zerduszko Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Dziwię się, że ona jeszcze żyje :P I to nie z powodu tego co wchłania :diabloti: Quote
ulvhedinn Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Czyli czemu jej własnemi ręcami łba nie urwałam...? ;) Quote
zerduszko Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='ulvhedinn']Czyli czemu jej własnemi ręcami łba nie urwałam...? ;)[/QUOTE] Ano :] :] :] Quote
Nutusia Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Tu nie żaden szkoleniowiec jest potrzebny, ale co najmniej tych dwoje z Archiwum X! Quote
evel Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 ulv, i naprawdę nie ma żadnego sposobu, żeby Wasze życie było chociaż odrobinkę normalniejsze? ;) Quote
ulvhedinn Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 A masz jakiś pomysł? Bo ja już wypróbowałam przyzwyczajanie do zostawania, prośby, groźby, pułapki, klatkę, a nawet w przypływie desperacji wlałam jej kapciem..... jedyne co mi przychodzi do głowy, to wybetonować jeden kąt pokoju i zainstalować tam potężny łańcuch ;) Quote
ludwa Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 to nie jest dobry pomysł...będziesz miała dziurę na okno a do tego potrzebna zgoda administracji;) Quote
ania z poznania Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='evel']ulv, i naprawdę nie ma żadnego sposobu, żeby Wasze życie było chociaż odrobinkę normalniejsze? ;) Optymistka :lol:! Sposób na KRĘ :diabloti:????? Quote
ewunian Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Ulv, może warto skontaktować się z CBŚ lub Policją (ew. FBI lub Guantanamo, ale drożej wyjdzie) i zapytać, czy nie mają jakiejś przestronnej, opancerzonej więźniarki na zezłomowanie? xD Quote
evel Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Nie wiem. Ja bym spróbowała klatkę u kowala chyba zamówić, taką naprawdę pancerną, bo rozumiem, że takie "standardowe" to dla Kry mały pikuś ;) Ogólnie to naprawdę chyba rzadko spotykane, żeby pies miał aż taką obsesję, lęk separacyjny nie do pokonania i w ogóle... :shake: Quote
Asiaczek Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='evel']Nie wiem. Ja bym spróbowała klatkę u kowala chyba zamówić, taką naprawdę pancerną, bo rozumiem, że takie "standardowe" to dla Kry mały pikuś ;) Ogólnie to naprawdę chyba rzadko spotykane, żeby pies miał aż taką obsesję, lęk separacyjny nie do pokonania i w ogóle... :shake: To dla mnie tez dziwne i dlatego tak wypytuję Ulv.... Pzdr. Quote
ulvhedinn Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Pożyczyć którejś z Was Krę do przetestowania? :cool3: Z tym, ze ona ma ciekawe metody, potrafi być tydzień grzeczna, albo trzy dni pod rząd rozrabia. Jedno jest pewne, w obcym miejscu jej samej nie zostawię..... A poza tym i tak jest DUŻO lepiej niz na poczatku (wiem, trudno w to uwierzyć, że mogło być gorzej, ale pierwszy rok to była katastrofa i klęska żywiołowa). Quote
Vectra Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 są psy gównojadki , są psy demolki - i tych i tych nie da się oduczyć złego zachowania :) Kra niszczy nawykowo , ot tak z nudów .. nie musi być to lęk separacyjny , tylko walka z czasem i nudą :) rozładowuje nadmiar energii , której nie da się z niej wypalić .. a czemu u mnie Klementyna zostaje w klatce ? :evil_lol: wybetonowanie jednego pokoju , pustego , tylko MOŻE może pomóc ... mi to się właśnie marzy , taki dom , w którym będę mogła wygospodarować , jedno duże pomieszczenie - z betonu i tytanu .. gdzie będę mogła psy spokojnie w nim zostawiać , podczas mojej nieobecności .. a tak to lipa , zawsze coś zostanie zmielone :( Moja pracownica , ma taką suczkę , zgarniętą z ulicy , ona waży może z 8 kg .... a sieje spustoszenie w domu , jak turbo tsunami :diabloti: jak ja kocham słuchać , tej pani , jak opowiada o Mili .... Quote
Andzike Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Moj kochany tymczasowicz Szagi - co robi gdy rodziców nie ma w domu...:roll: Sprawdza czy wszystkie torebki foliowe są całe ;) Mości sobie nimi legowisko... Rozprawie się z podstawką pod talerz ;) I odświeżaczem do powietrza... Uppss.. :angryy::oops::evil_lol::mad: Szagi dopuścił się prawdziwego przestępstwa... zwalił i wykopał ukochaną cytrynkę TZa, wyhodowaną przez niego z pestki... cytrynka została reanimowana, ale rokowania co do jej stanu są nadal ostrożne... :roll: Quote
ulvhedinn Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Cicho tu, więc śpieszę zapewnić, że u nas normalka- nowy tymczas, Browarek przerobił gąbkę wyscielajacą kenel na drobne ścinki, a Kraksa jak to Kraksa rozrabia na całego. Z ostatnich dni warto wpomnieć jedynie o podarciu pieluszki na drobne i zasypaniu całej chaty zasikanym wypełnieniem, o dokończonych drzwiach w łazience, o zżarciu KOLEJNEGO (chyba piątego?) kompletu pasów w aucie, o wyjęciu- kolejny raz- węża odpływowego od pralki z kibelka, w czasie kiedy pranie sie prało, no i może o pogryzieniu wiadra od mopa. To tak z ostatniego tygodnia..... Quote
ulvhedinn Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Czuje się dobrze, tylko nie mogę opanować jej sikania..... Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 ulvhedinn napisał(a):Czuje się dobrze, tylko nie mogę opanować jej sikania..... To znaczy...? Dostaje jakieś leki moczopędne czy sika, bo.... lubi sikac w domu? pzdr. Quote
Korenia Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Asiaczek napisał(a):To znaczy...? Dostaje jakieś leki moczopędne czy sika, bo.... lubi sikac w domu? pzdr. Ma chory pęcherz. Quote
ulvhedinn Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Dostaje leki, właśnie dostała silniejszy antybiotyk, cyklonaminę, bo w siku jest krew, Urinowit, Urosept i karmę urinary..... Trzeci tydzień- na razie żadnej poprawy. Quote
Javena Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 ulvhedinn ,współczuję. Podziwiam Twoją wytrwałosc. Ja nic tu nie mogę dodać. Chyba,ze mój biustonosz ,który Timus położył sobie pod głowę i nieco zębem zahaczył . Rozerwał ramiączko.( Już zeszyte):) Quote
Asiaczek Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Przy takim ostrym stanie to ja tez juz nic nie podpowiem.... Mały OT: Czy ktos z Was może podarować Schronisku choc 5 zł...? Proszę zajrzyjcie! http://www.dogomania.pl/threads/2171...8#post17929878 Pzdr. Quote
Recommended Posts