Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sonia71']oczywiście dołączam się do tego życzenia:loveu:

Ewanko-proszę napisz czy do karmy doszły dwie pileczki,ring ,2 kości i ciasteczka-
wypisywalam to z allegro i mam zwyczaj kończyć transakcję komentarzem a nie wiem czy przesyłka ok :oops:.
-widzialam szelki Mullinki:diabloti: -z kasą krucho:oops: czekam na Jo37 -na już? są potrzbne drugie czy wystarczy obróżka ,którą ma .

dziewczyny jak myślicie =trzeba już ogłaszać Molly czy czekamy na wszystkie szczepienia ,bo sterylka to przecież za kilka miesięcy ? Ewanko a kontakt w ogłoszeniach jest Twój z racji ze wszystko wiesz ,czy mój?

Paczka doszła w terminie i wszystko w niej jest ... 2 piłeczki i ring, Molly go uwielbia :) , ciasteczka ... kości też są. Słowem sprzedający na medal :)

Szeleczki naprawione i jako tako się trzymają ... a co do ogłoszeń, to chyba lepiej na Ciebie, bo ja nie jestem obiektywna ;)

Dla mnie Molly to cudne żywe sreberko bez wad (!!!), radosne, śliczne i kochane słoneczko ze wszystkimi zaletami psiego dzieciaczka :loveu:

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Ewanka']

*****KTO WSPOMOŻE:loveu::loveu::loveu: GROSIKEM ZADŁUŻONĄ :shake::shake::shake:MOLLY ???? POPATRZ -JAK NIE ZAKOCHAĆ SIĘ W TYM UROCZYM SZCZENIORKU*****

Posted

Kilka chwil z życia towarzyskiego na błękitnym dywanie ....... :D

siostrzana przyjaźń, czy ... higienistka w akcji ??? ..................

......... a tak słodkie maleństwo usnęło zmęczone zabawą i długim spacerem ....

Posted

[quote name='Ewanka']

ona tu śpi:crazyeye::crazyeye::crazyeye::evil_lol: w sumie to..."co wasze -to i moje a co moje to...spróbuj mi zabrać":cool3:

super:multi: że chociaż na zdjęciu wszystkie psiurki razem-nawet cichutka Dosia się załapała-zuch dziewczynka:lol:

Posted

Następne wpłaty
Fifa- 50zł
p.Marta ( Zadra?) - 20zł -stała deklaracja
Sonia71-30zł - październik
Bardzo dziękujemy ofiarodawcom .

Posted

[quote name='Jo37']Następne wpłaty
Fifa- 50zł
p.Marta ( Zadra?) - 20zł -stała deklaracja
Sonia71-30zł - październik
Bardzo dziękujemy ofiarodawcom .

Bardzo dziękujemy następnym ofiarodawcom:loveu:-MOLLY przesyla całuski:loveu:

Ewanko -jutro Jo37 przeleje zapłatę za DT za wrzesień 70zł(7dni/10zł.)

Posted

[quote name='sonia71'][COLOR="#4169e1"](...)
Ewanko -jutro Jo37 przeleje zapłatę za DT za wrzesień 70zł(7dni/10zł.)

Bardzo się cieszę, ale mi jakoś tak wyszło, że było 6 dni września ;)

... Molly przyjechała 24 września wieczorem, więc tego dnia nie liczę.

Posted

[quote name='sonia71']*****KTO WSPOMOŻE:loveu::loveu::loveu: GROSIKEM ZADŁUŻONĄ :shake::shake::shake:MOLLY ???? POPATRZ -JAK NIE ZAKOCHAĆ SIĘ W TYM UROCZYM SZCZENIORKU*****

*********Mulinka się przypomina*************

Posted

Molly wita o poranku kochane cioteczki :loveu:

Jest radosna, skacze, szaleje z Lenką ... jako jedyna ma pozwolenie wchodzenie na łóżko, w końcu to przecież jeszcze słodki dzieciak :evil_lol:

Posted

[quote name='Ewanka']Molly dostaje teraz codziennie zastrzyki ... wczoraj wieczorem była Lilek i dala małej zastrzyk, dzisiaj i pojutrze (jutro przerwa) też przychodzi i to będzie koniec kuracji antybiotykowej.
Potem 3-4 dni przerwy i odrobaczenie, a potem po dwóch tygodniach szczepienie na wirusówki - tak plan jest ustalony z wetem..

Ewanko-to teraz na dniach mala dostanie tabletkę od robaków? a potem ok 20.10 wirusówki-pytam bo zacznę prosić o ogłosznia i zanim znajdzie się domek Mulinka będzie
już po zabiegach.

