Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja dopiero później sobie uświadomiłam, w jakim położeniu są te psy--żadnych perspektyw:shake: -z łańcucha na kolejny łańcuch-okolica wieśniaków i prostych cepów-cała droga jaką z Jo37 jechałayśmy-albo młodziutki źrebak-jak szkielet - uwiązany do łańucha do drzewa-potem znowy kolejny koń na łańcuchu w apatii-potem 2 kroki od ulicy nawet świnie uwiązane do łańcucha:shake: i tak w koło Macieju-chyba, że pójdą do miasta:roll: lub z dogo ktoś przyjedzie do innej miejscowości wyzwiezie do normalnego zycia....

Posted

oktawia6 napisał(a):
okolica wieśniaków i prostych cepów

No bez przesady :roll: - w samym Sochaczewie jest trochę "cywilizowanych" ludzi i były już świetne adopcje z tej okolicy (WieraIskra, Nero, Bąbel...) - poza tym, w Warszawie też jest pełno ograniczonych ludzi...

Posted

[quote name='Ania-Sonia']Płakać mi się chce, że Muszka i Lisek dalej są w tym cholernym boksie :shake:
Ania - a żebyś Ty widziała jak Kama tęskni! Jak mnie dziś zobaczyła to o mało ze skróry z radości nie wyskoczyła - myślała, że będzie spacerek...

Bardzo martwi mnie też ta ratlerkowata babunia - sunieczka tak się śmieje, jak się do niej podejdzie, a sama w ciemnym boksie pogrąża się w strasznej rozpaczy, do tego stopnia, że cierpii na chorobę sierocą - kręci się w kółko, wokół swojej własnej osi, jakby wolała oszaleć niż tak strasznie tęsknić... To naprawdę tragiczne... :-(

Ale jej szanse na adopcję są niewielkie - jest większa od ratlerka (ma ok. 35 cm wys.) i do tego siwy pyszczek - wygląda jak babunia, mimo, że ma w sobie tyle życia!

Posted

[quote name='Marka']Ania - a żebyś Ty widziała jak Kama tęskni! Jak mnie dziś zobaczyła to o mało ze skróry z radości nie wyskoczyła - myślała, że będzie spacerek...

Ale mnie teraz załamałaś! :-(

[quote name='Marka']Bardzo martwi mnie też ta ratlerkowata babunia - sunieczka tak się śmieje, jak się do niej podejdzie, a sama w ciemnym boksie pogrąża się w strasznej rozpaczy, do tego stopnia, że cierpii na chorobę sierocą - kręci się w kółko, wokół swojej własnej osi, jakby wolała oszaleć niż tak strasznie tęsknić... To naprawdę tragiczne... :-(

Ale jej szanse na adopcję są niewielkie - jest większa od ratlerka (ma ok. 35 cm wys.) i do tego siwy pyszczek - wygląda jak babunia, mimo, że ma w sobie tyle życia!

Marka, czy to jest nowy psiak??? Bo ja raczej kojarzę takiego podobnego pieska-samca, starsznie zalęknionego i zdominowanego przez współlokatorów boksu. Obraz nędzy i rozpaczy...

Posted

Ania-Sonia napisał(a):

Marka, czy to jest nowy psiak??? Bo ja raczej kojarzę takiego podobnego pieska-samca, starsznie zalęknionego i zdominowanego przez współlokatorów boksu. Obraz nędzy i rozpaczy...

Nie - ona jest w schronisku odkąd pamiętam, tylko boksy zmienia...
Dosyć długo mieszkała w tym dużym na rogu, do którego nikt nie zagląda. Teraz od jakiegoś czasu jest pod wiatami, skąd z kolei nie widać świata... Beznadziejna sytuacja...

• 2 weeks later...
Posted

Nie wiem czy to pisałam, ale Barbie ciągle jest w schronisku, choć to w głowie się nie mieści -mała takiej niezwykłej urody sunieczka :shake: (jest w pierwszym po lewej nowym boksie z dużym czarnym psem...)

Posted

Barbie jest naprawdę śliczna i pokojowo nastawiona do świata, mieszka teraz w boksie z dużym czarnym psem, śpią w jednej budzie, choć na początku podobno facet chciał być ważniejszy :mad: , ale z nimi zawsze można sobie poradzić :evil_lol: !
A teraz nasza słodka Barbie :

Kiedy znowu zabierzesz mnie na spacerek, a może do domku?

Posted

Uśmiechnięta Barbie czeka na dom w sochaczewskim Azorku - z Warszawy jest zupełnie niedaleko a z Sochaczewa tylko cztery kilometry - niewielki wysiłek i może już dziś zasiąść z Tobą do obiadu!!!

Posted

Bodziulko

a Muszka, Smieszka i Minia ?

Bodziulka napisał(a):
Barbie

z małych piesków sa jeszcze takie:
chyba sunia

ruda sunia i czarno-biały psiak

Posted

daisy napisał(a):
a Muszka, Smieszka i Minia ?

Muszka i Śmieszka (to jest przesłodka sunia) nadal w schronie. Z małych jest jeszcze moja ulubienica Kama-Beza, wieczorem wstawię foty i oczywiście kilka innych, bezimiennych :-(
Minia została wyadoptowana kilka tygodni temu przez Oktawię z dogo i znalazła dom u jej mamy :-)

Posted

Jest jeszcze kilka małych piesków, ale nie sprawdzone czy to dziewczynki czy chłopcy. Nigdy dość czasu nie ma :placz: , bo trzeba dać wszystkim po śmierdziuszku, wyprowadzić na spacerek przynajmniej dwa po psiaki i pędem do Warszawy, a dni teraz takie krótkie i smutne. Ale pieski czekają!

Posted

Ania-Sonia napisał(a):
Muszka i Śmieszka (to jest przesłodka sunia) nadal w schronie. Z małych jest jeszcze moja ulubienica Kama-Beza, wieczorem wstawię foty i oczywiście kilka innych, bezimiennych :-(
Minia została wyadoptowana kilka tygodni temu przez Oktawię z dogo i znalazła dom u jej mamy :-)

Ania-Sonia i ania14p

Wstawcie prosze wszystkie zdjecia, jakie tylko macie, to da szanse
psiakom na znalezienie domu.
Informacji o psiakach mozna szukac pozniej, najwazniejsze jest zeby je pokazac, ze sa , ze szukaja domu.