Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłyśmy dziś w schronie. Nika Ela powkleja zdjęcia.

W poniedziałek przypuszczalnie będę wiecej wiedziała na temat łapki Białaski vel Pusi

Posted

Dzisiaj po wygrzebaniu spod kocyków (szkoda, że nie zrobiłam jej zdjęcia w boksie) wyjęciu z boksu i wyniesieniu na dwór przywarła do ściany:

pusia_2_640x480.jpg

pusia_3_640x480.jpg

pusia_4_640x480.jpg

pusia_5_640x480.jpg

Po dłuższych namowach mały spacerek

pusia_15_640x480.jpg

Posted

strach przed człowiekiem

pusia_16_640x480.jpg

pusia_17_640x480.jpg

.

a może nie jest tak strasznie , coś mnie zaciekawiło :)

pusia_19_640x480.jpg

pusia_18_640x480.jpg

o ta pani mnie woła :)

pusia_20_640x480.jpg

Chyba przez pół godziny spacerowałam z nią, trzymałam na kolanach, głaskałam, mówiłam do niej. Powoli zaczęła łapać kontakt wzrokowy z człowiekiem. Odprowadzana do boksu, gdy zbliżałyśmy się do szczekających psów wpadała w panikę , kręciła kółka, próbowała uciekać. Ale gdy wzięłyśmy ją drugi raz (aby pokazać szukającej psa pani) jakby mniej się bała :)

Posted

Bo to pewnie Maja na obu zdjęciach tylko teraz już waży pewnie z 8 - 9 kg.

Moim zdaniem  nie wazy więcej niż 7kg no może 8kg   :) Bo moja Nika jest większa i zdecydowanie cięższa a ma niecałe lub całe 10kg. Ale nie mam wagi w rękach ;)

Posted

Jutro rano będę w schronie to podejmę koleją próbę jej oswajania 

Szkoda ,że nie wiedziałam Teraz już po zawodach, muszę popilnować chorego wnuka.

Posted

Szkoda ,że nie wiedziałam Teraz już po zawodach, muszę popilnować chorego wnuka.

to była decyzja podjęta wczoraj wieczorem, bo Milada nie była pewna czy sie wyrobi, a ja tez miałam zupełnie inne plany (miałam się spełniać kulinarnie, ale skoro zawiadomili nas że nie będzie wody...)

Posted

Pusię wzięłyśmy dziś z izolatki tzn wykopałyśmy spod koca ;) (chyba była kropiona na pchły - ale nie jestem pewna, bo tak psy ujadała, że nie usłyszałam co powiedział Mateusz), ale wróciła już do swojej skrzyneczki w boksie 21.

Na spacerkach taka jak w środę, ale wydaje mi się , że pokazała kawałek zęba nachalnemu psiakowi, który ja obwąchiwał. To był ułamek sekundy, ze błysnęły jej tylne zęby, więc nie jestem pewna.

Na mnie patrzyła dokładnie tak jak moja Nika :(  ale jest dużo od niej mniejsza, po powrocie do domu patrzę na Nike i wydaje mi się ogromna ;)

Posted

Rozmawiałam z dr B. Ma rtg suni.Są to stare urazy kości i nie da się niczego z tym zrobić. Zgodził się wydać mi płytkę.Wezmę ją i pójdę do dr Szczypki.Jak on powie ,że klapa, to będzie szkoda,ale muru głową nie przebijemy.

Posted

Wspaniale, byle tylko do dobrego domu.

Może i mamusię ktoś zechce.

Chomiś - taki słodziak, że nic dziwnego :)

oby i mamusia komuś do serca trafiła......

• 4 weeks later...