniadanie , a teraz okorowuje kolejny, przynesiony do domu, kijek. Rosna jej zabki, uwielbia gryzc, wazne tylko, by dostarczac jej odpowiednie gryzaczki, to wtedy nie gryzie ... butów :cool3:

Posted

Ewanko- a czy Mullinka "zlikwidowała "już piłeczki i kości wędzone:crazyeye:bo ring gdzieś jest jeszcze uwieczniony na zdjęciu:-o a i miałam się zapytać czy Molly trafiła do ciebie z kolorową zabawką -gryzakiem czy gdzieś po drodze zaginęła?

czy wiesz już jaki bedzie koszt weta czy dopiero po wszystkich zastrzykach?-proszę nie odpisuj od razu na wszystkie pytania:mad:powolutku i oszczędzaj się by szybciej wrocic do zdrowia.

Posted

furciaczek napisał(a):
Molly ma 3 obserwatorow, mam nadzieje ze wsrod nich jest TEN domek:loveu:

to trzymam kcuki! ostatnia przyszła do Ewanki i może pierwsza znajdzie domek i przyniesie szczęście pozostałym :)

furciaczek nie masz może jakiejś biedy cane coro raczej młodej, ale o charakterze psa obronnego (czyli nie wycofana, ani strachulec). Miałam telefon z ogłoszenia po Metaxie (mix cane corso - może kojarzysz, bo mi pomagałaś)

Posted

[quote name='tripti']to trzymam kcuki! ostatnia przyszła do Ewanki i może pierwsza znajdzie domek i przyniesie szczęście pozostałym :)

furciaczek nie masz może jakiejś biedy cane coro raczej młodej, ale o charakterze psa obronnego (czyli nie wycofana, ani strachulec). Miałam telefon z ogłoszenia po Metaxie (mix cane corso - może kojarzysz, bo mi pomagałaś)

No pewnie ze pamietam!!:loveu:
Do adopcji zostala sie na chwile obecna Elita, 3 letnia suka- narazie w schronisku jeszcze, za jakis czas pojedzie do hotelu i wtedy bede mogla powiedziec o niej cos wiecej.
Mozna zobaczyc ja na stronie www.adopcjecc.pl
Mam tez informacje o 2 samcach, 1,5 rocznych szukajacych domu ale czekam na dokladniejsze informacje tez. Jak cos to skrobne PW :)

Posted

o to fajnie :) dziękuje bardzo! domek pod Olsztynem z ogródem, ale pies nie do budy, a do domu jako pełnoprawny członek rodziny, ale taki właśnie w typie obronnego z silną psychiką, ponieważ niektórym kojarzy się pies obronny ze stróżem do pilnowania, ale tu nie o to chodzi.

Posted

furciaczek napisał(a):
Molly ma 3 obserwatorow, mam nadzieje ze wsrod nich jest TEN domek:loveu:

o qrczę:crazyeye:no nich bedzie w tych trzech ten jedyny:roll:

(malutkie pytanko : w którym miejscu są obserwatorzy ,na dole to liczba wyświetleń ,czy tylko ty furciaczek widzisz ich liczbę:evil_lol:

Ewanka będzie pewnie przez jakiś czas mało pisząca:placz:i to przez kogo...:oops: przez naszą kruszynkę która też się rozchorowała :placz:- ciekawość też mnie zzera co u nich ale trzeba na spokojnie czekać

Posted

Witajcie. RozmawiaŁam dziś z Ewunią. Wszystko wygląda lepiej niż wczoraj. Molinezja zaczęŁa jeść i czuje się lepiej. Ewa za to obolaŁa bardzo, bidula.Ale dzielna i uparta, jak zwykle. Brawo dla obu kochanych bab. Dzielne dziewczyny.

Posted

znalazlam cos takiego na forum husky ,mysle ,ze warto wiedziec -Molly to bezposrednio nie dotyczy -ale wiem ,ze macie duzoroznych psow pod opieka

PRZESTROGA DLA HODOWCÓW I OSÓB WYADOPTUJĄCYCH PSY!!!

