Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Przed chwilą, anica napisał:

Tyś(ka) jednak  hotelik, czyżby wizyta PA wypadła źle?  dzisiaj może nie będę dzwonić,  po kastracji pewnie i tak będzie cały dzień spał, jutro zadzwonię ,bo szczerze mówiąc to liczyłam na to że już jamolek ma domek :)

Justyna nic mi nie mówiła o chętnym domku wczoraj. Tylko o tym, że jamnikor trafi do hoteliku. A może to sprawa "w praniu" jeszcze... i nie wiadomo, co z tym domkiem i woli nie zapeszać. 

Posted

To trzymam :)  Ja nie chciałam już męczyć Justyny szczegółowym dopytywaniem, bo rozmawiałyśmy w nocy, a jeszcze opowiadałam jej trochę o Mimi.  Jak się czegoś dowiesz jutro, to daj znać.

Posted
Dnia 15.05.2018 o 18:50, Tyś(ka) napisał:

Justyna nic mi nie mówiła o chętnym domku wczoraj. Tylko o tym, że jamnikor trafi do hoteliku. A może to sprawa "w praniu" jeszcze... i nie wiadomo, co z tym domkiem i woli nie zapeszać. 

Już mogę opowiadaćoczko.gif  ... domki chętne były dwa! a raczej nawet 3 bo jeszcze dzisiaj zadzwoniła Ewu , dzwonił chętny pan ,ale decyzja już została podjęta przez p Grażynkę i jamniś ma domek, tylko może tam jechać za dwa tygodnie, wizyta PA wypadła pozytywnie, ode mnie domek z kotkiem odpadł ,ponieważ jamnik nie toleruje , sytuacja trochę się skomplikowała ,ponieważ okazało się, znalezione razem pieski,  były ze sobą bardzo zżyte , w DT wyglądało tak jakby on ją .. bronił... był jej tarczą?  nawet ugryzł córkę i męża p Małgosi, stąd pomysł ,żeby odizolować pieski i podobno Justynka zabrała go do siebie ale tylko na weekend, we wtorek zaraz po kastracji ,pojechał do hoteliku /p.Grażynka powiedziała że już nie chce ryzykować z żadnymi DT na te dwa tygodnie, ponieważ domek chce adoptować oboje ,pieska i suczkę , po rozłączeniu piesków, sunia się bardzo wycofała :(   p Grażynka powiedziała że już by je połączyła razem w hoteliku, ale okazało się niestety ,że sunia ma szmery na sercu i jest umówiona wizyta u prof.Pasławskiej na konsultację ,ponieważ do tego jeszcze wet nie ma pewności czy sunia jest sterylizowania, gdyby była taka konieczność ,opinia kardiologa jest ważna w jej przypadku a na razie ma sprawdzane hormony!/ Jak widać pomimo że pieski zaopiekowane.... kciuki nadal bardzo potrzebnespoko.gif

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

wklejam na prośbę znajomej, która ten spacer prowadzi

Serdecznie zapraszamy na spacer, którego tematem będą wrocławskie strachy i straszydełka. Oprowadzi nas Marysia, przewodnik miejski z długoletnim stażem i ogromną wiedzą. Spotykamy się 9 czerwca o godzinie 10-tej pod pomnikiem Fredry
Uczestnicy zamiast opłaty będą mogli wrzucić grosik do skarpetki Toto Tosi.
Historię Toto Tosi możecie poznać tu : https://www.facebook.com/events/187801821865818/
Zbieramy dla niej na operację i leczenie i bardzo liczymy na Waszą obecność i wsparcie 

ZdjÄcie użytkownika Sylwia Wojtunik-Nowak.

• Upvote 2
Posted
23 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Świetna sprawa :) Zapiszę sobie w kalendarzu. Będzie ciężko z czasem, ale może się uda?

Spróbujmy się zorganizować! :)  ja również zapisuję i sprawdzam swój kalendarz! może to dobry moment ,żebyśmy się poznały :)

Dnia 23.05.2018 o 12:29, NikaEla napisał:

wklejam na prośbę znajomej, która ten spacer prowadzi

Serdecznie zapraszamy na spacer, którego tematem będą wrocławskie strachy i straszydełka. Oprowadzi nas Marysia, przewodnik miejski z długoletnim stażem i ogromną wiedzą. Spotykamy się 9 czerwca o godzinie 10-tej pod pomnikiem Fredry
Uczestnicy zamiast opłaty będą mogli wrzucić grosik do skarpetki Toto Tosi.
Historię Toto Tosi możecie poznać tu : https://www.facebook.com/events/187801821865818/
Zbieramy dla niej na operację i leczenie i bardzo liczymy na Waszą obecność i wsparcie 

ZdjÄcie użytkownika Sylwia Wojtunik-Nowak.