TEKST DO OGŁOSZEŃ:

Molly
"...co by się z nią stało ,gdyby została na miejskim przystanku...?
ufna,szukająca ciepła ludzkiego serca,malutka 4-miesięczna Molly...

pewnie już by jej nie było...deszcz,zimno,ludzie śpieszący do domów,szybkie samochody...pęd miejskiego życia...
..ot, następne psie dziecko samotnie przechodzące za Tęczowy Most...
ale trafił się człowiek...może nie bardzo wiedział jak pomóc małej psince ale jego pomoc pomogła przeżyć jej pierwsze dni bezdomności i bezradności.
tak Molly trafiła do domu tymaczasowego gdzie jest uczona czystości,kontaktu
z otoczeniem,posłuszności a także radosnej psiej zabawy ,której przecież jako szczenie jeszcze potrzebuje a sama od siebie obdarowuje człowieka najczystszą miłością psiego dziecka.
pomóż Molly znaleźć dom-[SIZE=2]w którym nie tylko zazna miłości ale i odda tę miłość po 100-kroć.

Molly ma ok.4-miesiące,waży ok.6 kg, ,jest zaszczepiona i odrobaczona ,akceptuje koty,z racji że jest jeszcze mała potrzebuje obecności czlowieka.
oferujemy pomoc transporcie i sterylce.

Szukamy domu ,który potraktuje Molly jak członka rodziny i zdaje sobie sprawę jaki to obowiązek .

Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.
Nie wydajemy psów na łańcuch i do budy.

Molly przebywa w Domu Tymczasowym pod Sochaczewem.

kontakt: 502622544 , [email protected]

Posted

[quote name='sonia71']Ewanko-to teraz na dniach mala dostanie tabletkę od robaków? a potem ok 20.10 wirusówki-pytam bo zacznę prosić o ogłosznia i zanim znajdzie się domek Mulinka będzie
już po zabiegach.

Tak, tebletkę przeciw robalom dostanie dzisiaj, a potem dalsza część planu :)

Wydaje mi się, że śmiało można już robić ogłoszenia, bo to wszystko zwykle troszkę trwa, sama decyzja, a potem przecież wizyta przedadopcyjna itp.

Edit:

Ufff, tabletka połknięta ... dzięki kochanej cioci Lilek :loveu:

... odwiedziła nas niespodziewanie i wtłoczyła do dzioba krówki Molly tabletę tak głeboko, że patrzyłam na to z lekkim przerażniem i ... poszłoooo do żołądka :multi:

Teraz spokojnie czekamy na efekty :evil_lol:

Posted

Na błękitnej plaży dzisiaj zobaczyłam taki słodki obrazek :loveu:

Na spacerku, Mulinka długo szukała miejsca, gdzie zostawić pomiątkę ... po wiadomej tabletce ;) ... chodziła na smyczy, bo nie chciałam przegapić tej chwili ... :evil_lol:

wyprawa uwieńczona pełnym sukcesem :diabloti:

... kilka białych "ziarenek ryżu", więc jednak coś ... ale chyba nic większego niepokojącego nie było, a może jeszcze będzie później ... ???

Posted

jaka dokładna dokumentacja :)

zależy jaka tabletka, ale tak do 48h trzeba odczekać na efekty, a tu już od razu :) taka spokojna ta Mulinka na łapce Dosieńki :) ale wiem wiem to tylko pozory :)

Posted

Będę ją pilnie obserwowac dziś i jutro, też myślę, że to za wcześnie, może to przypadek ... jutro zobaczymy czy ma nieproszonych lokatorow ;)

EDIT:

Ech, cioteczki, nic nie mówiłam, ale nasza malutka krówka troszkę pachnie ;) ... a codziennie pakuje mi się do łóżka, właściwie na łóżko, bo przykryłam pościel kapą w ochronnych barwach, co widać na fotkach ;)

... nie kąpałam jej, bo przecież brała antybiotyk i czuła się marnie, a teraz to odrobaczanie ... jeszcze zaczekam 48 godzin i jak się nic nie zdarzy, to słodka Mulinka wskoczy do wanny ... bardzo jestem ciekawa czy lubi wodę :evil_lol:

Jest taka kochana, że serce mi mięknie ... teraz leży obok , ja klepię do Was, a ona trzyma pycholek na mojej stopie i śpi sobie słodko :loveu:

Posted

mestudio napisał(a):
Jestem tu na zaproszenie Jo37 i mam misję do wykonania:-), spróbuję się wywiązać z obietnicy jak najlepiej.

To brzmi bardzo intrygująco, może uchylisz rąbka tajemnicy ... ;)

Posted

Jutro:-). Mogę jedynie napisać, że jest to spłacenie długu wobec Jo37, która pomogła mi zaszczepić kilka maluchów na początku roku za co jestem jej bardzo, bardzo wdzięczna.