Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A masz jakiś pomysł? Bo ja już wypróbowałam przyzwyczajanie do zostawania, prośby, groźby, pułapki, klatkę, a nawet w przypływie desperacji wlałam jej kapciem..... jedyne co mi przychodzi do głowy, to wybetonować jeden kąt pokoju i zainstalować tam potężny łańcuch ;)

Posted

Ulv, może warto skontaktować się z CBŚ lub Policją (ew. FBI lub Guantanamo, ale drożej wyjdzie) i zapytać, czy nie mają jakiejś przestronnej, opancerzonej więźniarki na zezłomowanie? xD

Posted

Nie wiem. Ja bym spróbowała klatkę u kowala chyba zamówić, taką naprawdę pancerną, bo rozumiem, że takie "standardowe" to dla Kry mały pikuś ;) Ogólnie to naprawdę chyba rzadko spotykane, żeby pies miał aż taką obsesję, lęk separacyjny nie do pokonania i w ogóle... :shake:

Posted

[quote name='evel']Nie wiem. Ja bym spróbowała klatkę u kowala chyba zamówić, taką naprawdę pancerną, bo rozumiem, że takie "standardowe" to dla Kry mały pikuś ;) Ogólnie to naprawdę chyba rzadko spotykane, żeby pies miał aż taką obsesję, lęk separacyjny nie do pokonania i w ogóle... :shake:
To dla mnie tez dziwne i dlatego tak wypytuję Ulv....

Pzdr.

Posted

Pożyczyć którejś z Was Krę do przetestowania? :cool3:

Z tym, ze ona ma ciekawe metody, potrafi być tydzień grzeczna, albo trzy dni pod rząd rozrabia. Jedno jest pewne, w obcym miejscu jej samej nie zostawię.....

A poza tym i tak jest DUŻO lepiej niz na poczatku (wiem, trudno w to uwierzyć, że mogło być gorzej, ale pierwszy rok to była katastrofa i klęska żywiołowa).

Posted

są psy gównojadki , są psy demolki - i tych i tych nie da się oduczyć złego zachowania :)
Kra niszczy nawykowo , ot tak z nudów .. nie musi być to lęk separacyjny , tylko walka z czasem i nudą :) rozładowuje nadmiar energii , której nie da się z niej wypalić .. a czemu u mnie Klementyna zostaje w klatce ? :evil_lol:

wybetonowanie jednego pokoju , pustego , tylko MOŻE może pomóc ... mi to się właśnie marzy , taki dom , w którym będę mogła wygospodarować , jedno duże pomieszczenie - z betonu i tytanu .. gdzie będę mogła psy spokojnie w nim zostawiać , podczas mojej nieobecności .. a tak to lipa , zawsze coś zostanie zmielone :(

Moja pracownica , ma taką suczkę , zgarniętą z ulicy , ona waży może z 8 kg .... a sieje spustoszenie w domu , jak turbo tsunami :diabloti: jak ja kocham słuchać , tej pani , jak opowiada o Mili ....

Posted

Moj kochany tymczasowicz Szagi - co robi gdy rodziców nie ma w domu...:roll:

Sprawdza czy wszystkie torebki foliowe są całe ;)

Mości sobie nimi legowisko...

Rozprawie się z podstawką pod talerz ;)

I odświeżaczem do powietrza...

Uppss.. :angryy::oops::evil_lol::mad:

Szagi dopuścił się prawdziwego przestępstwa... zwalił i wykopał ukochaną cytrynkę TZa, wyhodowaną przez niego z pestki... cytrynka została reanimowana, ale rokowania co do jej stanu są nadal ostrożne... :roll:

• 3 weeks later...
Posted

Cicho tu, więc śpieszę zapewnić, że u nas normalka- nowy tymczas, Browarek przerobił gąbkę wyscielajacą kenel na drobne ścinki, a Kraksa jak to Kraksa rozrabia na całego.
Z ostatnich dni warto wpomnieć jedynie o podarciu pieluszki na drobne i zasypaniu całej chaty zasikanym wypełnieniem, o dokończonych drzwiach w łazience, o zżarciu KOLEJNEGO (chyba piątego?) kompletu pasów w aucie, o wyjęciu- kolejny raz- węża odpływowego od pralki z kibelka, w czasie kiedy pranie sie prało, no i może o pogryzieniu wiadra od mopa. To tak z ostatniego tygodnia.....

Posted

ulvhedinn ,współczuję. Podziwiam Twoją wytrwałosc. Ja nic tu nie mogę dodać. Chyba,ze mój biustonosz ,który Timus położył sobie pod głowę i nieco zębem zahaczył . Rozerwał ramiączko.( Już zeszyte):)