Dziękujemy :)

Posted

Uwaga!prosi.gif  poszukujemy opieki na ok trzy miesiące do zdaje się sierpnia, dla starszej ok 10letniej jamnikowatej suni, Pimpusia jest bardzo grzeczna i spokojna, taka nakolankowa sunieczka :) pańcia na czas pobytu suni zapewnia jej wyżywienie ,bardzo proszę o pomoc dla tej sunieczki, ponieważ podobno jak się nie znajdzie domek na te trzy miesiące to sunia może zostać oddana do schroniska :(   jeśli ktoś mógłby pomóc więcej informacji chętnie udzielę ja lub Ewu, proszę o kontakt tu na wątku lub na PW

a206223619927b07med.jpg

a58c4bbb4cd96673med.jpg

Posted

O kurcze... mogę ogłosić na wrocławskich grupach pomocowych... jeżeli chcecie, ale wówczas poproszę na pw o namiary jakieś telefoniczne, aby od rauz przekazywać zainteresowanym. No i potrzebna jest konkretna data: od kiedy do kiedy.

• Upvote 1
Posted
5 godzin temu, anica napisał:

Spróbujmy się zorganizować! :)  ja również zapisuję i sprawdzam swój kalendarz! może to dobry moment ,żebyśmy się poznały :)

Dziękujemy :)

Ja wtedy pracuję, odrabiamy dzień w którym zamknięto szkołę z powodu awarii wody

Posted
2 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

O kurcze... mogę ogłosić na wrocławskich grupach pomocowych... jeżeli chcecie, ale wówczas poproszę na pw o namiary jakieś telefoniczne, aby od rauz przekazywać zainteresowanym. No i potrzebna jest konkretna data: od kiedy do kiedy.

Ok ustalę to i jutro napiszę , dziękuję buziak.gif

1 godzinę temu, NikaEla napisał:

Ja wtedy pracuję, odrabiamy dzień w którym zamknięto szkołę z powodu awarii wody

... życieoczy.gif

Posted
17 godzin temu, Poker napisał:

Mogę poprosić panią która adoptowała od nas radysiankę , Braszkę.

Dziekuje Poker

Wczoraj znalazlysmy pania Justyne na fb ktora prawdopodobnie pomoze ale gdyby nie wyszlo to odezwe sie do Ciebie

Dziekuje za odpowiedz

Ps. Fajnie ze byly u Ciebie Radysiaki :) jakos nie kojarze tych watkow ale ciesze sie ze Braszka znalazla super dom dzieki Tobie

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
17 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

@anica :(( Wrocławska Fundacja szuka pilnie DT dla staruszka jamnika!

Może coś uda Ci się podziałać? 

Tysiu,  rozejrzę się!  napisz mi tylko czy to domek z jakimś terminem/ na czas wyjazdu/  czy też bez terminu?

Posted

A ja się pochwalę, ze nasz tymczasowicz Reksio pojedzie za 3 tygodnie do Wrocławia :) Super rodzinka go wypatrzyła na OLX, byli u nas  na Kurpiach poznać Reksia i przyjadą ponownie po urlopie w Grecji :)

• Like 2
  • Upvote 2
Posted
Dnia 6.08.2018 o 16:35, Tyś(ka) napisał:

@anica :(( Wrocławska Fundacja szuka pilnie DT dla staruszka jamnika!

Może coś uda Ci się podziałać? 

Tysiu, podaj mi na PW jakiś telefon do Fundacji ,jeśli jamniczek jest w miarę zdrowy to może coś się uda?

Posted
23 minuty temu, anica napisał:

Tysiu, podaj mi na PW jakiś telefon do Fundacji ,jeśli jamniczek jest w miarę zdrowy to może coś się uda?

Mogę podesłać, acz widzę, że już post zniknął... to chyba już nieaktualne?

Posted
Dnia 7.08.2018 o 10:22, malagos napisał:

A ja się pochwalę, ze nasz tymczasowicz Reksio pojedzie za 3 tygodnie do Wrocławia :) Super rodzinka go wypatrzyła na OLX, byli u nas  na Kurpiach poznać Reksia i przyjadą ponownie po urlopie w Grecji :)

Brawo wrocławianie.

Posted
3 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Mogę podesłać, acz widzę, że już post zniknął... to chyba już nieaktualne?

Tylko się cieszyć :)

Dnia 7.08.2018 o 10:22, malagos napisał:

Zapowiada się , super domek :)