Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie umiem znaleźć wątków psich , to tutaj wkleję dzisiejsze zdjęcia ze schroniska

1. Niewielki kudłacz z izolatek

kud_acz_ma_y_3_640x480.jpg

kud_acz_ma_y_4_640x480.jpg

2. staruszek jamniczek

jamnik_stary_6_640x480.jpg

jamnik_stary_5_640x480.jpg

3. Leoś z izolatek

leon_5_640x480.jpg

Posted

Nie umiem znaleźć wątków psich , to tutaj wkleję dzisiejsze zdjęcia ze schroniska

1. Niewielki kudłacz z izolatek

kud_acz_ma_y_3_640x480.jpg

kud_acz_ma_y_4_640x480.jpg

2. staruszek jamniczek

jamnik_stary_6_640x480.jpg

jamnik_stary_5_640x480.jpg

3. Leoś z izolatek

leon_5_640x480.jpg

1 to Szatan:) miły kudłaczek chyba 10 letni, mały zadziorek do psów, 2 to nasz Gucio, od sierpnia w izolatce, podobny ma problem co Bulbo, mały wesoły roztropek 8 letni, niestety nie trzyma kału - sznase na adocpje - 0%, no i osttani Leoś

Posted

4. Jamnisia ze szczeniakarni

jamnisia_640x480_2.jpg

jamnisia_6_640x480.jpg

jamnisia_5_640x480.jpg

5, staruszek z izolatki

szary_staruszek_3_480x640.jpg

6. Owczarek z izolatki

owczarek_480x640_2.jpg

1 to Trusia - cud miód i orzeszki sunia:) 2 to Ambroży - ślepy, przygłuchawy, chyba na 18 lat oceniony, bardzo miły, grzeczy, do innych zwierząt ok, ale troche uparty, o dziwo w dobrej kondycji, siedzi w izolatce bo nie ma co z nim zrobić. No i ostatni miły 10 letni owczar, od niedawna w schronie, niestety łapy tylne już siadają więc kolorowej przyszłości to zapewne nie ma w schronisku

Posted

Jamnisia przesłodka. Może dać na jamniki w potrzebie. Jest naprawdę urocza.

Ślepek jest uparty jak osiołek ,ale daje radę. Łagodny,szkoda ,że dokona żywota za kratami.

Posted

Perełka - ma chore oczko, łagodna, ale szczekliwa (zwłaszcza w stosunku do innych psów)

Oj, Perełka jest w zasadzie łagodna, ale czasem potrafi wyrazić swoje zdanie ... kłapiąco ;) oczko ma chore od przyjęcia :( 

Posted

nie umrze w boksie Ambroży... :)

szary_staruszek_3_480x640.jpg

Naprawdę? Jak się cieszę. Mam 50 zł na zbyciu , to się podzielę.

Nie wiem jak on do psów,ale chyba OK, bo do mnie był potulny jak baranek i uparty też.

Posted

Ale fajnie ,że byłyście.A co z białaską? Była na spacerku ?

oczywiście :) dwa razy :) jako pierwsza i jako ostatnia ;)

Nie mogę zapomnieć spojrzenia jednego z psów, taki większy średniak w kolorach Niki na boksach ogólnych... Chodziłam, podbiegały psy do krat i szczekały, ten nie szczekał tylko smutno patrzył takim przekrwionymi oczami, a jak zaczęłam odchodzić to zaczął szczekać i drapać kraty :( :( Och trauma schroniskowa :(

Posted

biała foksterierka "siedzi" w geriatrii, z tego co pamiętam jest chyba starsza, przynajmniej tak oceniona w schronie, a to niekoniecznie jest adekwatne,

a jamniczka, nazywane przez nas Trusią (nie ma prawdziwego imienia w karcie) ma 13 lat i niestety z adopcją jest problem (już jedna para próbowała), ponieważ właściciel w areszcie chyba na 3 m-ce:( i nie można jej adoptować

Trusia:

https://picasaweb.google.com/101684680667647179346/Trusia8201513LatOd02012015WWWiezieniu