Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kora78 napisał(a):
niedobre :(
Marta na podtrzymaniu ciazy, w szpitalu.
nie o psie, ale ludzie najwazniejsi.

Miejmy nadzieję że wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki. Pozdrów Marteczkę od dogomaniaczki urodzonej w Wałbrzychu;)

Posted

Zostalam poproszona o opis tego wszystkiego, co sie wydarzylo.

Ogolnie to w rodzinie mamy zamieszanie, bo smierc bliskiej osoby, choroba drugiej, Marta sie pewnie tym za mocno przejela, przeforsowala moze jesczze i wyladowala na podtrzymaniu ciazy, kolejny stres. Ze 2 dni po tym, jak poszla do szpitala, szwagier dal mi znac, ze z psem cos jest nie tak, myslal, ze w okolice oka cos go ugryzlo, bo oko mial spuchniete. Domowymi srodkami probowal podzialac, ale nie pomoglo. Do tego doszedl kolejnego dnia moze nie brak apetytu, a niemoc jedzenia. Bo Monti nie mogl pyska otworzyc. Myslelismy wiec, ze to ząb. Juz gdybalismy, ze narkozy nie przezyje, przy wyrywaniu zeba i jak by to Marcie powiedziec. Szwagier pojechal z nim do weta rano dzis, dopiero wtedy Marcie powiedzial, bo nie wolno jej denerwowac teraz, wiadomo, nie moze miec stresow juz takich silnych.
No i jak przypuszczalismy. Monti do domku juz nie wrocil :(

Wet mowil, ze to objawy neurologiczne, ze nie otwieral pyska. Bo chcial jesc, a nie mogl, nie pil. Wet chcial mu pysk otworzyc to Montis zaczal wyć z bolu :( i to oko zapadniete. to objawy neurologiczne, nie do cofniecia. Nie bylo, jak go podtrzymac przy zyciu, nie do wyleczenia to bylo.
Ja z wetem nie rozmawialam, tak mi to przekazano, w szoku tez.

Monti bedzie skremowany.

Marta ma nie ryczec i nie smucic sie, bo dziecku zaszkodzi. Marta to czyta, Marta wiem, ze beczysz! nie becz glupia, bo ja Ci dam!

Czas na wspominki i sentymenty bedzie pozniej, teraz Marta nie roztkliwiaj sie, nie mysl o tym, nie becz cholero!
i prosze tu nie rozdrapywac teraz nic, bo Marta bedzie ryczec, a jej nie wolno. dziekuje.

Posted

Marto, Monti spedził u Ciebie najpiekniejsze chwile swojego życia, był kochany i potrzebny.
Będzie czuwał TAM nad Tobą i Twoim Maleństwem, na pewno nie chce smutku i łez.
Ściskam serdecznie.

Posted

Marta, bardzo mi przykro, ze stalo sie to wlasnie teraz.
Jak mowie dziewczyny, dalas Montiemu najwspanialszy dom kiedy go tak bardzo potrzebowal i tak tez to zapamietajmy.

Czas myslec o sobie teraz!

Posted

Dziewczyny mam prośbę, by któraś napisała do moda o zmianę tytułu wątku, bo ja tabletem to nawet linka do PM nie mogę wstawić
W 1 poscie napisalam, jak chcialabym zeby to wygladalo

Posted

Martuniu trzymaj się , razem z dzieciąteczkiem się trzymajcie mocno mocno:calus::iloveyou::iloveyou::iloveyou::thumbs: Montus miał u Was najpiękniejszy swój czas ....Montuniu kochany :-(:-(serce placze :candle:

Posted

marta0731 napisał(a):
Wiecie co jest najgorsze..... że nawet nie mogłam się z nim pożegnać i po prostu być przy nim :-(:-(:-(

byłaś z nim ostatnie lata , jak szłaś do szpitala pewnie dostał buziaczka od Ciebie ... a pożegnać ...My się z NIMI nie żegnamy , rozstajemy się tylko na chwilkę , i byłaś przy Montisiu , myślami , ale byłaś , to bardzo ważne ...a teraz musisz się trzymać dla Maleństwa , musicie się trzymać razem , by w hołdzie Montisiowi znów kiedyś utulić jakiegoś psiaczka ale już z Maleństwem :glaszcze:

• 5 weeks later...
Posted

Martuś ja nie wiedziałam, że tutaj tyle tragedii się wydarzyło!!! Montuś echhhhhhhhhhhhhhhh :-(:-(:-( Jakieś fatum w tym roku, tyle psiaków kochanych odeszło :shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake:

Martus trzymaj się jakoś .... :shake:

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted (edited)

Dopiero teraz weszłam na dogo i od razu zagladam do Kinia i Montusia. Strasznie mi przykro Martuś, moja najwieksza miłośc Fred tez odszedl na guza mozgu 29 wrzesnia. Biegaja teraz razem..i czekaja na nas. Fred mi sie od śmierci nie śnił, a myslalam ze bedzie inaczej.

Edytuje bo przeczytałam poprzednia stronę. To co było opisane zgadza sie z tym co przezywalismy z Fredem, ale ja nie byłam sama. Był noszony przez 2 miesiace po schodach dzien w dzien, sprzatanie i pranie a to były tylko siki. Cały ten trud był mało znaczacy, choc wsciklosc i beradnośc była. Całe zycie obiecywałam sobie że nigdy nie uspimy go w lecznicy tylko w domu, ale tej fatalnej niedzieli kiedy zebral sily i wszedl na lóżko, po czy pierwszy raz w zyciu błagalnie zapłakał wiedzielismy że trzeba to przerwać. W drodze nie było łez, było opanowanie, które bylismy mu winni. Zasnął bardzo spokojnie i godnie.

Montis, Fredziu badzcie szczesliwi

Edited by nombre