Regularnie piszą do hodowców i osób oddających psy, że chcą psa przygarnąć albo kupić.
Posługują się mailami, które w treści mają york/yorki, czasem ''22''... Podpisują się różnymi imionami... i najwyraźniej gubią się w tym co piszą... i do kogo piszą...
W mailach raz piszą jako kobieta, raz jako mężczyzna, raz jako matka, raz jako córka... Zawsze podobna bajeczka - najchętniej wezmą psa za darmo, może być na warunkach hodowlanych, a na informację o serylizacji odpowadają ''oczywiście, zgadzamy się'' i urywają kontakt. Chcą kupić psa ''na lidera'' i na wystawy, bo ''chcą hodować husky''. W mailach piszą też, że wyprowadzają się w góry... (Ciekawe, bo kiedy rok temu dostałam od nich pierwszego maila, mieli się wyprowadzić za miesiąc - minął PONAD rok, a maile i bajeczki są niemal takie same).
W internecie umieszczają ogłoszenia o sprzedaży szczeniąt yorków, oddaniu dorosłych psów różnych ras i najwięcej o ZAMIANIE np. ''york na husky'', czy ''husky na owczarek''...

Wczoraj umieściłam na allegro informację o porzuconym husky, na co otrzymałam znów maila.......
Wiadomość od: yorki22, wysłana z komputera o numerze IP: 212.87.246.33
Strona z przedmiotem: czarny husky BŁĄKA SIĘ Warszawa !!! / ZAGINĄŁ
Treść wiadomości:
"Witam!
JA w sprawie tego husky mojej siostrze jak była w Warszawie skradziono husky być może to on czy mogła bym dostać jego zdj. i czy złapał by pan/i go i przywiózł/a go do Częstochowy?
Pozdrawiam"

Ostrzegam.
Ich ogłoszenia o sprzedaży, zamianie i maile z pytaniami o szczenięta i psy dorosłe śmierdzą pseudohodowlą....

Posted

Witajcie kchane ... Molly przesyla buziaki :loveu:

mala czuje sie juz znacznie lepiej i zaczyna znowu szalec ... mam fotki, jak grzecznie spi z suniami, ale jak sie okazalo, miala wtedy wysoka goraczke :cool3:

Soniu, kosci jej nie dalam, tak ze moge je komus wyslac .... moja guru wet. Suminska, powiedziala kidys, ze czasem kawalek utknie gdzies w jelitach i wtedy straszny klopot - szczegolnie u malych ras - a zolte pileczki leza gdzies w trawie , pileczek mamy sporo, Molly i tak najbardziej lubi gryzaczek, przywiazalam do niego bandaz elstyczny z suplami i ona najbardziej lubi gryzc te suply ;) ... jej domowa maskotka jest, nie zgubila sie, ale mollinka woli gryzc gryzaczek lub moje dlonie :p

Posted

Ewanko - wieczorową porą pozdrawiam was i mam nadzieję że oszczędzasz się a Molly nie daję ci popalić :mad:

sonia71 napisał(a):
i następne zgłoszenie 4
4.gops szuka młodej suczki zgodnej z innymi psami-no przecież Molly wpasowała się w grupę:razz:(cichutkiej Dosi nie liczę bo to...hrabinajedynaczka;))

to już nam odpadło-szczęściarzem jest jakaś bidulka ze schronu i grzecznie czekamy czy coś wyjdzie z pozostałymi trzema ,a przecież allegro coś tam troszeczkę się ruszyło:multi:

ladySwallow-widziałam na bazaku że masz jakieś problemy z netem i nie wiadomo jak będzie z ogłoszeniami?

Posted

sonia71 napisał(a):
Ewanko - wieczorową porą pozdrawiam was i mam nadzieję że oszczędzasz się a Molly nie daję ci popalić :mad:

to już nam odpadło-szczęściarzem jest jakaś bidulka ze schronu i grzecznie czekamy czy coś wyjdzie z pozostałymi trzema ,a przecież allegro coś tam troszeczkę się ruszyło:multi:

ladySwallow-widziałam na bazaku że masz jakieś problemy z netem i nie wiadomo jak będzie z ogłoszeniami?

No, raz mi się dogo otwiera, a raz nie. Ale ogłoszenia będę robić regularnie, tylko nieco się to pewnie opóźni.

Posted

Raniutkie pozdrowka dla Ewanki i Molly

5.zgłoszenie agucha poszukuje kudłacza-no a Molly to przecież dwubarwny kudlacz-roztrzepaniec ;)

Ewanko-przy wolnej chwilce sprawdż czy doszło 140 zł. z tamtego tygodnia i zaraz przekazę Jo37 żeby przelała na weta.